Witam, jestem nowy w temacie. Chciałbym kupić pierwszą kurtkę m-65 z racji rozmiaru SR jaki byłby na mnie dobry ciężko z wyborem. Na alledrogo znalazłem jedną ciekawą. Co o niej sądzicie?
Coś drogo :P Ja niedawno sprzedałem woodlanda, tyle że M/R, kontrakt 1999 r. za nieco ponad stówę :P Szukaj taniej, podrzucam jakieś pierwsze z brzegu, co Allegro wypluło:
Te kurtki też widziałem, po prostu zastanawiają mnie takie niskie ceny i rozbieżność w tych kurtkach od tego sprzedawcy. A teraz pytanie totalnego laika: czy naszywki podnoszą czy obniżają wartość kurtki( finansową i kolekcjonerską)?
Przecież widać gołym okiem, że cywil. Gdzie numer kontraktu? :P Poza tym NIE BYŁO SZARYCH M-ek. Chyba, że ktoś Alphę tak długo i uporczywie prał w domestosie, że tyle z niej koloru zostało :D
Falkland, to nie jest żaden kontrakt tylko cywil Goldena. Popularny numer "niby" kontraktu w ich komercyjnych wypustach. Sam miałem taki tylko oliwka, też cywil. Ale przyznam, ze wersja Navy wygląda nieźle. Tylko u Whitehouse cena jak zwykle z czapy wzięta.
Czesc wszystkim , Juz niebawem zrobi sie zimno i moja wysluzona alpha cwu45 potrzebuje troche oddechu ,oczywiscie pierwsza mysl to zakup orginalnej pilotki , znalazlem takie o to cudo na ebay , czy ktos z was moze mi powiedziec czy ta kurteczka jest orginalna? Bo nie moge sie dopatrzec stock nr ,czy jest to wersja cold weather ?(sory za brak pl znakow ale pisze zpracy , dzieki i pozdrawiam :)
zgadza się, b. fajna rzecz. Wersja 45 jest na zimne warunki, wersja 36 na lato. Jak Ci pasuje rozmiarowo - bierz, nie będziesz żałował. Ja musiałem się niestety z nią rozstać - za mały rozmiar na moje gabaryty.
Faktura kurtki jest świetna - połyskliwy, śliski materiał w pięknym odcieniu sagowca.
CWU 45/P to tzw. pilotka biodrówka, czyli ma korpus kurtki krótszy niż rękawy. Kurtka kończy się więc maks. na wysokości pasa (pilotki z zasady mają być krótkie aby siedząc np. w kokpicie samolotu nie zaczepiały o instrumenty, wyposażenie i inne szpargały. To samo dot. np. kurtek CVC używanych przez załogi czołgów i pojazdów pancernych - one swych designem bardzo przypominają kurtki lotnicze).
Taki krój wygląda świetnie, powiedziałbym wręcz, że kozacko jak cholera, gorzej jeśli zależy Ci aby nie podwiewało Ci podwozia. Ponadto trochę irytujące jest samoistne podciąganie dolnego elastycznego ściągacza gdy np. wysiadasz z auta albo podnosisz ręce.
Dlatego lepiej wybrać coś innego (nieco dłuższego) na zimniejszą porę.
Fajna jeż też wersja letnia, CWU 36/P. Krój ten sam, nieco cieńsza materiałowo.
Ja mimo 2 podejść (raz do CWU, raz do CVC) zrezygnowałem z nich z w/w względów. Tutaj stara dobra emka jest bezkonkurencyjna, znacznie dłuższa, a przez to eliminuje problemy z podwiewaniem nerek.
Poza tym kurtki pilotki nie były projektowane dla wysokich osób (kto w samolocie albo czołgu jest olbrzymem?) a ja mam swoje 193cm wzrostu więc doszedłem do wniosku (z niemałym żalem), że to po prostu modele nie skrojone dla mnie.
Ciekaw jestem z jakich materiałów szyte? czy NyCo, Poly - Cotton czy jeszcze coś innego a może być że 100% bawełna. Na wysokiego szczupaka są także odpuszczam licytację:)
makiki@ problemu w licytacji nie ma ,był problem w cenie wysyłki :-) w usa była za free a do PL prawie 70$ ,więc gdyby ją ktoś wysłał z usa kosztowała by pewnie połowę mniej