Kurteczka. Ładny ale jakiś taki rozciągnięty w pasie, dziwne bo wygląda na stan idealny. Tutaj tańszy i dodatkowo kaptur. http://olx.pl/oferta/kurtka-cwu-kontrakt-CID87-IDffHXH.html#ab4009b2ee Ponieważ od jakiegoś czasu przymierzam się do kupna takiej kurteczki to mam pytanko. Czy któryś z kolegów ma cwu-45 kontraktowy w rozmiarze L? a jeśli tak to czy przy moich wymiarach; wzrost 172cm pas 90cm klatka 112cm waga 83 kg będzie o.k.?
Nie ważne czy rarytas. Potrzebowałem spodni do chodzenia, a nie za szybkę na ścianę. Kupiłem sobie inne spodnie i po pierwszym praniu dostały białego nalotu, który je dyskwalifikuje w moim oczach. te co teraz kupiłem nie maja tego problemu, mocny zielony materiał Sprzedawca mojej nowej emki jak mnie w nich zobaczył od razu spytał co to za spodnie :) Poprzednio mnie to nie spotykało. No i rozmiary sa identyczne.
Fox - tak kurtka lotnicza to żaden kontrakt, tylko wyrób kontraktopodobny, żadna okazja, mnóstwo takich można wyłowić na sieci. Zresztą cena sama mówi za siebie.
Pablik, ta poplamiona, podarta emka to jakiś żart. Właściciel powinien ją jeszcze podpalić, przeciorać przez żwirowisko, urżnąć rękaw i wtedy będzie jeszcze droższa :))
"Pablik, ta poplamiona, podarta emka to jakiś żart. Właściciel powinien ją jeszcze podpalić, przeciorać przez żwirowisko, urżnąć rękaw i wtedy będzie jeszcze droższa "
Ten pan sprzedawca próbuje opchnac mit. Viet-Nam ERA, plamy z farby wojskowej, nie próbowal czyscic, bo pewnie szkoda zacierac slady historii :))
ja takie sznureczki mam przy każdej kurtce, a nosze je juz trochę, więc dla mnie nie są żadnym wyznacznikiem. Ciekawe zresztą że prawie wszystkie kurteczki magazynowe były szyte na końcówkach szpulek :) No normalnie jakby to jakaś norma opisywała :) Te oferty które podałeś mają przynajmniej porządne zdjęcia (wszystkich najważniejszych części). Wątpie żeby kurtka w stanie magazynowym miała brudne rzepy przy kołnierzu. b
Przecież ja się nie upieram. To jest oferta z OLX a zatem wskazany jest zakup bezpośredni. Można sobie kurtkę obejrzeć, pomacać, przymierzyć. Jeśli facet leci w człona to jej nie sprzeda. Uważam że mka kontrakt Alpha w bardzo dobrym stanie w rozmiarze Large Short za powiedzmy 450zł to jest dobra okazja i tylko tyle. Sugerowanie się zdjęciami kiepskiej jakości jest niemądre. Od dwóch lat śledzę wszystkie oferty na mki na allegro i ebayu i wiem jakie syfy chodzą po 300-400zł. O niciach nie będę się rozpisywał. Właściwie to o co wam chodzi? Rozumiem że wszyscy kupujecie kontraktowe mki w super stanie i w normalnym a nie dla krasnoludków rozmiarze po 200zł. Poproszę o namiar to kupię dwie na zapas. Kurteczka....
Dlaczego wskazany jest zakup bezpośredni ? Przecież to taka sama forma sprzedaży jak ebay, allegro czy cokolwiek innego. Jak lubię widzieć dobre zdjęcia, żeby od razu zobaczyć czy jest o co walczyć. O nc nam nie chodzi po prostu sobie rozmawiamy. Jesli to taka okazja to dlaczego nadal wisi ?
Ochłoń trochę a potem wrzuć na luz. Bo widzę że porównujesz oferty pożądanych i poszukiwanych przez ludzi rozmiarów Large do Shorta który mało komu pasuje. A cena 500 zł. jest po prostu normalna. Jest najzwyczajniejsza na świecie. Więc jaka to okazja??? Rzepy brudne, szwy w pasie pomarszczone od prania... Więc jaki to stan magazynowy??? A emka dla krasnoludka to jest ta która się tak zachwycasz - bo to short.
I kto to mówi. Vice versa. Kolejny raz czepiasz się mnie. Regular jest dłuższe od Short +-3cm, rzeczywiście kosmiczna różnica. Ja mam 172cm i jest o.k. no ale ja jestem niziołek. Szkoda gadki i nerw. Olewka na maxa.
Doktorze ja też lubię widzieć dobre zdjęcia jak każdy zresztą. Uznałem że facet pisze prawdę o stanie kurtki. Jedyną skuteczną metodą zweryfikowania jego prawdomówności byłoby obejrzenia oferowanej kurki i dopiero wówczas podjęcie decyzji. Nie wiem jak jest obecnie ale do niedawna jedyną bezpieczną formą zakupów na OLX były zakupy bezpośrednie z uwagi na brak zabezpieczeń jakie są np. na allegro. Tak więc kontrakt Alphy za powiedzmy 450zł w bardzo dobrym stanie w tym rozmiarze może nie jest mega okazją ale może być dobrym zakupem. Nikogo nie namawiam. Opowieści o mkach w świetnym stanie za grosze to bajki. Pytasz czemu wisi skoro taka okazja? nie wiem. Moja mka So Sew w świetnym stanie wisiała na allegro ponad miesiąc i jaki stąd wniosek? żaden.
Tak właśnie, płaci się za rozmiar. ludzi, którzy są powiedzmy rozmiaru M jest tak mi się przynajmniej wydaje najwięcej i kurtki w tym rozmiarze są najbardziej chodliwe a co za tym idzie sprzedający windują cenę.
Jak widzę kiepskie zdjęcia to sprzedającemu może nie zależy na dobrym przedstawieniu swojego produktu. Kupiłem ostatnio na olx M65 M/L czyli znacznie bardziej pożądany rozmiar na 250 w bardzo dobrym stanie (nie Aplha) i to jest okazja. A 500 to zwykła cena jak jest gdzie indziej jeśli się szuka prze dluższą chwilę.
Miałem kiedyś M51 w M/L i rekawy były za krótkie, teraz mam M51 M/L gdzie rękaw jest dłuższy 1,5 cm. I za taką kurtkę jestem w stanie dać 500 od reki bo pasuje na mnie.I to jest okazja.
90% zdjęć na OLX jest kiepskiej jakości. M/L występuje dosyć często, zdecydowanie częściej od L/Short, mam nadzieję że nie zaprzeczysz. Wyobraź sobie faceta o wzroście 169cm mocno zbudowanego który według mnie nie jest wielkoludem ale też nie jest, jak tu z drwiną piszą niektórzy mądrale karzełkiem. Takich facetów jest sporo a wśród nich zdarzają się tacy którym zachciało się mki kontraktowej i właśnie dla nich mka L/Short będzie okazją, oczywiście w dobrym stanie i za rozsądne pieniądze. Znalazłem to ogłoszenie i załączyłem w dobrej wierze no to dowiedziałem się że jestem jakimś niziołkiem.
jak ja kupowałem sowja emke zdjęcia przynajmniej były ostre :) Mam 190 więc dla mnie 20 cm wzrostu robi różnicę. A co do niziołków to nie byli bohaterowie negatywni :)