Witaj, Czcigodny Przybyszu!

Wygląda na to, że jesteś tu nowy. Jeśli naprawdę jesteś tym zainteresowany, kliknij w te przyciski!

In this Discussion

Powered by Vanilla
Off-top
  • spoxik :P
  • Będzie ktoś z was panowie na gitarowym rekordzie guinnessa we Wrocławiu? ;]
  • Ja na pewno nie :P
  • oj ty to byś tam blatio pasował
  • Witam,
    wpadła mi w ręce bluza TCU Helikona w polskiej panterze pustynnej. Niestety ale zamek główny nie działa. Czy ktoś kiedyś wymieniał...i czy w ogóle można dostać jakiś zamek na wymianę?

pzdr
  • idz do dobrej krawcowej zrobi za kilka zł + zamek podwójny

• ok, dzięki tak zrobię. Mam nadzieję, że takie zamki i w tym kolorze są do kupienia bez problemu.
  • Ja 2 lata temu do przeróbki bluzy kupiłem piękny oliwkowy zameczek pełnej długości za 6 zł w pasmanterii, więc się da ;)
  • Nie wiedziałem gdzie to wrzucić, wiec daję tu, w ramach ciekawostki: http://toyhaven.blogspot.com/2010/09/you-talkin-to-me-brother-production-cab.html
    :D
    Swoją drogą to przydałby się wątek z ciekawymi linkami.
  • Ważna, lecz smutna wiadomość.

Wczoraj (5 sierpnia 2012 r.) odszedł na wieczną wartę ostatni z Obrońców Westerplatte, major Ignacy Skowron.

image

Tutaj major na jednym z ostatnich zdjęć, jakie zdołałem mu zrobić w Kielcach, 25 marca tego roku.

Dla wszystkich zainteresowanych - pogrzeb majora Skowrona odbędzie się w środę, o godz. 14:00 na cmentarzu w Brzezinach pod Kielcami.

Cześć Jego Pamięci.
  • Długo na tą "nowość" czekali, hie hie ;)
  • No wiesz 10 lat za murzynami jesteśmy, w końcu w całym naszym słodkim kraju rewolucje nie przychodzą szybko.
  • no no całkiem fajny ten - Mundur polowy letni wzór 2010 – 123UL/MON
    i te skośne kieszenie
  • Moim skromnym zdaniem najlepszym do tej pory materiałem w np. spodniach jest mieszanka bawełny z nylonem w proporcjach 50-50 - jak kto woli - bardziej znany pod nazwą nyco, w wersji cięższej twillowej jak i lżejszej rip-stop, miałem kiedyś czarne spodnie o kroju jak BDU uszyte z ripstopu polycotton (poliester+cotton), spodnie wytrzymały może 1 sezon a nawet nie były "męczone" na serio tylko używane do chodzenia, poza tym strasznie się w nich pociłem, w nyco rip-stop ACU lepiej się czuję i sam materiał wydaje się bardziej miękki jak się go "rozchodzi" a jednocześnie bardzo wytrzymały. Ciekawe, że w naszej armii nie stosuje się nyco - czyżby za droga technologia?
  • no zapewne tak :D
  • Autoreklama ON
    Jeśli ktoś ciekaw to jutro będę współprowadził audycję z moim dobrym kumplem w amatorskim internetowym radiu. Dobra muzyka będzie. :D
    http://radio404.pl/
    Od 20.30 do 22.
  • Mam nadzieje, że coś z Emperor, Satyricon....ewentualnie Slayer.
  • Niestety nie te klimaty. Bardziej alternatywnie i hipstersko. Shoegaze, trip hop, rave itp. Sporo elektroniki.
    Przemycam też trochę post punka i new wave.
  • Zakupiłem smoka S2005 w leśnym maskowaniu. Sprzedawca zarzekał się, że nówka sztuka. Czekam na paczkę i jak przyjdzie wrzucę zdjęcia. Rozmiar 190/96  wytargowałem za 100PLN. Na razie mi chyba starczy tych smoków. Ciekawe na jak długo :P
  • Oj na bardzo, długo ciężko to zajechać :D

• Wpadło mi w ręce coś takiego:imageimageimageimageimageimageimage

Można to normalnie instalować na komputerze? To jest najnowszy łindołs z tego co wiem. Będzie toto działać bez zastrzeżeń?

• Ale on jest chyba dedykowany pod....... laptopy lub komputer DELLA ! Jeśli się nie mylę jest to wersja OEM 64bitowa nieco zmodyfikowany
    - instalator zgrany od razu z kluczem oraz Dellowskie wpisy w menu Start, licencyjnie "only for dell" - tylko dla Della :( .
     Powinna być jeszcze druga płytka ( sterowniki) OEM nie można prawnie wg. licencji zakupić bez OEM'owego sprzętu.
    Czyli
    sama płytka OEM bez sprzętu - ciągle "no way".
    OEM jest przywiązany do
    danego sprzętu
    i z natury jest niedostępny dla "usera" detalicznego.

Warjat! To tylko moje spostrzeżenia....nie jestem informatykiem mogę się mylić....może, ktoś Ci to bardziej oświeci! .Pozdrawiam
  • Dzięki Lobo za próbę wyjaśnienia. Ja się na tym kompletnie nie wyznaję dlatego dałem to na forum w nadziei, że ktoś wyjaśni o co tutaj ku.wa chodzi :D

• imageimageimageimage

Souda Bay, Kreta. Wśród nich grób Polskiego Lotnika. Piękne miejsce.

• imageimageimage

Maleme, Kreta, również piękne miejsce. Obydwa cmentarze w odległości ok 20 km....operacja "Merkury" pierwszy post cmentarz Aliantów drugi Niemiecki.
  • Ciekawe!
  • Tak sobie myślę co by nie stworzyć wątku na temat "zdjęcia z wypadów ciekawe miejsca", bo akurat zdjęcia wrzucone tutaj, są dość ciekawe.
  • Nie zauważyłem wątku "Powitania" (jeśli jest, to poproszę Admina/Moda o przeniesienie niniejszego posta), a że uważam iż wypada się przedstawić i przywitać - czynię to tutaj. Wszystkich emkomaniaków pozdrawia Wojtek z Wrocławia! :)
  • Uważam, że zwykłe "witam" lub "cześć" napisane przy okazji pierwszego merytorycznego postu wystarczy ;) Nie ma sensu robić z forum klubu anonimowego alkoholika.
  • Film Roba Epsteina i Jeffreya Friedmana "Skowyt" ("Howl") ze znakomitym Jamesem Franco jako Allenem Ginsbergiem polecałbym przede wszystkim tym, którzy interesują się poezją, zwłaszcza z okresu Beat Generation, lub będącym pod wrażeniem poematu. Emkę M-43 widać tylko w trzech kilkusekundowych czarno-białych wstawkach pełniących rolę reminiscencji, migawek z przeszłości. Główne wątki dzieła to wywiad z Ginsbergiem w 1955-57 roku podczas toczącego się procesu przeciwko wydawcy tomiku "Howl", proces, słynny wieczór w San Francisco w 1955 roku,  podczas którego poeta czyta przyjaciołom swój utwór, oraz animacja rysunkowa ilustrująca jego treść, bardzo piękna.
  • To jak z tym wątkiem ze zdjęciami? Bo mam sporo fajnych z Holandii do pochwalenia się. Na dniach je chciałem wrzucić ale Devil wspominał o osobnym wątku to się wstrzymuję.
    Myślę, że wy też macie jakieś ciekawe foty z wyjazdów, więc fajnie by było pooglądać.
  • Nie mogłem się powstrzymać, jednym słowem komedia:
    http://www.acwsaloon.cz/hotove/t/topten2/topten.htm
  • Toś mi poprawił humor, dzięki.
    :))
  • ten tytuł fotografii "Pedofilův sen"....ktoś to kuma?:):)
  • Ja kumam :] Ale nie będę się rozpisywał w temacie :D
    W każdym razie chłopaczek lepiej, żeby nie trafił nigdy do więzienia... :P
  • Mazaj, a nie czaj się :D 
  • Chciałem sprawić sobie spodnie ecwcs. W związku z tym pytanie brać rozmiar taki sam jak innych spodni? Czy większy? Ma ktoś z tym doświadczenie?
  • Myślę, że rozmiar taki, jaki normalnie nosisz. Ewentualny zapas jest wliczony, widzę to po swoim sofcie ecwcs. Spokojnie wejdzie mi pod niego wielki polar 300 a rozmiar niby na styk.
  • Dzięki! To można zacząć się rozglądać.
  • Któryś wybiera się na tańce ? http://knockoutprod.net/pol/?p=1049
  • Marduk! kolego myślałem że takie zespoły jak Kreator i Morbit Angel to już historia...a tu miłe zaskoczenie!
    Do tańca to juz się nie nadaję..."strzyka w gnyku"..... ale machać to jest czym  >:) >:)

image
  • kurde, Andrzej, jakbym nie wiedział że To Ty, pomyślałbym,że to jakaś niewiasta w emce 

• :D :O) >:)
  • Dość dobrze zbudowana
    :)) =))
  • b-(  oj wy  :))
  • Lobo , Morbid I Kreator trzymają się całkiem nieźle , choć Amerykanie na ostatniej płycie zrobili wszystkim niespodziankę . Obok klasycznych dla nich deathowych huraganów można posłuchać i czegoś takiego >
    8-X . Na koncertach po staremu - ZNISZCZENIE !!!
  • Wszystko do Gateways bez popitki. 
  • Podobnie , ze wskazaniem na C . Gdyby nie spartolony sound i bałagan na końcu do tego zacnego grona można by dołożyć nawet H , i nie było by to zbyt duże nadużycie . Ku wojnie he he he . Pozdro !

edit .

DEICIDE też wymiata !