wpadła mi w ręce bluza TCU Helikona w polskiej panterze pustynnej. Niestety ale zamek główny nie działa. Czy ktoś kiedyś wymieniał...i czy w ogóle można dostać jakiś zamek na wymianę?
Moim skromnym zdaniem najlepszym do tej pory materiałem w np. spodniach jest mieszanka bawełny z nylonem w proporcjach 50-50 - jak kto woli - bardziej znany pod nazwą nyco, w wersji cięższej twillowej jak i lżejszej rip-stop, miałem kiedyś czarne spodnie o kroju jak BDU uszyte z ripstopu polycotton (poliester+cotton), spodnie wytrzymały może 1 sezon a nawet nie były "męczone" na serio tylko używane do chodzenia, poza tym strasznie się w nich pociłem, w nyco rip-stop ACU lepiej się czuję i sam materiał wydaje się bardziej miękki jak się go "rozchodzi" a jednocześnie bardzo wytrzymały. Ciekawe, że w naszej armii nie stosuje się nyco - czyżby za droga technologia?
Autoreklama ON Jeśli ktoś ciekaw to jutro będę współprowadził audycję z moim dobrym kumplem w amatorskim internetowym radiu. Dobra muzyka będzie. :D http://radio404.pl/ Od 20.30 do 22.
Niestety nie te klimaty. Bardziej alternatywnie i hipstersko. Shoegaze, trip hop, rave itp. Sporo elektroniki. Przemycam też trochę post punka i new wave.
Zakupiłem smoka S2005 w leśnym maskowaniu. Sprzedawca zarzekał się, że nówka sztuka. Czekam na paczkę i jak przyjdzie wrzucę zdjęcia. Rozmiar 190/96 wytargowałem za 100PLN. Na razie mi chyba starczy tych smoków. Ciekawe na jak długo :P
Ale on jest chyba dedykowany pod....... laptopy lub komputer DELLA ! Jeśli się nie mylę jest to wersja OEM 64bitowa nieco zmodyfikowany - instalator zgrany od razu z kluczem oraz Dellowskie wpisy w menu Start, licencyjnie "only for dell" - tylko dla Della :( . Powinna być jeszcze druga płytka ( sterowniki) OEM nie można prawnie wg. licencji zakupić bez OEM'owego sprzętu. Czyli sama płytka OEM bez sprzętu - ciągle "no way". OEM jest przywiązany do danego sprzętu i z natury jest niedostępny dla "usera" detalicznego.
Warjat! To tylko moje spostrzeżenia....nie jestem informatykiem mogę się mylić....może, ktoś Ci to bardziej oświeci! .Pozdrawiam
Nie zauważyłem wątku "Powitania" (jeśli jest, to poproszę Admina/Moda o przeniesienie niniejszego posta), a że uważam iż wypada się przedstawić i przywitać - czynię to tutaj. Wszystkich emkomaniaków pozdrawia Wojtek z Wrocławia! :)
Uważam, że zwykłe "witam" lub "cześć" napisane przy okazji pierwszego merytorycznego postu wystarczy ;) Nie ma sensu robić z forum klubu anonimowego alkoholika.
Film Roba Epsteina i Jeffreya Friedmana "Skowyt" ("Howl") ze znakomitym Jamesem Franco jako Allenem Ginsbergiem polecałbym przede wszystkim tym, którzy interesują się poezją, zwłaszcza z okresu Beat Generation, lub będącym pod wrażeniem poematu. Emkę M-43 widać tylko w trzech kilkusekundowych czarno-białych wstawkach pełniących rolę reminiscencji, migawek z przeszłości. Główne wątki dzieła to wywiad z Ginsbergiem w 1955-57 roku podczas toczącego się procesu przeciwko wydawcy tomiku "Howl", proces, słynny wieczór w San Francisco w 1955 roku, podczas którego poeta czyta przyjaciołom swój utwór, oraz animacja rysunkowa ilustrująca jego treść, bardzo piękna.
To jak z tym wątkiem ze zdjęciami? Bo mam sporo fajnych z Holandii do pochwalenia się. Na dniach je chciałem wrzucić ale Devil wspominał o osobnym wątku to się wstrzymuję. Myślę, że wy też macie jakieś ciekawe foty z wyjazdów, więc fajnie by było pooglądać.
Myślę, że rozmiar taki, jaki normalnie nosisz. Ewentualny zapas jest wliczony, widzę to po swoim sofcie ecwcs. Spokojnie wejdzie mi pod niego wielki polar 300 a rozmiar niby na styk.
Marduk! kolego myślałem że takie zespoły jak Kreator i Morbit Angel to już historia...a tu miłe zaskoczenie! Do tańca to juz się nie nadaję..."strzyka w gnyku"..... ale machać to jest czym >:)>:)
Lobo , Morbid I Kreator trzymają się całkiem nieźle , choć Amerykanie na ostatniej płycie zrobili wszystkim niespodziankę . Obok klasycznych dla nich deathowych huraganów można posłuchać i czegoś takiego > 8-X . Na koncertach po staremu - ZNISZCZENIE !!!
Podobnie , ze wskazaniem na C . Gdyby nie spartolony sound i bałagan na końcu do tego zacnego grona można by dołożyć nawet H , i nie było by to zbyt duże nadużycie . Ku wojnie he he he . Pozdro !