cena jest i tak niższa niż za nią zapłaciłem + gratisowa podpinka więc nie wiem w czym problem nie zarabiam na niej a wręcz tracę wystarczy zerknąć po ile znany wszystkim sprzedawca sprzedaje swoje sorty a ten jest właśnie od niego
Mnie przy zakupie nie interesuje ile kto za nią dał poprzednio interesuje mnie czy dla mnie cena jest ok. Kurtka określa cenę, a nie cena określa kurtkę.
"Metka słabo czytelna, praktycznie nie da się odczytać kontraktora oraz kontraktu". Spróbujmy jednak. Najpierw podany jest rozmiar kurtki: "Large-regular" oraz odpowiadające mu objętość klatki piersiowej i wysokość ciała w calach. Zauważamy, że nie zgadzają nam się cale. Przy długości "regular" napis powinien być: "Height 67-71 inches", natomiast widzimy, że zamiast liczby 71 podano liczbę 69. Idźmy dalej. Pod spodem jest stock number: "Stock No. 5825-800-40", czyli numer, który jest drukowany na metkach cywilnych oliwkowych kurtek M-65 produkcji firmy John Ownbey Co. Inc. Niżej mamy napis: "Coat, Cold Weather, Mans", a jeszcze niżej napisy: "50% Nylon, 50% Cotton" i "Water Repellant". Widnieje też nazwa producenta: "John Ownbey Co. Inc Knoxville, Tenn.". Pod nią wydrukowano instrukcję użytkowania. Wniosek: emka wyprodukowana na rynek cywilny. Bardzo podobną kurtkę produkowała firma Alpha Industries Inc. (również w kamuflażu ERDL i z materiału rip-stop).
Panowie, przecież wszyscy tutaj wiemy, że nie było kontraktowych emek ERDL :-) Nie zmienia to jednak faktu, że takie ERDLe są bardzo rzadkie i poszukiwane. Ja nawet nie wiedziałem dotychczas, że Ownbey oprócz Alphy szył takowe.
Tomek "Cantrell", nie wszyscy wiedzą, że "nie było kontraktowych emek ERDL", tymczasem w anonsie podano informacje: "kontraktowa kurtka M-65", "praktycznie nie da się odczytać kontraktora oraz kontraktu". Wydaje mi się, że nasze forum powinno informować.
Kurtka jest klimatyczna tak jak stare pióro wieczne, które przegrywa dzisiaj z plastikowym długopisem BIC-a. Nowoczesność wyparła to wszystko co było kiedyś.
Falkland B3 nie jest lekka to fakt ale do 100 kg to jej trochę brakuje. ;-) Jak dla mnie ta kurtka to klasyk, który ma swój klimat. Jestem w jej posiadaniu i gdyby nie była na mnie trochę za duża to bardzo chętnie w zimowe mroźne dni nosiłbym ją na sobie.
jak dla mnie te 400 zł za ERDL-a/ripstop w emce to nawet niezbyt wygórowana cena ze wzgl. na rzadkość tematu. Dotąd nawet nie zdawałem sobie sprawy, ze oprócz Alphy inni producenci też wypuścili taki model.
taki szrot sprzedał się za 400 stówy a kolo mi wypisuje że za 500 maks mogę swoją emke w idealnym stanie sprzedać :-) kilka razy widziałem takie coś na szmatach ale byłem przekonany że to podróba jakaś. Następnym razem nie omieszkam pobrać i przekazać dalej :-P
oby było jak piszesz :-) jak to jest bardzo dobry stan (oceniając stan metki) to moja wszyła dopiero ze szwalni :-) głupoty to wypisuje ten który pisze że moja nie jest "mint" .Wada jej nie jest spowodowana użytkowaniem tylko błędem szyjącego.Nawet sprzedający tego nie zauważył.
jeżeli uważasz że piszę głupoty to chyba nie wiesz co oznacza pojęcie"mint" a jeżeli wiesz - to znaczy że masz tupet wciskając forumowiczom kit. Mint oznacza że kurtka nie była używana a twoja była nie jeden raz prana co widać na fotkach.
Lazar @ daj żyć człowieku , mogę Cię zapewnić że prana nie była ani razu a mint(condition) nie oznacza że nie była używana tylko żę w świetnym stanie .Trochę pokory znawco tematu. nie używana to zdaje się "nowa"
Po stanie zamka, materiału i metki. Wiem jak prezentuje się w stanie magazynowym i jak się zmienia w trakcie użytkowania i po praniach. Twoja jest w bardzo dobrej kondycji ale widać że śmigana.
właściwie to już nie wiem o co Ci chodzi????? ja nie pisałem że stan magazynowy ani że nie chodzona napisałem mint a ty się uczepiłeś że mint to nowa magazynowa co nie jest prawdą niestety sorry , nie masz racji
Trojanman: Kolego Pawle, pojęcia "mint condition" i NOS (New Old Stock) dość jednoznacznie określają stan, jakość przedmiotów, w naszym przypadku emek. Mówiąc najogólniej jest to stan, jak po opuszczeniu zakładu odzieżowego lub magazynu.
Moim zdaniem to błędne rozumowanie . To emki mają swoje indywidualne kryteria oceniania stanu?? nie wiedziałem że nowe to mint :-) sugeruję się oceną stanu jaką stosuje p Marek dalej zwanego L.......st.( ale nie tylko jego) u niego mint jest mint a nowa to nowa .\ dyskusja zbędna moim skromnym zdaniem czuwaj !! :-P