Masz 190cm wzrostu i jesteś szczupak no i git twoja broszka i dla ciebie jest M/long ale są tacy co mają 170cm i są krępi i właśnie dla nich jest L/Short. Negatywni może i nie ale za to nieludzie >:)
A moim zdaniem najbardziej pożądanym rozmiarem jest Large Long. Bo w dzisiejszych czasach ludzie są w większości więksi i niscy też nie są. Tym bardziej że emka to kurtka zimowa i powinna być nieco dłuższa. Pod spód wchodzi podpinka więc regular, a nie mówiąc już o short może być dla większości po prostu za krótka. Druga rzecz to to że kurtek większych i dłuższych szyli w tamtych czasach mniej to też na rynku jest ich jak na lekarstwo. A z tą "super okazją" to Pablik przesadził stąd też ten cały spór.
Na tym forum słowa trzeba ważyć jak ingrediencje w aptece. Nie do końca zostałem zrozumiany i stąd cała afera. Otóż abstrahując od tego jaka jest obecnie średnia wzrostu wśród populacji męskiej jest jeszcze sporo facetów na dzisiejsze czasy niskich - sam się do nich zaliczam. Kurtki kontraktowe Large/Short trafiają się bardzo rzadko, chyba nikt nie zaprzeczy. Co niskiego faceta obchodzi że dzisiaj ludzie są wyżsi niż 20 lat temu a Doktor ma 190cm? Dlatego dla niego kontrakt w tym rozmiarze w dobrym stanie za sensowną cenę to jest okazja. Przy moich 172cm moja mka Large/Regular wydaje sie odrobinkę za długa. Tym bardziej będzie za długa dla faceta niższego ode mnie a tacy jeszcze chodzą po tym świecie i nie maja owłosionych stup i nie chodzą boso co dla Falklanda może być zaskoczeniem. Skończmy tę dyskusję bo temat się wyczerpał. Kto chciał to mnie zrozumiał a kto nie to nie. Amen
No właśnie sam sobie odpowiedziałeś dlaczego mogłeś nie zostać zrozumiany :) Bo napisałeś mając w pamięci swój rozmiar,a na forum sa różni ludzie i dla nich nie jest to okazja. ja oceniam to po swoich porzebach, ewentualnie mojego syna, ale na razie nosi XS/S Poza tym dyskusja też była o tym że nie jest stan magazynowy.
~Ogo Witaj.Piotrek, spotkałeś się kiedykolwiek ze spodniami TCU w OG107 ,wzór nr 4 ( popelina ) ,aby pierwsza metka to tradycyjnie -kontraktor i instrukcja a zamiast drugiej metki z rozmiarem - nadruk po wewnętrznej stronie spodni na wysokości ściągaczy z taśmy bawełnianej?W tym przypadku LARGE...
Witaj .Dzięki za zaintetesowanie.DSA -100-5032 Dostalem w miedzyczasie odpowiedż od jednego z kolekcjonerów źe w III i IV wzorze spodni TCU zdarzały sie rozmiarówki w postaci stempla.Ale jezeli znajdzisz cos na ten temat -daj znac.Pozdrawiam
Spodnie M65 zostały zaprojektowane przede wszystkim jako spodnie zimowe tak samo jak Emka. A że można wyjąć z nich podpinkę i chodzić w cieplejsze dni to jest tylko ich dodatkowy atut. Spodnie letnie to BDU.
zgadza się , model M65 był przeznaczony na zimy, nie nadaje się się na taka porę roku jak teraz. BDU, a szczególnie w wersji ripstop (bo twill nie za bardzo) to wersja na lato, nie wspominając oczywiście starszej wersji TCU.
Trojanman - odpowiadając na Twoje pytanie - pewnie, że możesz kupić sobie oliwki w ripstopie na lato i nie muszą to być TCU. Wystarczy wybrać którąś z dostępnych wersji cywilnych, np. Tru-Spec takie oferuje - b. porządne.
:) Od wczoraj są u mnie.Oryginalne kontraktowe M-51 w stanie dobrym++. Kompletne , są pieczęcie, bez dziur, piękny mosiężny zamek Prentice, rozmiar Regular Medium, kolor średnio spłowiały.Chwała dla kolegi Fox! :)>-
Trza sobie jakoś pomagać :> ja szukam francuskich CCE nowego wzoru, nie gore - tex, takich jak pod tym linkiem, jakby ktoś coś wiedział to pisać śmiało na priv.