Witaj, Czcigodny Przybyszu!

Wygląda na to, że jesteś tu nowy. Jeśli naprawdę jesteś tym zainteresowany, kliknij w te przyciski!

In this Discussion

Powered by Vanilla
Uwagi, wnioski o technicznej stronie forum
  • Tak czy inaczej, miło jest usłyszeć o sobie coś dobrego :\">
  • Przenieście się na off -top z tymi rozmowami nie na temat.
  • Panowie a jak wrzucić do posta okno z youtube'a?
  • Jest z tym problem, by widziało jako okienko, a nie link, udało mi się wprawdzie kiedyś, ale na chwilę obecną jest problem.  
  • Zauważyłem coś dziwnego. Przy edytowaniu posta widzę wklejone moje okno z youtube'a a gdy klikam "zapisz komentarz" to wtedy okno znika.
  • Zdjęć nie można dodawać bo nieaktywna jest ta ikonka na pasku pisania.
  • image
    Jak nie można, jak można? U mnie wszystko działa.
  • Ech, Blatio, jakby było można to bym nie pisał, że nie można. Pewnie coś kombinowali z tą wanillą jak zwykle i nic nikomu nie powiedzieli.
  • Gdyby coś pokombinowali, to by raczej i u mnie, i u Devila też znikło, a nic takiego się nie dzieje. A masz czyste ciastka w przeglądarce?
    W kwestiach technicznych polecam napisać do Gruesome. On się zna.
  • Ten pasek z opcją dodawania zdjęć m.in. jest niepodświetlony i z wielu opcji, np. pogrubienia czcionki, pokolorowania tekstu i dodawania zdjeć nie mogę korzystać.
    PS. Falkland - weź zajmij się czymś pożytecznym. Może w końcu zmądrzejesz.
  • Warjat po prawej stronie od obrazków masz takie jak by "strzałki czerwone na białej karcie"(Show Source) spróbuj tam kliknąć, jak się nie zmienić to kwestia ciastek, bądź samej przeglądarki.   
  • Fucktycznie devilu, pomogło B-)
    Tyle, że zdjęcie byłoby przed tekstem.
  • Wprowadzono kosmetyczne zmiany zmiany w regulaminie, kilka pogrubień dla większej przejrzystości.
  • Czy moge poprosic o powteirdzenie ręczne mojego maila ? Odkąd się zarejestrowałem ciągle pojawia się komuinikat o potwierdzeniu adresu meilowego. Robiłem to chyba z 10 razy już.
  • Też tak mam :-)
  • I ja też od samego początku, już się zdążyłem do tego komunikatu w dolnym lewym rogu przyzwyczaić.
  • Hmm... nie wiem o co chodzi? Mnie się nigdy nic takiego nie pojawiło.
  • Chodzi o to żeby administrator spowodował że forum działa zgodnie z założeniami. Rejestruje się, potwierdzam swój adres mailowy i mogę używać forum. Teraz na ekranie mam zawsze komunikat "You nedd to confirm your email adress Click heere to resend the confirmation email" Robiłem to z 10 razy i nic się nie poprawia. Dzięki temu oglądania np. na telefonie forum mija się z celem. A poza wszystkim albo administrator albo forum źle działa.
  • Sprawdźcie teraz

• U mnie jest dalej ten komunikat.
  • Bez zmian
  • Hmm... a próbowaliście czyścić ciasteczka w wyszukiwarce? Devil zrobił test, zalogował się z innego konta i nic takiego się nie pokazuje. Ja też pierwsze słyszę o czymś takim.
  • Nie wiem nawet co oznacza "czyścić ciasteczka". Mam kilka dobrych programów do czyszczenia, reperowania, defragmentowania i robienia dobrze komputerowi, używam je regularnie a ten komunikat był i jest niezależnie od przeglądarki której używałem.
  • No to prawdopodobnie coś nie tak jest z tymi programami, bo jak pisał Blatio, założyłem nowe konto i nic mi się takiego nie wyświetliło, spróbuj wyczyścić ciastka, nie wiem z jakiej przeglądarki korzystasz; mozilla https://support.mozilla.org/pl/kb/usuwanie-ciasteczek chrome https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=pl opera http://help.opera.com/Linux/12.10/pl/cookies.html ,spróbuj zrobić to ręcznie wg opisów z linków.
  • U mnie jest wszystko w porządku. A ciasteczek nie lubię czyścić, bo można uszkodzić lukier.
  • przykro mi ale czyszczenie ciasteczek nie działa. zrobiłem to w mozilli zalogowałem sie ponownie i mam to samo. Robiłem to tez na komórce i tak samo.
  • @Lazar - w przeglądarce, w zakładce "Historia", w opcji czyszczenia historii, można sobie wybrać m.in. wyczyszczenie ciasteczek (cookies). To czasami pomaga.
    Co do tego problemu, to musimy się skontaktować z naszym adminem technicznym. Devil i ja nie jesteśmy od technikaliów tego forum, tylko od treści.
  • Zarejestrowałem nowego użytkownika i nie ma żadnych monitów o potwierdzanie email, @Doktor przeklej komunikat jaki dostajesz albo zrób screena.

EDIT: Znalazłem błąd w konfigu, teraz potwierdzanie powinno działać, musicie jeszcze raz kliknąć w link potwierdzający.

@Blatio @devil: teraz rejestracja jest bardziej restrykcyjna, przed zalogowaniem trzeba potwierdzić email.
  • Nie wiem jak u Was ale u mnie teraz już jest dobrze, komunikat znikł....dzięki 
  • Ech, jak to dobrze, że Gruesome nad nami po cichu czuwa :D
    Bez Ciebie tego forum już by kilka razy nie było :P
  • U mnie komunikat znikł bez konieczności bez klikania w link :)>-
  • Usunąłem link z rogu ekranu do http://chcechodzic.pl - strona już nie działa i została zastąpiona przez jakiś spam.
  • I to się chwali, strona stała się teraz bardziej przejrzysta i czytelna.
  • Ok, dzięki Grue, nawet o tym zapomniałem, szczerze mówiąc ;)
    Tak na marginesie - to przycisk "wyloguj się" nagle się odsłonił :D
  • Witam, jestem tu świeży, ale obiecuję wizytować częściej. Jestem zarówno entuzjastą odzieży militarnej jak i świeżo upieczonym importerem marki Valley Apparel. Od dwóch lat importuję również okulary AO Eyewear. Wczytałem się w regulamin i tam poproszono by firmy zgłaszały fakt prowadzenia działalności handlowej związanej z tematyką forum - zatem zgłaszam - proszę jednak o informację jak mogę to trwale zaznaczyć, by grać fair wobec innych użytkowników forum. Zaznaczam, że nie prowadzę tu żadnej agitki, reklamy czy promocji.
  • Jak nie prowadzisz reklamy na tym forum, skoro właśnie zareklamowałeś produktu które importujesz?

• Witam, dlatego napisałem w godzinach niskiej uczęszczalności - proszę o usunięcie posta i ewentualne wskazówki na priv - jeśli jest taka możliwość. Pozdrawiam
  • @GunnerGuy - jeśli nie będziesz uprawiał reklamy na forum, to pisz do woli. Możesz wklejać podpis informujący o swoim zawodzie u dołu pod postami, ewentualnie można zmienić nicka np. "GunnerGuy - Valley Apparel", itp.
    Generalnie, jeśli nie będzie reklamożerstwa, to się nie będziemy czepiać :]

• @Blatio - nie mam zamiaru uprawiać reklamy - to po pierwsze byłoby w tym miejscu (jakże zacnym) niepoważne i bardzo nie na miejscu. Jak ktoś chce śledzić dzieje marek na polskim rynku to zapraszam na Facebook i jego wyszukiwarkę. Z przyjemnością odpowiem na pytania - wszystko na priv - nie mam zamiaru tu uprawiać polityki reklamowej znanej jako artykuły sponsorowane (oklepany to sposób zwracania uwagi). To co oferuję nie wymaga reklamy - co najwyżej krytyki (konstruktywnej) - wszelkie uwagi przekażę wyżej - niech się męczą i zderzają z rzeczywistością. Będę wdzięczny za wszelkie przypadki zakupu lub obserwacji pojawienia się podróbek lub kopii - nie odpuszczę. Sam chętnie się zapoznam z oceanem tutejszych zasobów wiedzy i mam nadzieję dodać coś od siebie - akurat w "butologii" i "skórologii" trochę się otrzaskałem. BTW. właśnie wyedukowałem jednego z byłych szefów Alphy Industries w temacie polskiej kinematografii - obejrzał Jacka Stronga i czeka na więcej propozycji. Jakieś pomysły?
  • Temat do off-topu co prawda, ale ja bym i Potop polecił, hie hie :)
  • Hehe to i ja się dołączę skoro Blatio może :D
    W temacie Jacka Stronga poleciłbym film Iceman. Też o Ryszardzie Kuklińskim. Tylko trochę z innej beczki B-)
  • Do off-topu, do off-topu! :D
  • Próbowałem załączyć fotkę w wątku testowym zgodnie z instrukcją, z ImageShack. Bez powodzenia.
  • Bo za każdym razem wrzucasz zły link, nadal niezgodnie z instrukcją. Wrzucasz link do hostingu, a nie do zdjęcia.
    Twój link:
    http://imageshack.us/i/id9zbSkHj

A taki powinien być - SAM OBRAZEK:
    http://imagizer.imageshack.us/v2/568x426q90/661/9zbSkH.jpg

Widzisz różnicę?

Po wklejeniu tego drugiego, wychodzi prawidłowo:
    image

Nie wiem czemu, Imageshack nie chce wyświetlić powiększenia w oryginalnym rozmiarze - coś się skaszanił ten hosting ostatnio, w dodatku płacić za niego trzeba. Wolę Fotosika, co prawda też płacę tam jakieś 19 zł za rok, ale przynajmniej to, co na niego wrzuciłem 7 lat temu, siedzi do tej pory i w każdej chwili mogę uzyskać linki.

• I działa ;)
  • Dzięki za pomoc ^:)^
  • Forum działa naprawdę (ocenzurowano). Mimo, konieczności potwierdzenia maila i jakiś innych zabezpieczeń co i rusz jakiś pajac wstawia swoje reklamy czy inne głupoty. Zróbcie porządek z tym w końcu Panowie Zarządcy. Mnie to osobiście nie przeszkadza ale świadczy o Was.
  • już nie ma :P
    a co z tym potwierdzaniem maila ??