Witaj, Czcigodny Przybyszu!

Wygląda na to, że jesteś tu nowy. Jeśli naprawdę jesteś tym zainteresowany, kliknij w te przyciski!

In this Discussion

Powered by Vanilla
Wydarzenia militarno - historyczne: imprezy, rekonstrukcje, inscenizacje, targi, itp.
  • Kruca fuks, a mnie w tym roku na Operacji zaś może nie być... Tylko się Devil nie zapłacz ;)

W tym czasie będę najpewniej wracał ze swojej spóźnionej podróży poślubnej i przy dobrych wiatrach, może tylko na niedzielę byłbym w stanie się załapać, o ile mi małżonka łba razem z rogatywką nie ukręci ;)
  • Jak dobrze pójdzie to może będę stacjonował na poligonie :P w tym roku

• image

Na pewno będę ja i Arucard oraz jurus dawał znać, że ma się pojawić, jak by ktoś chętny był na wspólne spędzie czasu przy ..... to odzywać się do mnie na prv.
  • Hej, Ja planuję przyjechać w sobotę ale jeszcze nie na 100% muszę jechać autobusem z Karkowa
    Jakby co to jeszcze potwierdzę
    ;)
  • Ok, jak co podaj na prw nr to się zdzwonimy jak coś ;)

• Spokojnie Panowie,
    Ja jeszcze nie byłem w Bielsku na tej imprezie a planuję od kilku lat ;)
    ostatnio był piknik lotniczy w Krakowie to byłem
    image

image

image

image

image

image

image

image

;)
  • Szkoda że nie można pod postami klikać lajkòw.
    Pod niektòrymi wypowiedziami się podpisuje :)
  • Ziomku, fajnie wyglądasz w mundurze 6 color. Robi to wrażenie ;-) 
  • No fajnie ale to nie Ja  :P

image

image

image

image

image

image

image
  • Warjat i Falkland ile wam można mówić jak macie zamiar się wyzywać i nabijać posty piszcie sobie na PW.
  • Masz rację. Więcej nie będę reagował na te debilne i agresywne posty skierowane do mojej osoby.
  • LEJE strasznie i nie wiem czy dotrę dzisiaj na Operacje :(
    czekam do 10.30
  • My o podobnej porze wyjeżdżamy
  • Witajcie ja odpuszczam za mokro zeby dzieciaki zabrac :(
  • image

W dość skromnym składzie, ale się udało spotkać na chwilę i pogadać ;) od lewej( devil, ziomek_z_lasu, Arucard). Myślę, że można by się zgadać za rok na spotkanie tam w większym gronie, bo jest opcja nie opodal poligonu zorganizowania noclegu. 
  • No fajnie, tylko Ziomek jest taki jakiś niemilitarny. Ziomku, a dlaczego tak? :P

Niebawem Walkiria 2014   http://www.walkiria.com.pl/
  • Jak nie militarny spodnie, buty, plecak :P + do tego kurtka i bluza w tygrysie w plecaku :)
  • No udało się w niedziele dotrzeć :) 
    Troszkę zdjęć popglądowych - impreza bardzo fajna i jakby co to w przyszłym roku fajna miejscówka na spotkjanie \m/
    image

image

image

image

image

image

image

image

image

:)

Falkland byłlem ubrany pół militarnie (jeansy levis 501 z kieszeniami Tigera i buty IDF) ;)
    na kurtkę M65 było za gorąco 
    :P
  • Trampki francuskie i militarny plecak zauważyłem :-) A tutaj proszę, nastąpiła modyfikacja Levisów. Tego nie zauważyłem ;-)
  • Ja ziomka z daleka po spodniach poznałem ;)
  • Fajnie to wyszło :-) Ziomku, no to teraz nie pozostaje nic innego jak zrobić drugą wersje spodni.
    Czyli bojówki Tiger Stripe z kieszeniami cargo wykonanymi z dżinsu ;-)
  • Oryginalnie navy seals w Wietnamie robili sobie tak, ale kieszenie cargo były z ERDLa
    na zdjęciu kolega który kolekcjonuje mundury sealsów
    image

=:)
  • Ale po co oni w sumie to robili? Dla trendu? Że niby cool? Że niby wow? :-?
    Bo możliwości zakamuflowania się w dżungli w dżinsach są marne. Czyli ryzykowali życiem, dla "fajnego" wyglądu własnej osoby?
  • No pewnie,że dla szpanu,bo do czego innego mogą służyć boczne kieszenie przy spodniach.
  • No wiem przecież, innego powodu nie było. Ale mnie to dziwi, że tak robili. I to ma być fajne?
    W życiu codziennym może to i fajne (kwestia gustu), ale na wojnie bardzo jest to niefajne. A nawet głupie.
  • No, widzę, że się na OP działo w tym roku, kilku Kolegów się spotkało :)
    Mnie niestety nie dane było przyjechać, byłem świeżo po powrocie z Chorwacji :)
  • Dowiedziałem się po fakcie, ale jeden z operatorów czołgu zaparkował w straganie(bliskich szczegółów okoliczności nie znam) , ale nikomu nic nie nie stało i sprawa załatwiona, to tyle z ciekawostek. 
  • Walkiria 2014 zaliczona
    image
    imageimageimageimage
    i pozdrowienia z Wilczego szańca.
  • trza będzie jakieś spotkanie około militarne zorganizować, w okolicy jakiegoś zlotu

• Co do spodni Seals to gdzieś w necie czytałem że spodnie  dżinsowe  były trwalsze niż  TCU   i przylegały do ciała co ułatwiało poruszanie się w terenie i w wodzie.
    Zakładając że gość działał dwa tygodnie w terenie to myślę że spodnie kontraktowe miał szansę stracić w tydzień.

• A no i trudniej było się dostać robaczkowi pod spodnie, dokładnie tez czytałem, że były bardziej wytrzymałe niż TCU.

• Na pewno takie dżinsy są mocniejsze od spodni TCU. Ale są też mniej przewiewne, mniej wygodne (bo obcisłe) i dłużej schną. Więc po tej modyfikacji żołnierze coś zyskali, ale też coś stracili.
  • Moje sa takie
    image4

:P

Jechu
    Super zdjecia i mundurek!!
  • Jutro jest 70-ta rocznica naszej ciężkiej, krwawej i bohaterskiej walki z podłym i okrutnym okupantem.
    Trzeba iść na uroczystość i złożyć hołd poległym bohaterom.

image
  • Ciekawe czy Ty Falklandzie będziesz na uroczystościach. Daleko nie masz.
  • Masa Powstańcza zaczyna się dzisiaj o godz. 17.00 pod muzeum Powstania Warszawskiego. Polecam !!! :)
    Niestety liczba miejsc jest ograniczona. Pojadą tylko zarejestrowani jeźdźcy :P

image

image

Patriotyczny bidon i koszulka z nadrukiem gratis ;-)

image

• Pola Chwały 2014
    image

image

image

image

image

image

image

image

image

• Najs :D
  • Ta mega-łuska może służyć za wazon... ;-)
  • Ogólnie bardzo fajna impreza! dużo grup rekonstrukcyjnych z różnych epok
    image

image

image

image

A tu MACV SOG i rosjanie razem 

image

polecami i pozdrawiam
    =:)
  • Za tydizeń operacja południe https://pl-pl.facebook.com/pages/Operacja-Południe/115829448509090
    Kto ma zamiar jechać niech pisze bo może spotkamy się w większym gronie? 
    pozdrawiiam

:)>-
  • to jest nas już prawie czterech :D
  • Można wyznaczyć jakiś punkt zborny o jakiejś określonej godzinie, np. o 16:00 na poligonie pod stoiskiem biura zlotu :)
  • Ziomek już ustawiony :D, kwestia jak by ktoś jeszcze był chętny :D

• Walkiria 2015 za nami więc kilka fotek z imprezy :)
    image
    image
    image
    image
    image
    image
    image
    image
    image
    image

Pozdro z mazur :)

• image

image

image

image

image

image

image

Pola Chwały 2015 Niepołomice
  • No no, Zundapp KS 600 na ostatniej fotce, rzadka sprawa :-)