Tomek.....kołowrotek super! Gdzie go ,,ustrzeliłeś,,? MGS o ile się nie mylę to jeszcze wyrób JAPAN. Szkoda że ma ten ..klips,, w korbce!.....mnie to denerwuje! Ja jestem wierny ,,czarnuchom,, są ......bardzo mocne ....Ten jest po serwisie i małym tuningu... zaszykowany pod Rapę :)...jeszcze trochę i czas zaczynać! Ta choroba to BOLENIOZA :))
Raida robi się inaczej :-P Duże kieszenie dajesz na klatę, a małe z klaty dajesz na rękawy. Wtedy to ma sens. Bo tak jak to zrobiłeś, źle to wygląda i na dodatek jest niepraktyczne.
Nie ma zasady co do robienia rajda, jest tyle wersji rajdów ile osób które je sobie zrobiło. Mi akurat podoba się właśnie taka,myślę jeszcze o naszyciu kieszeni na klacie pod kątem, a zależało mi właśnie na dużych kieszeniach na ramieniach bo bluza ma być na rower i muszę pomieścić tam sporo gratów. W seryjnych bluzach acu i mccuu jak dla mnie kieszenie są za małe i co najwyżej można tam zmieścić paczkę fajek.
Zgadza się, każdy robi raida wedle uznania i gustu. Ale zdecydowanie wygodniej i przyjemniej jest nosić butelkę 0,5 Coli na klacie niż na rękawie ;-) No i bardziej pasuje moim zdaniem mniejsza kieszeń na rękaw niż na klatę tak jak to widać na fotce.
Andrzeju na allegro, dwa były 2500 i 3000, na prawdę okazja była stan BDB mimo ze bez pudełka to 440zł, dziś przyszedł mi, no te Super Areo to już klasyka, z tym, że ciężko się będzie na kołowrotek z tylnym hamulcem przełożyć.
I kolejna zabaweczka :) Bluza ACU Multicam FR nówka blaszka nie śmigana z metką :D
i małe porównanie z brytolską MTP PCS Temperate.
Jak dla mnie MTP jest praktyczniejsza i ma lepiej rozwiązane kieszenie tj.kieszenie na ramionach są pod lepszym kątem i łatwiej do nich sięgnąć i coś włożyć a kieszenie na klacie są monstrualnej wielkości i fajnie rozwiązany jest w nich organizer tj. kieszonki wewnątrz na np. dlugopisy czy jedna większa naszyta pod kątem w której idealnie mieści się większy smartfon jak np. Xperia SP no i przyjaźniejszy materiał.
Można też je uciąć i zrobić krótkie spodenki. Uważam, że każde krótkie spodenki wojskowe wyglądają fajnie. Praktycznie przy krótkich spodenkach każdy kamuflaż wygląda spoko, ciekawie i w porządku. Być może to dlatego, że okres letni powoduje u ludzi to, że zakładają na siebie ubiory w odważniejszych kolorach. Zdecydowanie jasnych lub dużo żywszych niż na jesieni lub podczas zimy. Wszyscy są wyluzowani i czują się swobodnie. Słońce które pojawia się dopiero po tylu miesiącach ciemności dodaje ludziom życia i tak zwanego animuszu. Dodatkowo firmy z ubiorem cywilnym wypuszczają na rynek masę krótkich spodni w rozmaitych żywych barwach. No a niestety z długimi spodniami już tak nie jest. Jest wiele kamuflaży które powodują że człowiek wygląda "dziwnie", "głupio", "niepoważnie" itd. Np. taki kamuflaż armii szwajcarskiej... Takie spodnie dobre są jedynie dla niezwykle pewnego siebie i odważnego faceta ;-) Ale takie same krótkie spodenki są ok. Planuję kupienie właśnie takich długich spodni i błyskawiczne ich obcięcie w celu zrobienia sobie krótkich spodenek na lato :D
No właśnie. I tutaj jest myk. Jeśli 180 zł. to jest to super cena i się opłaca. Ale jeśli 280 zł. to w sumie drogo - jeśli porównam je do tańszych i wcale nie gorszych spodni M65, które są na dodatek 100 razy mocniejsze ;-)
No tak, ja za nowe M65 dałem 210 zł chyba (winfieldy)
1.
z punktu widzenia użytkowania to m65 mocniejsze 100razy - wybrał bym M65 (krój szeroki , TCU nie są takie bardzo), na pewno wytrzymają dużo więcej niż TCU
2.
z punktu widzenia kolekcjonera spodnie TCU są 10 razy bardziej wartościowe niz M65 (jest ichj już mało bo większość nie dotrwała do dziś)
Też uważam że trzeba używać, chodzić. A jeśli coś jest bardziej cennego to też używać i chodzić, tylko po stokroć delikatniej ;-) A jeśli człowiekowi spadnie przypadkiem kwiat doniczkowy na głowę, to co? Nierozdziewiczona bluza TCU dalej będzie wisiała szafie, tak jak wisiała do tej pory?
Przez rok skompletowałem o to taki mundur z osprzętem. Mundur bdu kontrakt + osprzęt. Do pełni szczęścia brakuje czapki i butów. Ładownice i saperkę mam ale nie były przyczepione.
Z jaka instrukcją ? Jestem wyższy, szerszy u nosze BDU Medium R choc LR tez pasuje luzniejsze jak chce cos pod nie ubrac..
Jak wy mierzycie ta klate?? Na wdechu, wysokosci barek, tasma krawiecka z przodu pod sutem a z tylu w polowie plecow ? Pytam bo wielu na wielu forach pisze 110, 120,130 a jak sie mu dobrze pomierzy to ma 90, 95 max 100. Jak w pasie sobie odejmujemy to w klacie se dodajemy :)
Wg mnie to bys w SR wszedl, choc problem byl by z pasem. I grubsza bielizna.