Witaj, Czcigodny Przybyszu!

Wygląda na to, że jesteś tu nowy. Jeśli naprawdę jesteś tym zainteresowany, kliknij w te przyciski!

In this Discussion

Powered by Vanilla
Nasze nowe zabaweczki
  • ostatnio nowe zabaweczki :)
    koszulka SARP
    image

mundur ana digital woodland
    image

mundur tcu 1 wzór
    image

kamizelka na amunicję TS (mój i EA projekt)

image

:)

• Ziomek super mundury ,szczególnie TCU wzór 1 trudno już taki znaleźć.Ja poszukuję spodni TCU small/short w rip-stopie do chodzenia na lato, kupiłem też ostanio komplet BDU woodland mint 100% cotton rip-stop .

Pozdrawiam

• Dzięki Jechu!
    Mamy taką zimę że ostatnio chodzę w bluzie ANA tej woodland i pod to polar zamiast kurtki i jest ciepło :)
    a co do spodni to trzeba szukać na ebay lub allegro czasami się takie pojawiają 
    Jakby co to mam super bluze TCU II/III typ rozmiar SS z popeliny nową z 66roku
    może byś był zainteresowany?  :)
    image

image

image

• Ziomku ,pewnie bym był ale nie w tym miesiącu ,mój budżet na styczeń wyczerpałem, ale jak jej nie sprzedasz do lutego to się pewnie dogadamy.Co do pogody to ja dzisiaj do pracy powędrowałem w N3B w zamieci śnieżnej i temp. -8 st. więc na brak zimi nie narzekam, ale przynajmniej ją przetestowałem i egzamin zdała celująco  :)
  • No jak macie tam na mazurach -8 to to N3B jest idealna 
    u nas ciepło ok 6 stopni :)
    a co do TCU to nie planuje wcześniej jej sprzedawać więc nie ma pośpiechu :) 

• Ok.To odezwę się w lutym :)

Teraz jest u nas -6 i pruszy śnieg ale o 7 rano była ostra zamieć.

Pozdrawiam

• U mnie wczoraj i dziś pogoda stricte Irlandzka
  • Nie tylko u Ciebie, na wschodzie też od wczoraj leje deszcz.
  • Jutro Dzień Dziadka, wiem co dostanę. Coś bardzo oliwkowego i pogniecionego. Oczywiście, Marek. Przyszedł dziś świeży towar. Dużo ślicznotek" M-51 i w smallu.
  • Stałem się szczęśliwym posiadaczem oliwkowych kurtek: "szwedki" z 1971 i "włoszki" z 1996. Obie nówki, stan magazynowy   :D
  • Dotarła dzisiaj  nowa  MR kontrakt So Sew 1987 r.Super odszyta i piękny ,ciemny odcień OG107.

• Takie coś. Kurtka/parka oficerów włoskich. 2 kieszenie zewnętrzne i 2 wewnętrzne, wszystkie zamykane na suwaki. Do tego podpinka + doczepiany kaptur.

image

I takie coś. Kurtka/marynarka armii szwedzkiej. 2 kieszenie z przodu, 2 z tyłu, oraz 2 w środku. Łącznie 6 kieszeni ;-)

image

• Ładne kurteczki!
    szwedzką mam podobną ale nie ma takich ładnych guzików
  • Witam

Obiecane zdjęcia

DSA 100-67-C-0648 PROVISORE SPORTSWEAR

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

• Super kurtka!!!
    a zamek talon w stójce jest nietypowy dla M65 -   takie maszynki używano w kurtkach lotniczych

:-bd
  •  Kurtka kupiona w Tucson w Arizonie gdzie znajduje się baza lotnicza Davis-Monthan Air Force Base, w której przechowuje się ponad 4400 zakonserwowanych samolotów i śmigłowców. Jest to największe cmentarzysko wycofanych z aktywnej służby samolotów US Air Force, US Coast Guard, US Navy i US Marine Corps. (za wikipedią)

Może to ciekawostaka ten kontrakt DSA 100-67-C-0648 PROVISORE SPORTSWEAR wyprodukowany był we wrześniu 1966.

• Z tymi datami to chyba nie jest tak, daty w kontrakcie (kontraktach) to daty fiskalne, data 1966to data rozpoczynająca: kontrakt,  produkcję?
  • Być może masz rację, aż tak biegły w tych kwestiach to nie jestem. Zapewne Pan Andrzej będzie wiedział i wypowie się w tej kwestii. Zmykam teraz do lasu

pozdrawiam 

;)
  • Piękny sprzęt Makiki. Zaimponowałeś mi ;-)
  • Witam Kolegów

Ostatnio nabyłem plecak us army alice pack w rozmiarze Large, oto on: kontrakt SPO-03-C-4041 DJ MANUFACTURING CO.

image

image
  • cześć,

ja też się pochwalę....coś dla ducha
    image

zdjęcie wykonałem na tle mojego ulubionego Bonhama z 68r....
  • Super książka
    czytałem 2 razy ostatnio! polecam
  • Witam, czas się pochwalić nowym nabytkiem.
    Przyszła dzisiaj przesyłka od pana Marka
    DSA 100-69-C-2483
    image
    imageimageimageimageimageimageimageimageimage
  • Kilka nowych zabaweczek :)
    Bluza TCU typ II/III od Ziomka(jeszcze raz dzięki) DSA-100-2113 ALLEN OVERALL CO., December 1965 bez naramienników, bez regulacji talii, brak wzmocnienia na barkach, kliny w mankietach, Popelina bez rip-stopu.
    imageimage

Bluza TCU ERDL green dominant 100% cotton R/S poplin DSA-100-68-C-2411,  Apparel Corp. Of America 

imageimage

Spodnie M51 kontrakt nr QM 23575 datted 16 Jan 1952 J.M. WOOD MFG.CO.INC.
    imageimage

Bluza USMC DESERT MARPAT 
    imageimage

I komplecik BDU woodland 100% cotton R/S bluza nowa ,spodnie używki do ciorania latem po lasach.
    imageimage
    imageimage

Jutro przyjdzie jeszcze komplecik BDU w DCU spodnie też 100% cotton r/s bluza nyco r/s ładnie obszyta przez USAF.
    przygotowania do wiosny i lata idą pełną parą ;)

Pozdro

• Więc i u mnie coś z nowości:
    spodnie BDU Helikona oliwkowe ny/co ripstop
    image

Spodnie oliwkowe m65 winfield
    image

koszula wełniana usarmy
    image

buty zimowe specjalne mon wz90

image

sony xperia Z + Case mate hybrid tough + folia na wyświetlacz,  jak się zdecydowałem już, mimo, że jest ze szkła i o podwyższonych parametrach wytrzymałości, ale nie kosztuje 300-400zł więc trza dodatkowo ochronić, bo nie przyszedł łatwo
    image
    doszedł też do kolekcji wostok małą pchełka w sumie pierwszy automat chyba jakiś nurek. zdjęcia nie mogę wyszukać w sieci, a sam nie mogę zrobić, to chyba tyle z nowości, nazbierało się tego troszku :P

• Spodnie już testowałeś ze mną w Tatrach, hehehe :D
    A koszula... hemm... miałem kiedyś taką, ale niedawno sprzedałem Koledze :P
  • No właśnie miałeś, tak samo jak spodnie m65
  • Jechu! 
    Super mundury! :)
    devil - Jak tam buty? - ja jestem bardzo zadowolony
    pozdrawiam
  • Powiem tak, nie chodziłem, miałem na nogach tylko, są i tak dość sztywne co mnie cieszy i nie, bo może moje dotychczasowe BW zastapią w górach, nie mają prawdopodobnie ceraty, co jest kolejnym plusem, i są na prawdę tanie, jak na takie buty :) 
  • są sztywne ale na początku - ja chodzę 3 tytdzień i już się rozchodziły
    osobiście dla mnie są bardzo wygodne :)
  • to chyba Monowi się coś udało w końcu, bo buty 928 są średnie puki co w moim odczuciu 
  • Devil - koszula wełniana bardzo ciepła, materiał na początku trochę szorstki i gryzący, z biegiem czasu mięknie.

Zetkę z case mate użytkuję od prawie roku, najlepszy wybór - szybka, nie wiesza się, nie muli, myję pod kranem. Case mate pancerny, dobrze dopasowany.
  • No nie powiem pierwszy smartfon :P, jest wielki jak dla mnie w sumie to już 5 cali, aby było śmieszniej brat jego czyli Z1 jest jeszcze większy, który z początku chciałem, większego tela już zbytnio nie wyobrażam sobie do kieszeni i ręki. 
  • W tym Soniaczu masz LTE ?

A te spodnie M65 Winfield to jaki kontrakt? Warto coś dodać na temat. Kontraktowe, stare ciuchy powinny być traktowane z szacunkiem ;-)

• Tam mam LTE w nim, nie mam ich koło siebie, ale pewnie to 72, albo 74 kontrakt

• Alpha Industries '78......made in LUKABEST
    image
    image

Salomon XA PRO 3D ULTRA 2 GTX
    image

image
    image
    image

• image

Casio DW290 - 1V
  • Najnowsze zakupy - Ta pierwsza to jeszcze emka czy już nie emka? Dla mnie jak najbardziej emka. Z metki nazywa się jacket aircrew 100% aramid, z kapturem, bez podpinki niestety... Praktycznie nówka. Jakby kogoś zainteresowało bardziej, mogę wrzucić więcej zdjęć.
    Druga - srebrna Alpha, rocznik '70, trochę znoszona ale bez dziur, plam i przetarć.

image
    Nowe podpinki:

image

image

• Alpha ładna, nosisz taki rozmiar że możesz przebierać w kurtkach :)
  • Super kurteczki ,ta m-ka Aircrew to jak mix M51/M65 i flyersa :)

A tu moje nowe nabytki:
    Bluza i spodnie BDU DCU 3 color bluza NYCO r/s spodnie 100% cotton r/s.
    image
    image
    image
    image

I Spodnie ACU w mulicamie ,niepalne.
    image
    image

Pozdro
  • ~Jechu

Szalejesz na maxa z tym kupowaniem... ;-) Oczywiście nazwisko "Kirk" wylatuje w ekspresowym tempie :P

• Takie nazwisko! kapitana Enterprise ;) W życiu :)
    Oczywiście żart.Wszystkie naszywki najprawdopodobniej wylecą ,bluza jest jak nowa, więc nie powinny zostać ślady.
  • Oj nie! :-O

Stopnie sierżanta sztabowego i taśmę USAF bym zostawił. Fajnie to wygląda i dodaje smaczku ;-)                                                                                I kolorystycznie pasuje, więc nie rzuca się w oczy.

• Nie odpruwaj! To część ich historii przecież :-). Mam parę oryginalnie obszytych bluz i nie odprułem nawet taśm z nazwiskami.
  • Ok zostaną ,nazwisko też bo mi się ze Star Trekiem kojarzy ;)
  • A mi z ojcem Michaela Douglasa ;-) 
  • To i ja się pochwalę swoimi nowymi zakupami, ECWCS gen III Level 5 Soft Shell Jacket i Level 3 Fleece Jacket:)

image
    image
    image
    image
  • Mój nowy nabytek , komplecik brytolski MTP PCS temperate II gen.
    image
    image
    image
    image

Pozdro.
  • Ładny mundur!