Wygląda na to, że jesteś tu nowy. Jeśli naprawdę jesteś tym zainteresowany, kliknij w te przyciski!
Satyna – rodzaj atłasu, tkanina,
której prawa strona ma splot atłasowy wątkowy, zwany splotem satynowym,
lewa (błyszcząca) - splot atłasowy osnowowy; używana na sukienki. Nazwa tkaniny pochodzi od Zaiton, arabskiej nazwy chińskiego miasta Quanzhou[1].
co myślicie o tej kurtce ?
czy warto się pokusić rozmiar chyba medium/short z wymiarów
http://allegro.pl/kurtka-m43-us-wwii-airborne-i2593280394.html?source=oo
Panowie wpadło mi w ręce coś takiego. Co to jest. Jakiś norweg, kopia? Poza tymi stemplami zero metek i oznaczeń.
Tak na wstępie polecam przeczytać http://m65.org.pl/forum/discussion/18/instrukcja-dodawania-zdj%C4%98c#Item_1
Kolejna sprawa z takiej miniaturki wywnioskować nie można zbyt wiele.
Kolejna sprawa wątek dotyczy kurtki m43, a ty pytasz w tym wątku o spodnie, proponuję przeglądnąć, forum i przenieść ten post do odpowiedniego działu.
Blatio - dzięki za tłumaczenie ...jesteś nieoceniony ! co do ''sztywności '' m43....potwierdzam...moja norweżka kupiona w 1998 jest cholernie sztywna ...ciężka...piekna w kolorze i wspaniale patynuje....guziki oliwkowe...Mcm pisze że jego kurtka jest ''sztywna jak brezent''...moja norweżka takoż...wewnątrz kołnierza pieczęć haeren. ( ? ) ..i flaga...norweska...na ramieniu....myślałem nawet żeby ją odpruć...hmm...co myślicie ? wszyć coś amerykańskiego ? ale czy wypada ? .... tak naprawde zawsze jestem za duchem oryginału ...poza tym chciałoby sie i w m43 pohasać zimą...macie jakieś pomysły ? co wkładac pod spód ? może podpinka włożona z m51 rozwiąże sprawę ?
pozdrawiam wszystkich !
Gdyby ktos chciał posłuchać głosu Ginsberga ...płyta The Clash COMBAT ROCK - NR 10 na indeksie ......Ghetto Defendant
Devil u mnie jest juz ładna patyna ...na tej norweżce...odprucie pozostawi ślad ...a Twoja lepiej wygląda bez ? Blatio co Ty myslisz ?
Rycina z niepamiętnych czasów...
Ale o co chodzi to nie wiem. Kaptur od M51 doczepiony do kurtki M43 ?