Witaj, Czcigodny Przybyszu!

Wygląda na to, że jesteś tu nowy. Jeśli naprawdę jesteś tym zainteresowany, kliknij w te przyciski!

In this Discussion

Powered by Vanilla
M65 (i podobne) w filmach i nie tylko
  • Cześć, Andrzej. Miło, że się odezwałeś. Fotka pochodzi ze strony: http://williamblakeandnobody.tumblr.com/archive Fantastyczne zdjęcie, prawda?
  • Fakt...zdjęcie super!...może kiedyś uda nam się znaleźć i Hendrixa w kurtce wojskowej....w końcu był w wojsku w 61 w Forcie Ord
    i raczej też chodził w.... 51 :)

imageimage
    image
  • image

To było w studio Workshop w Los Angeles podczas sesji nagraniowej płyty "L.A. Women" (grudzień 1970-styczeń 1971).
  • Return of the living dead 2
    image
    image
    image

• Wyczajone dziś w TV. "Men at work". Film taki sobie, ale często się w nim ta kapota przewija. (Sorry za rozmiar zdjęcia, nie wiem jak tu się pomniejsza)
    image
  • Andrzej Seweryn "Człowiek z Żelaza"
    image

Krystyna Janda "Człowiek z Żelaza" z jakimś workiem transportowym 
    image
  • Król rock'n'rolla w M51.

image

• Cieszę się, że mam taką samą czapkę, jak Król. :)
  • A może masz nawet czapkę Króla? ;)
  • Mój kolega ma podobne kurtki
    image
    nie wiem czy oryginały

• Taką kurtkę może sobie zrobić każdy posiadacz M51. A ciuchy Króla to są raczej w muzeum, albo u jakiegoś potentata z Arabii Saudyjskiej ;)
  • Koledzy, a co z kultowym filmem pt:" MIŚ" tam również hasali w kurtkach M65. Taksówkarz, fotoreporter, Pan Kowalewskiimageimageimage
    imageimageimage
  • diehard - dobre foty :)
  • "prawdziwy Polak" w m65 (kopia?)

• Wajda na planie filmu ,,Kroniki wypadków.... ,, z Pauliną Młynarską.image
  • Cześć, Andrzej. Bardzo interesująca fotografia. Pozdrowienia.
  • Tyle że to jakaś marna kopia.
  • Falkland

no masz w tytule tematu: M65 (i podobne) w filmach i nie tylko:)
  • Mefor szacunek dla dziadka z mojej strony ;)
  • Najprawdopodobniej....  nie jest ,,marna kopia,, tylko może to być oryginał kurtki polowej armii
    francuskiej w jakiej ,,walczyli,, w Vietnamie w latach (1946-1954) ...zdjęcia zamieścił Andrzej McM
    w dziale ,,M65 i podobne w różnych armiach świata,, Pozdro
  • A moim zdaniem wygląda na M65, ta francuska emka ma górne kieszenie wpuszczone z klapkami naszytymi i kołnierz jak w M43 i M51, faktycznie w skrypcie McM jest wzmianka, że Wajda miał kurtkę spadochroniarzy francuskich, a swoją drogą ciekawe jak kol. Falkland wpadł na trop, że to kopia ?
  • Lewy mankiet kurtki Wajdy jest chyba zapinany na guzik.
    Tzn. oba, ale na zdjęciu widać lewy. :)
  • ~Panowie

Kurtka na fotce ma dolną kieszeń, gdzie wsuwa się rękę z boku jak w płaszczu. Jeśli to kontrakt jakiejś armii to bym się zdziwił. Bo najczęściej tylko firmy odzieżowe produkujące ubrania na rynek cywilny ostro kombinują i wypuszczają takie hybrydy, że trochę tego dodają, trochę tamtego odejmują i od razu widać że to nie emka. Tutaj to od razu widać - po dolnej kieszeni. I jeszcze jakiś guzik dodany w mankiecie, jak słusznie napisał Krees.

• Zwracam honor, faktycznie jakaś dziwna ta kurtka, na tym zdjęciu chyba ma tą samą kurtkę, chociaż tutaj bardziej przypomina M51.
    image
  • Polecam film "Sezon na zabijanie" jeszcze go nie obejrzałem, ale zapowiada się ciekawie:)
    Tam John Travolta nosi coś w stylu M65

image
  • Nie wiem czy ten post będzie pasował do tego tematu, ale najwięcej parek znajdziecie w filmie quadrophenia z 1979 r.

image
  •  ~diehard .....jak i film ,, Sezon na zabijanie,, i film Quadrophenia były już tu na forum ,,obrabiane,, :) ,są w odpowiednich
       tematach! .
     Kolega chyba nie odrobił zadania domowego ;) .Pozdrawiam

http://m65.org.pl/forum/discussion/65/parki-m51-m65/p1
    http://m65.org.pl/forum/discussion/22/co-to-za-kurtka/p1
  • oj przepraszam niezauważyłem:)
  • Jerzy Skolimowski i Jeremy Irons na planie filmu "Fucha" (1982).

image
  • Nie lepiej wrzucać tutaj kurtki wyglądające na oryginalne lub łudząco podobne??? Bo ta szmatka Skolimowskiego to już w milionach filmów była. A chodzi o coś niepowtarzalnego i rzadko spotykanego. Bo widzę że powoli zaczyna się robić tutaj lumpeks, a nie wątek z odzieżą wojskową... Czy warto zawracać sobie głowę poliestrowymi szmatami z twilu, w których metalowe święcące na lustro napy rdzewiały już po miesiącu? :-?

image

• film pt:"Poniedziałek" 1998 r.
    image
  • Karen (Natascha McElhone) w Californication, dodam że bardzo często ją nosi w tym serialu ;)

image
  • Laska ma na sobie kurtkę USAF "Wind Resistant Sateen OG-107"

image

• Fajna kurtka. Laska też niczego sobie. :)
  • Ano :) Serial jest ZA******Y (nie używamy otwartych wulgaryzmów na forum!), polecam serdecznie każdemu :D Oczywiście trzeba mieć specyficzne poczucie humoru i oglądać z napisami albo po angielsku (lektor rujnuje dialogi). Nie każdemu ta pozycja przypadnie do gustu, bo jest dużo seksu, masa przekleństw, pełno hardkorowych ostrych akcji (bardzo hardkorowych), cała masa za*******ch (nie używamy otwartych wulgaryzmów na forum!) lasek co odcinek innych które są nagie itd. Jednak jeśli ktoś nie jest jakimś wrażliwcem to się naprawdę świetnie może ubawić i serial wbrew pozorom nie jest płytki. Wręcz przeciwnie, serial jest trudny, niesie sporo prawd życiowych, nauk i pokazuje ludzkie dramaty, tylko trzeba dostrzec to głębsze jego drugie dno. No i muzycznie oraz aktorsko jest bezbłędnie dopracowany - w roli głównej Duchovny ;) a praktycznie co odcinek słyszymy klasyczne rockowe kawałki, metal, jakiegoś bluesa itd. No i w serialu wiele gwiazd wystąpiło jak choćby np. Manson ;) Polecam oglądać bo naprawdę warto!

Ta kurtałka jej poza tymi guzikami zamiast napów na listwie ma jeszcze jakieś inne rzeczy różniące ją od eMki?  Widzę że napy nie są kryte materiałem, rękawy mają normalne mankiety zamiast rzepów,
  • W tej kurtce wszystko jest inne niż w emce. Jedyna cecha wspólna to 4 kieszenie.
  • I chyba sznurek w pasie. :)

Ciekawe, jak jest z jej dostępnością na rynku wtórnym. Na alle jej nie widziałem, eBaya obserwuję za rzadko, żeby mieć jakiś szerszy ogląd.
  • Travolta w Killing season w czymś co przypomina eM.
    image
  • Święta last minute  (m65)
    image
    imageimageimageimageps. Dlaczego nie mogę edytować moich starszych postów?

Bo od pewnego czasu jest na edycję 15min

• Video do nieśmiertelnego kawałka nothing else matters - Matallica
    tiger stripe (pewnie weteran z Vietnamu)
    image

• No no, Shakin' Dudi w M-ce i to kontraktowej... Zacnie :D
  • Parszywa Dwunastka
    image
  • "Człowiek, który gapił się na kozy"

image

image

image

• "Komandosi z Navarony"

image

image

"Predator"

image

image

• "Wzgórze Rozdartych Serc"

image

image

image

"Byliśmy żołnierzami"

image

image

• Dla rozładowania ,,napięcia,, które nagromadziło się w dziale ,,Liczymy...,,
    fotka  z filmu ,,Obrońcy Skarbów,,
    Matt Demon Bill Murray i wielu innych aktorów w ,,zielonych kurtkach,,

image

image

• Hmm... czemu ja nie znam tego filmu...? :)
  • Premiera światowa... miesiąc Luty 2014 ....Polska 28 lutego ;)
  • A, to ok. Trza się będzie wybrać :)