Witaj, Czcigodny Przybyszu!

Wygląda na to, że jesteś tu nowy. Jeśli naprawdę jesteś tym zainteresowany, kliknij w te przyciski!

In this Discussion

Powered by Vanilla
Nasze nowe zabaweczki
  • odzywa się czasami
  • Dorian1983 ładna Alpha :)
  • Witam, mój ostatni nabytek tak na szybko, więcej zdjęć lepszej jakości jak już do mnie dotrze
  • Oficjalnie kończę polowania na emki [tylko jak coś będzie z SF/NAM i to kompletnie obszyte to możne się zastanowię nad tym kilka razy, nie samymi emkami człowiek powinien żyć!]. Ostatnia paczka na którą czekałem w końcu dotarła. 
    image
    Pozdrawiam. 
  • Hahaha, ładna paczka :D
  • hurtownia oliwek **==
  • Dzięki Panowie, faktycznie tylko OG107 - kilka ciekawych może wrzucę na forum jak już nie macie dosyć?

Pozdrawiam
  • Dawaj, dawaj - fajnych rzeczy nigdy nie za wiele.
  • Hej postanowilem sie pochwalic nowym nabytkiem , mianowicie kupilem Tasmanian tiger Range Pack G82 , jestem w trakcie robienia modyfikacjii poniewaz wybieram sie znow na Islandie .
    Stokowa klape zastapilem klapa od ILBE i jestem w trakcie laczenia ,przesylam pierwsze foto pogladowe , jak skoncze to na probe go zapakuje tak samo jak na 3 tg na Islandie , pozdrawiam 

• Oakley Clifden 

Chyba nie ma na rynku lepszych ;)
  • Na takich brylach czy plecakach się nie znam - ale pewnie może to być fajne na wycieczki.i te bliskie i dalekie.

Odnośnie gadżetów, to ja jestem zwolennikiem kangurek/panterek i mogę polecić jako super górski gadżet kurtkę bułgarską [na Bułgarskim olx-ie można to ustrzelić za grosze w porównaniu do cen z etsy czy EB - gdzie ceny są kilkukrotnie wyższe ...w UK ktoś to notorycznie wystawia to jako kurtkę kadetów SAS - po malej przeróbce faktycznie by to było podobne]. Moim zdaniem świetny gadżet w góry [jak nie pada to jest o wiele lepsze niż szeleszczące gore [choć jak pada to już inna historia] czy inny syntetyk.
    image
    image
    image
    image
    image

image
    Świetny patent to kieszeń "transportowa "z tylu kurtki - podobny patent jak w starych kurtkach myśliwskich czy niektórych kurtkach Barbour - moim zdaniem najbardziej praktyczna rzecz w tych kurtkach [moim zdaniem].  Będę pracował nad modyfikacja jednej emki aby mieć kieszeń z tylu kurtki  - potrzebuje tylko jakieś dobre dwa  zamki z lat 60/70 aby pasowały do całości projektu..
    image
    image
    Pozdrawiam
  • A do mnie właśnie dotarła dostawka do parki ECWCS Gen.I - futerko do kaptura, stan magazynowy.

Idzie jesień więc będzie jak znalazł.
  • futro do ecwcs jest swietne .

• Już chwilę temu stałem się posiadaczem takiej oto M65. Kupiona na alledrogo od użytkownika Whitehouse. Ostatnie foto źle światło złapało.
    image
    image
    image
  • KjUb@ - bardzo ładna emka, taki kontraktowy póżny full plastik w OG107, to jest jedyna emka sześć pięć, którą bym mógł jeszcze przygarnąć. 
  • Jest moc. Plastik daje radę, ale już wiem, że kolejna eMka będzie z mosiężnym zamkiem.
  • Każda emka w OG jest bardzo OK, a z zamkami to jak kto lubi, czy miał okazję ustrzelić.

Pozdrawiam
  • Za DubPablo reszta to kwestia głowy. 
  • Ostatnie trafienie z EB, Irvin.B.Foster DSA-1-2071-63-C, nie było się nad czym zastanawiać po otrzymaniu zaproponowanej ceny. Stan moim zdaniem BDB, zamek, wełniane szorstkie ściągacze czy futro bez konieczności naprawy. Poszukiwałem kontraktu Cagleco ale te, które są dostępne to albo zbyt obsłużone, albo po prostu zbyt drogie. Może następnym razem jak się coś wygrzebie.image
    Pozdrawiam.
  • Kupiłem:
    Parka m65 So-Sew-Styles DLA100-83-C-0482
    Liner Isratex DLA100-85-C-0474
    Kaptur Propper DLA100-79-C-2622

• Mam dostać takie dwa gadżety z końca lat 60-tych, emkę - z dosyć wczesną naszywką "Imjin Scouts" z 2giej Dywizji [z tego co wiem jest to druga wersja z tzw "cut edge",  ale dodanym haftem DMZ - choć muszę poszperać aby to potwierdzić - czy to faktycznie typ2 czy możne już 3?]. Zawsze chciałem coś dostać w pełni obszytego z tej jednostki. Plus interesuje się historia konfliktu w Korei, wiec całkiem OK przygarnąć taki artefakt, szczególnie kompletnie obszyty [warto dla samych naszywek - moim zdaniem, sama emka to nic szczególnego, kolejna do szafy]. 
    image
    Plus parka "wet weather" - czasem używana podczas konfliktu w Wietnamie przez jednostki LRRP. Na jednym zdjęciu z Wietnamu Oliver Stone nosił własnie taka parkę. 
    image
    Ustrzelone jak zazwyczaj, okazyjnie na EB.
  • Larry też taką nosił - fajna parka.
    image
  • Hej włóczykij@! 
    Dzięki, zdjęcie znam ale się aż tak dokładnie nie przyglądnąłem - aby dopatrzyć się tej parki - aż poszperam czy są jakieś inne zdjęcia Burrows'a  w tej parce, choć znając historie tej serii to tylko kilka zdjęć z tego śmigłowca będzie dostępnych [https://the.me/henri-huet-and-larry-burrows-vietnam-photojournalists-killed-42-years-ago/].

Pozdrawiam
  • Pablo, jak znajdziesz więcej zdjęć, podziel się nimi na forum :)
  • Tego kolorowego zdjęcia [z filmiku z linka] nie mogę wygrzebać - a widać na nim soczystość kurtki Burrows'a. Ostatnie zdjęcia [raptem dwie klatki] pstryknięte przez Sergio Ortiz'a tuż przed startem śmigłowca:
    image
    image
    image
    image
    Taki foto off-top od emkowego bałwochwalstwa. 

Pozdrawiam
  • Witam, pora może nie odpowiednia z racji wiosny i zbliżającego się lata ale musiałem ją mieć ????, nylonowa Alpha kupiona w listopadzie na sprzedaż.

https://ibb.co/DQ4NN0H
    https://ibb.co/sJQSLH4
    https://ibb.co/5sWtBX6
  • B. ładny  stan - wygląda na nieużywaną???
  • Witam, stan magazynowy, szyta jak na miarę ????
  • Kurtka ładna ,tylko nie bardzo rozumiem sens Twoich postów -Ty pytasz o coś ?
    I jak rozumieć „kupiona na sprzedaż ”?
  • Chyba jest jakiś błąd, który powoduje wyświetlenie "????" zamiast... obrazka?
    Parka kupiona na sprzedaż, jednak się odwidziało. Teraz jest do noszenia.
  • Możliwe .Kupić ,nosić ,sprzedać ,może się uda zarobić ;-)
  • Nie, nie - sam tak miewałem. Kupiłem, po dobrej cenie, ale nie potrzebowałem, bo to była kolejna sztuka - zatem na sprzedaż. Jak przyszła paczka, okazywało się, że elegancka :) więc zostawiałem "do chodzenia". Teraz mam takich kilka... kiedyś sprzedam ;)
  • Dobry wieczór,

Dorian1983@ - całkiem fajny ten waciak USAF, stan faktycznie super a i na suchą zimę, taka parka jest całkiem OK. Faktycznie z gratami tak już jest, kupić po okazyjnej cenie i do szafy na "inne czasy".

Pozdrawiam
  • Witam, dokładnie tak to Jest. Jak się coś trafi w dobrej cenie a i tak będzie zalegało w szafie to się kupuje. W środę wrzucę fotki DSA 100-817, przepiękna :) jedyny mankament to dwie małe dziurki, profesjonalnie naprawione, które w mojej ocenie nadają uroku tej emce. Stan jest super, zamki jak nowe.
    Szkoda że to Regular, wolę osobiście Short. Chętnie zamienię na krótszą bez naramienników, jeśli będzie ktoś zainteresowany.
    Pozdrawiam.
  • Bardzo ładna emka w tym wczesnym kontrakcie Dorian1983@, gratuluję! Faktycznie te ślady po cerowaniu są OK, choć nie rozumiem jak to dodaje charakteru, choć każdy lubi co innego w tym hobby (i oby tak pozostało). Czy to są ślady po CIB czy naszywce para? Zobacz sobie też jak chcesz ślady po naszywce na ramieniu - szczególnie na podszewce (ślady powinny być bardziej widoczne).

Pozdrawiam
  • Witam, nie widzę śladów szycia. Jedyne dwie naszywki to taśmy nad kieszeniami, żadnych innych nie mogę dostrzec nawet na podszewce. Materiał musiał się tak ułożyć podczas zdjęcia że daje wrażenie miejsca po CIB.
    Jak już wspominałem wcześniej chętnie zamienię na Small Short lub Medium Short bez naramienników.

Pozdrawiam.

• imageimageimageHej , wczoraj odebralem distress strobe , czy ktos moglby mi powiedziec wiecej o tym kontrakcie FEDCAP , czy jest wiecej kontraktowow MS2000 oprocz ACR i Fedcap .Jak myslicie czy to sie sprawdziw polskich gorach w razie W jako pomoc w lokalizacji potencjalnego poszkodowanego ? Pozdrawiam i 3majcie sie ( sorry za brak polskich znakow )
  • Hej postanowilem sie pochwalic nowym szpejem , zobaczcie tylko na to camo :)) 

niestety , nie udalo mi sie wrzucic zdjec , ale mam linki :)

• Piękna ;) tutaj poprawny link: https://ibb.co/jVkF33Z - wkleiło się koledze za wiele znaków.
  • Juz poprawilem , dzieki włóczykij :) w rzeczywiskosci kolory sa nico jasniejsze , to chyba jedno z najlepiej wygladajacych kamo :)

• NWU w tej kolorystyce wycofali parę lat temu bo jak marynarz wpadł do morza to nie było go widać z pokładu. Taki mały absurd. Dlatego w zamian dali marynarzom AOR 2 Woodland.
    Poluję na taką parkę do kolekcji innych jakie posiadam.
  • A tu moje najnowsze nabytki:
    1. buty ACB HW w desert tan (nowe). To chyba jeszcze wczesny model (2007r.?), niedługo po wdrożeniu tego typu.

2.spodnie ECWCS gen.I. Gore-Tex w desert 3 color (używane, stan bdb.)

• Rzeczywiście było sporo zamieszania z nwu1 ,kupiłem parke bo potrzebuje czegoś cięższego na zimowe wypady (Islandia) mam tez spodnie kontrakt aor2 i bluzę Crye w aor2 ,chyba najfajniejsze kamo leśne :)
    Panzer73 zobacz na ebay ,możesz znaleźć parke aor2 za jakieś 300 pln ,czasem taniej ,możesz zaoferować niższa cenę -powodzenia :)
  • Miało nie być już emek - ale, ze względu na obszycia zdecydowałem się na coś takiego. Po naszywkach kurtka najprawdopodobniej należała do weterana 1st SF stacjonującego na Okinawie. Ładne wczesne obszycia SF.
    image
    image
    image
    Kiedy przyleci to zrobię zestawienie z innymi posiadanymi emkami SF - choć ostatnio bez ciśnienia na emki.

Pozdrawiam

• Dzisiejsza dostawa.

Podkoszulek systemu FREE, FR, level 2. od Peckhama.

Spodnie PCU, level 7. od ORC Industries (taka lepsza wersja standardowego ECWCS-a).

Jak zimą będzie tęgi mróz i nie zdążę zgromadzić chrustu - będą w sam raz:-)
  • Dzień dobry,

Oprócz ciekawej wczesnej emki [czekała w innym pudle z wczesnymi emkami - warto było czekać, aby skompletować pierwsze kontakty m65]
    image
    image
    image
    kolejna ciekawa G1 - ta z lewej [porównanie do G1 Foster'a] - prawdopodobnie Ralph Edwards - brak metki, ale detale i skóra mogą sugerować tego właśnie producents. Szkoda, że bez naszywek, ale pracuje nad rekonstrukcją. Kurtka ma bardzo dużo śladów po naszywkach, zdecydowanie moja ulubiona G1.

Szybkie pytanie, jakie flagi mogły być pod główną naszywką tej kurtki z USMC?
    image
    image
    image
    Podejżewam, że flaga z lewej, to była flaga Republiki Wietnamu [po tych żółtych niciach z naszywki, które zostały - ale ta z prawej, Tailandia czy Korea Południowa? Nie ukrywam, że będę wdzięczny za informację do zidentyfikowania co to było. Ostatnio skontaktowałem się z kolekcjonerem G1 [byłym weteranem] i zaznaczył, że będą to prawdopodobnie flagi lub naszywki zrobione tylko w danej formacji między pilotami, więc identyfikacja może być trudna. 

Pozdrawiam