Witaj, Czcigodny Przybyszu!

Wygląda na to, że jesteś tu nowy. Jeśli naprawdę jesteś tym zainteresowany, kliknij w te przyciski!

In this Discussion

Powered by Vanilla
Bazarek - czyli sprzedam, kupię, zamienię, ukradnę, wymuszę, porwę, itp.
  • Faktycznie - b.ładny sort, cena wysoka ale już lepszych nie będzie (idą mocno w górę od jakiegoś czasu). 
    Warto brać, będzie na lata, nie na 1 sezon jak szmaty z sieciówki.
  • cena jest nie wysoka i dobrze o tym wiesz.
  • Kupowałem od tego Pana, polecam - sorty są dobre.
  • 200 taniej i cena byłaby atrakcyjna a tak wisi w przestrzeni
  • Kurtka zakupiona czekam na kuriera. Ostateczne dorwałem w stanie mint, rozmiarze mr og107 z podszewką w ripstop i zamkiem mosiężnym za 400
  • Sprzedam Oryginalną kurtkę M65 Oliv, kontrakt US Army. Large Short (obszyta)

Stock no:8415-00-782 -294. Kurtka założona kilka razy stan bardzo dobry.(na mnie za krótka)

Cena 500PLn +20pl kw..Pozdrawia

• Co sądzicie o tej ofercie ? drogo ? tanio ? akurat ?  a obszycie, chyba nie oryginalne, ale ja się nie znam. Mój rozmiar kurteczka.
  • 101 spadochronowa i siły specjalne jednocześnie i do tego kolorowe. Coś chyba nie tak
  • Jako że sprzedawca jest tutaj na forum, można poprosić o zdjęcia naszywek? Ja nie kupie na 100% - już nie, plus nie jest to wczesna kurtka (ale jest w bardzo ładny stanie). Po prostu zżera mnie ciekawość o te naszywki. 

• gdyby nie te naszywki to bym brał bo rozmiar mój tym bardziej że cena do negocjacji , była :-)
  • Naszywki można zawsze odpruć ;)
  • Można :-)
    I brykać z plamami po naszywkach.
  • Fakt więcej wisiała niż była noszona jest za krótka na mnie

• @pelforth - można zobaczyć zdjęcia tych naszywek, szczególnie tego CIB z  naszywką spadochroniarza plus sto pierwszej i SF - tak z czystej ciekawości aby stwierdzić co to właściwie jest. Prawidłowo obszyta m65 wygląda dobrze (choć jak zawsze to kwestia tego co kto lubi). W tym przypadku to wygląda na jakąś miksturę. Oczywiści jak można - czasem sama naszywka 101 i SF może być cenna.
  • Sprzedam Oryginalną kurtkę M65Alpha Oliv,Large Short- kontrakt US Army. DLA100-79-C2905 (obszyta)
    Stock no:8415-00-782 -294.. Kurtka założona kilka razy stan bardzo dobry.
    Cena 500PLn +20pl kw.
  • jak jest róznice między w rozmiarze LS a LL ?
  • Large Short - dla osoby max. 170 cm wzrostu.  Larg Long dla osoby od 180 cm wzrostu w górę ale według mnie nie więcej niż max. 190 cm wzrostu . Obwód klatki max. 114 cm w obu przypadkach.
  • ja  mam 175cm  wzrostu i dobrze się czuję w L-S
    noszę ją wczesną wiosną i jesienią natomiast  na zimę stosuję dłuższą L-R
    :-)
  • Gdzie moge zobaczyć zdjećia kurtki ?
  • Doktor w wątku z 12 stego masz linka do OLX.
  • witam serdecznie. kupię kurtkę CWU 45/P - nomex/aramid czyli kontrakt, firma bez znaczenia, najlepiej nówka sztuka lub używana w świetnym stanie. rozmiar S/M. pozdrawiam 
  • Pablik
    Nie jest tak jak piszesz z tą klatką do 114 cm max...w przypadku rozmiaru large.... Są roczniki i kontraktorzy których kurtki w rozmiarze L włoży osoba o wym. w klatce 118 cm i będzie się czuła komfortowo.

• Jeśli nie było zmian na przestrzeni lat to rozmiar L bez względu na to czy Short, Regular czy Long jest zgodnie z tym co jest napisane na metce przewidziany dla osób o obwodzie klatki piersiowej od 41 cali do 45 cali czyli do 114 cm i to jest bezdyskusyjne. Doktor zapytał o różnicę między L.S. i L.L. Więc mu to wyjaśniłem. Oczywiście nie dodając iż są to sugestie producenta wynikające z wojskowej specyfikacji. Żeby być arcy precyzyjnym powinienem odpowiedzieć mu w sposób następujący: Różnią się długością kurtki+- 5cm oraz niewielką długością rękawów około 3cm. W praktyce bywało różnie. Mówimy o odzieży wojskowej i jest rzeczą oczywistą że specyfikacja przewidywała pewną, niewielką tolerancję w wymiarach i tak też było o czym piszesz. Nie zmienia to faktu że rozmiar L bez względu na to kiedy i przez kogo wyprodukowany ( może z jakimiś wyjątkami ) będzie dobry dla osoby o obwodzie klatki 118 cm i jeszcze będzie niewielki luz nawet z podpinką. Dlaczego mimo to emka L była przewidziana dla max. 114 cm wiesz lepiej ode mnie.  
  • Nawet kiedy chcesz być " arcy precyzyjnym" podajesz nieprawdziwe informacje~ Doktorowi, ale z mojej strony polemizowanie o rzeczywistych rozmiarach sortow US Army nie ma sensu.Milego weekendu.
  •  Zamiast być uszczypliwym było moją odpowiedź sprostować a właściwie skoro, w co nie wątpię, masz dużą wiedzę na temat emek było koledze Doktorowi na bazie jego pytania wyczerpująco wyjaśnić zagadnienie różnic pomiędzy wymiarami ze specyfikacji a tymi wziętymi z natury. Ja pomyłkowo podałem różnicę pomiędzy przeciętną  LR i LL Zdarzają sie emki LS o długości 75 cm i o długości nawet 79 cm z kolei są emki LL o długości 82 cm i 87 cm. Jak widać różnice są spore. Ja miałem w rękach kilkanaście emek czyli stosunkowo niewiele i takie różnice w wymiarach wychwyciłem. Istotnie niefortunnie użyłem określenia " arcy precyzyjnym " bo tutaj trudno o precyzję przy takich różnicach a zatem odpowiedź powinna brzmieć następująco : LS i LL różnią się wymiarami i zgodnie z zapisami na metkach są przewidziane dla osób o wymiarach w przedziałach podanych na metkach ale w praktyce są spore różnice a zatem najlepiej jest, jeśli to możliwe przymierzyć kurtkę przed zakupem. Jeśli nie jest to możliwe poprosić sprzedającego o o podanie realnych wymiarów kurtki. W przypadku kiedy i to nie jest możliwe należy zawierzyć wymiarowi z metki albo zrezygnować z zakupu. Jeszcze milszego końca tygodnia.
  • Moim zdaniem ładne kurtki za dobre ceny do tego należy docenić wyjątkowo estetyczne wyeksponowania towaru przez sprzedającego
  • Lukabest & Pablik
    Mam w klatce 123 cm i czuję się wyśmienicie w L-S i L-R
    Tak z podpinka jak i bez.
    Metki sobie , wymiary sobie
    :-)
  • trojanmam mam tak samo powyżej 120 klata  rozmiarówka Large Reg. jest jak najbardziej dobra.To samo bluzy tcu.Także zawsze jak nabywamy jakiś kontrakt z myślą noszenia nie na manekina warto poprosić o podanie rozmiaru klata długość całkowita itp.Nie sugerować się metką kontraktu specjalnie.Generalnie rozmiarówki trzymają podane cale.Ale są rozrzuty chodzby w spodniach .Large Reg. lub long pas nawet parę centymetrów.A to może mieć znaczenie dla wygody.
  • Specyfikacja rozmiarowa wersji Large mówi, że obwód klatki piersiowej powinien mieścić się w granicach 41-45 cali czyli 104,14 - 114,3 cm. Te 10 cm dzielącej granice to znacznie więcej niż w rozmiarówce cywilnej - pozwala to używać emkę w sposób znacznie bardziej elastyczny, w różnych kombinacjach z innymi warstwami odzieży i w różnych porach roku (poza letnią).
    Jak zawsze podany rozmiar to swego rodzaju ogólna rekomendacja, a nie limit poza którego granice nie wolno wykroczyć. Ja mam >114cm w klacie i nadal chodzi mi się w kurtce wygodnie.
    Jak napisało kilka osób powyżej trzeba te sugestie traktować w sposób otwarty i samemu sprawdzić na własnym grzbiecie jak to faktycznie leży. To tylko metka z jakimiś cyferkami, ostatecznie liczy się ludzki rozum, doświadczenia i praktyka.
    Są też osobiste preferencje - osoby lubiące kurtkę dość ściśle przylegająca do ciała, inni z kolei lubią dodatkowy luzik.
    No i na koniec dochodzi kwestia tolerancji wymiarowych - nawet w tak mocno ustandaryzowanym środowisku jak wojsko zdarzają się odstępstwa od tzw. "normy". 
    Czyli mierzyć, mierzyć i jeszcze raz mierzyć, zwłaszcza, że z upływem czasu sylwetka niestety lubi się zmienić (co najczęściej oznacza jej niechciane powiększenie, czytaj: utyłem :-( ).

A najlepiej kupić sobie 2 emki z różnicą w rozmiarze 1 poziomu (mniejsza na cieplejsze okresy i większa na chłodniejsze).

• Wszystko racja. Tym nie mniej nie możemy zapominać że emki zostały przewidziane dla wojska a tam już osobiste preferencje nie koniecznie były na pierwszym miejscu. Żołnierz, przy najmniej teoretycznie musiał dostać kurtkę w takim rozmiarze żeby mógł czuć się w niej swobodnie nawet gdy miał na sobie wszystkie przewidziane regulaminem sorty. Noszenie cywilne emek to całkowicie inne zagadnienie. Są ludzie którzy noszą je tylko latem na podkoszulek i do tego lubią ciuchy dopasowane. Inni, do których ja się zaliczam noszą je jesienią i zimą i lubią duży luz. Dlatego każdy kierując się swoimi preferencjami powinien dobrać sobie taką emke żeby spełniła jego oczekiwania.
  • Dziś pierwszy raz w tym sezonie jesiennym wybrałem się na 10 km spacer w emce i mimo dość niesprzyjającej pogody jak zawsze mnie nie zawiodła.
  • Witam. Powiedzcie mi koledzy szanowni, czy to możliwe, że żarem z papierosa zrobiłem dziurę w emce???Nie żebym specjalnie próbował. 
    Szukam kontraktowej M65 OG rozmiar MR. Jeśli ktokolwiek coś wie to proszę o kotakt.
  • Viper są foty sprzedawanych kontraktów używek emek czasem  widać na załączonych zdjęciach   wypalone dziurki od fajek  .Wiec można.Sam nie palę na szczęście.
  • @Viper niestety w materiale NYCO można papierosem  (czy innym źródłem wysokiej temperatury)sobie wygenerować dziurę jak w każdym materiale z dużą domieszką nylonu (50 % to jest dużo!).W tym rozmiarze nie powinieneś mieć problemu z wyszukaniem kontraktu-lub bezkontraktowej emki.
  • Nylon jak każde inne tworzywo sztuczne jest łatwopalny - tu niestety emka nie da rady żarowi z papierosa...
  • Witam serdecznie wszystkich grupowiczów

Jestem zainteresowany zakupem rzeczy takich jak :
    1- kurtka m65 kontraktowa - SREBRNY zamek Rozmiar small sport Stan bd / bdb

2-koszula m51 wełniana rozmiar small

Bardzo proszę o kontakt
    Czołem
  • small sport ? a jaka dyscyplina ?
    :D
  • Zapewne autokorekta ;) Small Short
  • Mam na zbyciu M65 small regular Cherokee z '75 w super stanie.
  • tak oczywiście SMALL SHORT - autokorekta
  • @Rambo Mam na zbyciu small-short rocznik 1970 srebrny zip.
  • matysmc
    Napisałem prywatną wiadomość
  • Kupię:
    Parka m65 lub m51 rozmiar small
    Parka N3B rozmiar small

Sprzedam:
    bluza TCU stan mint DSA 100-68-C-2821 Covington Industries small regular
  • czy ktoś z szanownych użytkowników wie gdzie kupię
    spodnie M65 large short ?????
    będę widzięczny

• Witam

Kupię kurtkę m 65, Contract No 8118 lub inną produkcji DPSC.

Rozmiar: Small bądź Medium.

Jeżeli ktoś miałby takową na sprzedaż to proszę priv.

• Sprzedam bluze TCU w rozmiarze large-short. W stanie idealnym. Proszę pisać na priv

Kurtka M-65 w small-short z 1970 sprzedana.

Sprzedam M-65 Woodland z 1986 kontrakt w świetnym stanie. Rozmiar tej kurtki to small-regular.
  • Witam Panowie! Ma ktoś na zbyciu M 65 olivke  Medium Regular?Mogę dorzuć goretex w woodlandzie Medium Regular .Ewentualne szczegóły na priv.