Witaj, Czcigodny Przybyszu!

Wygląda na to, że jesteś tu nowy. Jeśli naprawdę jesteś tym zainteresowany, kliknij w te przyciski!

In this Discussion

Powered by Vanilla
Off-top
  • Takie pytanie. Co powinno być cieplejsze,
    współczesna cienka podpinka od emki czy polartec 100 USMC?
  • z moich doświadczeń jasno wynika, że polar USMC lepiej grzeje - tu liczy się technologia i postęp w rozwoju materiałów..
  • Zmarł Andrzej Gmitruk :-(
  • Zmarł facet a Wy nic? Piszecie tylko o tych kurtkach i tyle.
  • bo to generalnie forum o kurtkach...
  • Dziwne że ubrania są ważniejsze od ludzi.
  • to forum jest poświęcone ubraniom, off top z natury rzeczy nie jest w centrum uwagi.
    Możemy tu też porozmawiać o problemie głodu na świecie, wymieraniu tygrysa syberyjskiego i ginących lasach deszczowych - tylko po co?.
  • Nie rozumiesz. Wielokrotnie pisano tutaj o identycznych rzeczach i zawsze był jakiś odzew.
  • Ależ rozumiem - i to bardzo dobrze. Tu nie ma żadnego szablonu. To, że wielokrotnie pisano tu o podobnych rzeczach (a nie identycznych) wcale nie oznacza, że kolejny raz będzie tak samo.Unikałbym generalizowania i  stwierdzeń typu zawsze, wszędzie, każdy, nigdy, itp. bo to prowadzi do autorytarnych uogólnień - a przecież jesteśmy zbiorowością indywidualności i można mieć odmienne opinie lub reakcje.
  • Śmierć jednego a śmierć drugiego to identyczna sytuacja jeśli skupimy się tylko i wyłącznie na zagadnieniu śmierci. Generalizowanie jest czasem bardzo pomocne aby wzbudzić u ludzi więcej emocji.
  • Bez sensu dyskusja. Jeżeli kogoś w sposób szczególny dotknęła ta śmierć to zachęcam do tego aby po prostu wspomógł rodzinę p. Andrzeja która znalazła się w bardzo ciężkiej sytuacji drobnym datkiem na stworzone w tym celu konto.
  • Nie wszystko da się przeliczyć na pieniądze.
  • No, ja się niechlubnie przyznam, że dopóki nie zobaczyłem na internecie artykułów o śmierci Andrzeja Gmitruka, to nie wiedziałem w ogóle, że ktoś taki istniał i kto to był.
    W 100% nie moja sfera zainteresowań. Z boksu to ja tylko kojarzę Kuleja, Gołotę, Balboę i Creeda :P
    A nie, wróć - był jeszcze jeden taki co komuś tam ucho odgryzł.
  • Ja z kolei boksem interesuję się bardzo. Od jakiś 20 lat oglądam ważniejsze jak i te mniej ważne walki. Od kilku lat Pan Gmitruk był bardzo często komentatorem walk bokserskich na Polsacie i innych kanałach. Będzie mi brakowało jego profesjonalnego komentowania, które lubiłem.
  • A ja w innej kwestii - odkąd nastąpił spadek temperatury, chodzę do roboty w parce BW, oliwkowej z podpinką. Nie mogę narzekać, ale kiedy zrobiło się ostatnimi czasy jeszcze chłodniej, to już musiałem na koszulę założyć polarek, żeby poczuć komfort ciepła w parce. Dla kontrastu, dzisiaj (u mnie -5 chyba rano było) wyszedłem w kurtce M65 ze standardową podpinką. Założyłem ją bezpośrednio na krótki rękaw. Absolutnie nie czułem zimna... jedyne co, to mi ud nie zakrywa dobrze i tam zimno :P Przewaga dzięki techince? ;) Tak się chciałem podzielić...
  • przy -5C  kurtkę M65 na samą koszulkę ???? szacun!!!! moim zdaniem termika M65 jest strasznie licha ,N3B to już inna  bajka , na koszulkę da rade
    ps. od kiedy kurtka M65 ma zakrywać uda ???? :-P
  • Nie, nie, tu chodziło o to, że to kurtka i przez to nie zakrywa ud w przeciwieństwie do parki ;)
  • Tak przy okazji, to od kilku lat chodzi mi po głowie taka parka armii indyjskiej. Używana między innymi w kolejnej wojnie z Pakistanem o Kaszmir. Widać ją między innymi na tych filmach:

Gadałem z jednym facetem i twierdzi, że można ją jeszcze kupić na rynku w Dehradun - to jest pomysł na wyprawę do Indii ;)

image
  • Niesamowite.
  • Co to za szydera? :D Fajna parka.
  • Polecam też filmiki z wojny w Jemenie. Na jutubie są m.in. pod tytułem "warriors in flip-flops" czyli, że w klapeczkach wojacy albo "when houthis attack". Goście w klapkach rozbijają oddziały i posterunki o niebo lepiej uzbrojonej armii saudów. Polecam tylko dźwięk wyciszyć bo tylko allah akbar naokrągło.
    Ogólnie mam gdzieś jednych i drugich kozoj ebców ale dobrze się ogląda jak się wybijają.
    Podobnie wojna w Syrii. Też dźwięk wyciszcie bo się tych okrzyków debilnych słuchać nie da.
    Polecam też filmy z wojny rosyjsko - ukraińskiej w Donbasie. Najlepiej na rosyjskojęzycznych internetach bo jest ich więcej. 
  • Cześć - może ktoś z Was wie co to za torba? Oferta mówi, że na przybory chirurgiczne 'nam era, ale nie wygląda na taką. Opis z naszywki sugeruje, że to dla zmarłego, na jego osobiste rzeczy, czy coś? Ktoś miał styczność?

• Smutna ta torba :(
  • Wczoraj chodził u mnie po bloku ksiądz. Szkoda że nie był tak ubrany...

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7742635985
  • Łaska boska, że nie spadł...
  • A skąd wiesz że nie spadł ?
  • A spadł?
  • A dlaczego miał spaść lub nie spaść?
  • Bo nie ma innej możliwości skoro chodził po bloku?
  • Przecież jest możliwość aby spadł lub nie spadł.
  • Wiesz czy nie?
  • Wiem że jest taka możliwość.
  • Unikasz odpowiedzi czyli nie wiesz.
  • Spadł ale go złapałem.
  • W drodze do domu zajrzałem... Falkland, ile Ty masz lat? :-)) ja pier.....
  • Wystarczająco aby mieć siłę żeby złapać spadającego człowieka.
  • Martinos, temat był już kiedyś poruszany:-D
  • Ciekawy dokument z wojny wietnamskiej - Polecam.

• Dzieją się rzeczy potworne...
  • Od zawsze.
  • Kolejny dokument o wojnie w Wietnamie gdzie można zobaczyć naszych rodaków walczących za Amerykę. Przelali tyle swojej krwi a my nadal jesteśmy traktowani jak gorszy sort i nawet nie mamy prawa do otrzymania wiz - smutne i niesprawiedliwe - jak ta wojna.
  • "Nie trzeba mnie poniżać. Nie ma takiej potrzeby" - pięknie powiedziane, kolego Spinacz. Na forum spotkasz wielu życzliwych ludzi. Jak masz pytanie, to śmiało pytaj, oni ci odpowiedzą. Tylko nie zakładaj nowych wątków (chyba że będzie to wątek, którego jeszcze tu nie ma). O kurtkach M-65 rozmawiamy na wątku "Kurtka M-65 - szybkie pytania". Gdy chcemy kupić emkę, wchodzimy na wątek "Bazarek, czyli sprzedam, kupię, zamienię, ukradnę, wymuszę, porwę itp.". Pozdrawiam.
  • A kto tu kogo poniża? :-?
  • Do mnie mówisz?
  • Nie mówię tylko pytam. Ale dobra, już nieważne. Bo coś napiszę i wyjdzie potem że jestem nieprzyjemny.
  • Więc do mnie mówisz? Do mnie?