Wygląda na to, że jesteś tu nowy. Jeśli naprawdę jesteś tym zainteresowany, kliknij w te przyciski!
~Krees
Jeśli chcesz coś mocnego i masywnego do lasu czy na działkę, to możesz się też zastanowić nad zakupem Cold Steel Bushman Pocket. Tylko do cięższych prac to najlepiej go używać w rękawiczkach, bo rękojeść jest mało wygodna. Nóż jest cały stalowy, a blokada należy do jednych z lepszych. Nóż jest w zasadzie niezniszczalny.
~Monter
Ale Krees pytał o Gerbera Gatora, więc pewnie chciałby bardziej folderek.
Firma jest amerykańska, ale niektóre modele produkowane są w Japonii tak jak Endura i Delica. Inne w USA, a jeszcze inne w Chinach. Otwór co prawda osłabia nieco głownię, ale wszystkie ich noże mają celowo poszerzone ostrza aby były mocniejsze.
Bardzo podoba mi się błękitny Tenek. Ale takie rzeczy to tylko w USA. Napiszę do nich maila. Może przyślą mi okładziny ;)
Dzisiaj rano przyszedł do mnie Pan listonosz i przyniósł mi karambit firmy Smith & Wesson ;) Chodzą one po ok. 100 zł. ale ja dałem tylko 40 zł. :D
A co? Ty chcesz zabijać, czy co? :) Boker Ci nie pasuje? Przecież kosztuje ze 2 stówy, więc powinien być chyba przyzwoity?
Kupiłem takie coś. Na pierwszy rzut oka wygląda dobrze, ale po dokładniejszym obejrzeniu okazuje się że nożyk słabiutko jest wykończony. Farba źle jest położona. W pewnych miejscach jest matowa, w innych jest błyszcząca. Napis na ostrzu ma niepasującą do reszty za dużą i słabo namalowaną czcionkę. Pochewka ma beznadziejną blokadę przed wypadnięciem i rani palec. A klips do paska złamał się jak tylko chciałem przewlec przez niego pasek... :)) Pochewkę można od razu po zakupie wyrzucić do śmietnika, bo to straszna lipa. Jedynie sam nożyk może być. Tylko nie wiem dlaczego ma zaokrąglony czubek? Przecież to miał być karambit, a nie nóż ratunkowy. Rodzaj noża to full-tang, więc nożyk jest praktycznie nie do zniszczenia. Ale foldera bym od nich nie kupił, bo by się pewnie od razu rozleciał. Myślę że ta firma nie ma nic wspólnego z tą która robi broń.
~Lucyferek
Bierz CRKT M21. To jest zabójca lodówek i łom do podważania studzienek. Nie baw się w ceramikę. Przy tak słabym producencie jakim jest Boker "technologie kosmiczne" mogą nie zdać egzaminu. Krótko mówiąc zamienisz nóż w pył i niezliczoną liczbę drobnych kawałków.
~devil
Kiedyś Wenger robił solidne i ładnie wykonane scyzoryki - takie z "wyższej półki". Ale od kiedy wykupił ich Victorinox robią scyzoryki byle jak. Luzy, szczeliny, słaby plastik a cena pozostała nadal wyższa od produktów Vicka.
~Krees
Tylko że stal 440 HC podostrzysz nawet na kamieniu z rzeki, a do 154 CM trzeba brać na wczasy całe oprzyrządowanie do ostrzenia a potem trochę się natrudzić.
Widzę, że jest jednak walka o tego fejka... Kto by pomyślał? ;-)