Witaj, Czcigodny Przybyszu!

Wygląda na to, że jesteś tu nowy. Jeśli naprawdę jesteś tym zainteresowany, kliknij w te przyciski!

In this Discussion

Powered by Vanilla
Nasze nowe zabaweczki
  • Ta czarna Alpha jest w 100% z bawełny?
    Nie wiedziałem że takie robią :-?
  • Ten wosk do metalowych zamków jest super, po posmarowaniu śmigają aż miło.
  • Dzisiaj dotarł do mnie plecak MOLLE II LARG PACK w woodlandzie. Stan bardzo dobry i nie drogo.
  • Ziomku, w takim razie słaby jest ten materiał w Twojej czarnej emce. "Prawdziwa" emka powinna  być z nyco 50/50 ;-)  Te wszystkie inne zamienniki nie są już tak dobre. Kiedyś usłyszałem od pewnego kolekcjonera taki tekst: "bo w kurtce m65 najważniejszy jest materiał" I zgadzam się z tym :-)
  • E tam a m51 były z bawełny a są bardziej pancerne niż M65, to kwestia grubości materiału a w czarnej m65 jest porządny i gruby  :P

na zimę zakupiłem 2 czapki z polara us army - polecam bardzo fajne w użytkowaniu

image

• Racja ziomku, bawełna niejedno wytrzyma. Co do tych czapek z polaru - jak one się sprawują? Czy nie poci się w nich głowa bo polar nie pochłania wilgoci jak np. wełna?
  • Te czapki są ok, całą poprzednią zimę w niej biegałem
  • Czapka bardzo dobrze mi się sprawowała to dokupiłem sobie drugą , ten polar jest cieniutki i bardzo dobrze wentyluje , ogólnie polecam na zimniejsze dni
  • Ja również mogę je polecić też cała zeszłą zimę w takiej biegałem  powoli już zaczynam w niej biegać.
  • pojawiło się u mnie kilka nowych kurtałek to czas się pochwalić :)
    na początek kopia A2 w kolorze czarnym o której wiem tylko tyle że została zrobiona w Niemczech bo metka z instrukcją prania jest po Niemiecku
    image
    image
    image

Kontraktowy flyers CWU 45/P Valley Apparel, L.L.C. niestety numer kontraktu zamazany, ale jest to obecna produkcja.

image
    image
    image

Alpha industries cywilna N2B z starej produkcji w USA z zieloną metką i naturalnym futerkiem w kolorze Olive z srebrnymi zamkami IDEAL stan nówka.
    image
    image
    image

i na koniec prosto z dzisiejszej dostawy od Lukabesta (wielkie dzięki ) przepiękna M-ka 65 OG107 Alpha Industries DSA100-72-C-1666 czyli Diabelska 2 w stanie mint.

image
    image
    image
    image

Pozdro :)
  • Ładna ta N2B   =P~

• Jak zwykle wszystko zacne :)
  • Jechu
    Jakbyś się chciał pozbyć tej N2B to daj znać :) 
  • Kolekcje kurtek lotniczych to chętnie bym zaczął kolekcjonować :(
  • Nie lepiej bazę w dom zrobić, tez za jakiś czas będę myślał o licencji, chyba, że kupię ją, na rok np i po tym zobaczę czy nadal będę się zagłębiał w hobby, puki co cb.
  • Panie Kolego, to na początek. Jak się bardziej w to wciągnę to pomyślę o bazie. Tylko to już wydatek rzędu 1300 - 1700 polskich dukatów. To radyjko z linka jest niewiarygodnie malutkie, niewiele większe od dłoni.
  • To nie lepiej było kupić na rok na dwa pasma http://hamradioshop.pl/radiotelefony-amatorskie-i-profesjonalne/detail/50-pozwolenia-radiowe/flypage/391-pozwolenie-radiowe-indywidualne-na-prace-w-sieci-hamradioshop.html?sef=hcfp bo ty masz jak dobrze pamiętam baofenga uv5 i na legalu się pobawić taniej z 2 razy prawie a jak masz radio to 10razy

• hej,

Gwiazdor podrzucił mi właśnie paczkę. Oprócz kontraktowych naszywek z rzepami do ACU/UCP (82. DPDes, 101. DPDes, Siły Specjalne/Zielone Berety) przyszła też używana kurtka kontraktowa CVC OG-106 Alphy z 1996r. w rozm. XL-L zrobiona z Nomexu. 
    Ponieważ zima najwyraźniej spasowała na jakiś czas CVC wydaje się idealna na obecne warunki pogodowe.
  • Alpha B15D z 1996 Large
    image

:P
  • Dotarła do mnie dzisiaj M51 w rozmiarze L/R. Rozmiar dla mnie idealny. Stan bardzo dobry. Lekkie oznaki noszenia na napach. Rocznik 1952 kontaktor  Sportswear. Wewnętrzne kieszenie z ciemną podszewką.
  • Doktorze, czy chodzi o ten kontrakt Soutchern Sportswear, Co?.:
    QM-23902-0I-9453, 28 JAN. 1952 SPEC. MIL-J-11448 (QMC) PATT. DATE: 13 SEPT. 1951
    czy możesz podać jakiej marki ma suwak? Uzupełniłbym w mojej "bazie" emek M51
  • ~Piotrek
    Dostalem kilka nowych 51 w tym kontrakcie .We wszystkich sa Conmary srebrne
  • Ja mam srebnego ale nie conmary cos jak uk cos tam teraz nie mam za bardzo jak tego dokladnie odczytać po ciemku
  • ~Doktor
    Kurtka do ktorej link podales też ma Conmara...chyba ze podales link do innej kurtki ....
  • Gratuluje dobrych oczu ty zobaczyłeś to na zdjęciu a ja nie mogę przeczytać na suwaku
  • Porównałem Twoja kurtke z moimi ktore maja zamki idealnie czytelne i nie bylo problemu..
  • OK dzięki koledzy za info.
  • Takie małe co nieco z epoki, ma ktoś z kolegów takie coś ;) tak wygląda mój motocykl
    imageimage
  • i jeszcze takie:
    image
  • Gratulacje!!!Pìękna maszyna!!!
  • A dziękować dziękować :)
  • to BMW Sahara??
    nie jestem pasjonatem motocykli ale wygląda pięknie
  • Nie, to kopia bmw r71 czyli ruska m72
    :((
  • Ładna sztuka!!!!

• Zgadza się,to jest powojenna M72, te pierwsze Emy  były bardzo podobne do swojego pierwowzoru BMW R71, tak wyglądał oryginał, pierwsze wersje miały płytkie błotniki, później był głęboki błotnik - bardzo ciekawie wyglądał..Takie błotniki miały jeszcze powojenne modele BMW R51/...
    image
    "rzeźbię" w 3d coś takiego
    image

• Fajny. Ale nie ma to jak Harley WLA 42 :)
  • Falkland tylko Indian, HD :(. :)
  • Nie pogardziłby Hondą Transalp a docelowo Africą Twin:-D
  • Falkland, piękny ale ciut za nowoczesny ;)
  • Typowy klasyk. Gumy na baku, uszczelki na amorze, szprychowe koła i sporo chromu. I zero plastiku w przeciwieństwie do tych wszystkich japońskich zabaweczek ;)
  • Panowie nie spamujemy
  • Jeżeli Trumph, to Bonneville z lat 60-tych oczywiście custom.... i już nie spamuję
    image

a tak na poważnie, zafundowałem sobie taki oto instrument - syntezator "pełną gębą" Clavia Nord Lead A1 (trochę znudziły mi się syntezatory jako aplikacje komputerowe) - podejrzewam, że mało kto z tego forum interesuje się
    muzyką elektroniczną (chyba że się mylę)
    image

• ogo2 - fajny klawiur :D
    Oj, pograłoby się ;)
    Mnie się Yamaha DX-7 marzy do zabawy :P
  • Szczerze mówiąc, to zachorowałem na takie "klawisze" a że na razie mnie nie stać na lepszy, to Nord musi wystarczyć ( i w zasadzie się sprawdza jako podstawowy keyboard) , Nordy są robione ręcznie w zakładzie firmowym w Stokholmie. Od pewnego czasu składam sobie takie małe prywatne studio, w którym będę sobie amatorsko nagrywał , właśnie jedzie do mnie sekwencer analogowy Doepfer Dark Time - skromny - na razie też musi wystarczyć.
  • No no, panowie, widzę, że muzycy na forum :-)
    Ja jestem akustyczno-elektryczny. Moje zabawki, nie nowe już ;-)
    image
    image
    image
    A kiedyś sprawię sobie stage piano kurzweila.
  • No... ładne zabawki =D> , gratuluję ... i tak trzymać  :-bd
  • No za***iste ::)
  • Cantrell a ta gitarka elektryczna to jakiś Gibson, a może Mayones Flame? Miałem niedawno chęć zakupienia na Alleniedrogo gitarki Mayones Setius 6