Dotarła nowa m65 made in USA kolor brązowa (czekolada).Nie płaciłem VAT-u,dzięki sprzedawcy. lucaitblue Z N Y przesyłka szybko dotarła do mnie,w ciągu pięciu dni.
kilka nowych zabaweczek :) Wiosna i lato zbliża się wielkimi krokami tak więc kurtki do szafy i trzeba się przepakować w bojówki, tak więc w kilka par się zaopatrzyłem w ostatnim czasie :) Na początek spodnie TCU z popeliny od Ziomka z 67 roku.
i ostatni zakup na chłodniejsze dni spodnie M65 z 68 roku
i moje pierwsze BDU DCU six color
i BDU Woodland 50/50 nyco twill nówki blaszki by Wrangler :)
i na koniec do ciorania po mieście i na rower ACU w UCP
Zazwyczaj latam w M65 tak do +15 stopni i jest ok powyżej to już jaja na twardo :) latem to już tylko BDU w rip-stopie i to najlepiej 100% bawełny a w tym roku to będzie popelinka w TCU
Gotowanie w spodniach M65/M51 to dziwna sprawa. ja w lato staram się chodzić tylko w tych spodniach dlatego że są bardzo przewiewne i luźne co w lato ma jednak znaczenie dla mnie. Zwykłe spodnie są czasami zbyt ścisłe jak na lato. Co do kupowania to trzeba być czujnym/mieć czasami trochę szczęścia :) Moja pierwsza emka okazała się oryginalną bezimienną emką, ale tylko dlatego że ktoś wyższą wylicytowaną cenę odwołał. A teraz już trzy osoby chcą ją koniecznie odkupić :) Ale forum/allegro/ebay potrafią czynić cuda.
No, no devil, szalejesz... Ja czekam aż się trochę ociepli i biorę się za instalowanie mtecha legenda I. Bardzo dobre radyjko wbrew pozorom i za psie pieniądze. Rozumiem devilu, że herbuś na bazę a tamto poprzednie do auta???
Herbatnik też do auta :D , pocieszę ciebie bracik ma presidenta jacka do auta :D no z bazą jest taki kłopot, że mieszkam w bloku i zbyt warunków nie mam bo nie znalazł bym na kwadracie miejsca na bazę, ale jak bym już miał robić bazę, to pewnie Alana 87 bym kupił na bazę.
Póki co cb, by być krótkofalowcem trza pierw zdać egzaminy radiowca, albo kupić licencję, no jest jeszcze opcja w pmr rozmowy to są typowe już walkie talkie, to jest w przyszłych planach, pierw muszę egzaminy w robocie zaliczyć, to może coś na jesień ruszy z egzaminem radiowca, albo na przyszły rok, bo np o bazie domowej, na tą chwilę mogę pomarzyć, bo nie mam warunków w mieszkaniu, ale zabawa dobra :D
Tak kanadyjska, kolor jest taki jak na 2 zdjęciu od dołu. Ogólnie stan idealny. To już na razie parek mam komplet (M51, M65, N3-B i ta kanadyjka, może jeszcze kiedyś w przyszłości zapoluję na M48.
Blatio - Hmm wygląda na to że nie będzie tak ciepła jak N3-B bo tą już przetestowałem w niskich temperaturach i chyba można by było porównać jej parametry cieplne właśnie z M-65 z podpinką. Natomiast kanadyjka ma stały duży kaptur, który można dowolnie formować obszyty naturalnym futrem, prawdopodobnie ale do końca nie mam pewności że reniferem no i ma ona krój który mi się niezwykle podoba. Linki do regulacji na dole i w pasie wychodzące otworami na zewnątrz, wewnątrz rękawów bawełniane mankiety., mocny mosiężny zamek a dodatkowo patka zapinana na 8 dużych mocnych guzików typu kanadyjskiego. Tylko jeden szczegół mnie zastanawia.....co robi pagon na środku pleców? haha ogólnie parka godna uwagi.Polecam
Zakupiłem koszulkę z krótkim rękawem Icebreakera. Bardzo, bardzo przyjemny wyrób. Już n-ty mój zakup z wełny merino. Na początku powodowały lekkie swędzenie ale po kilkukrotnym założeniu nic nie "gryzie" i nie drapie. Próbowałem wkleić zdjęcie bezpośrednio ze sklepu internetowego ale nie wychodzi mnie to jakoś...