Witaj, Czcigodny Przybyszu!

Wygląda na to, że jesteś tu nowy. Jeśli naprawdę jesteś tym zainteresowany, kliknij w te przyciski!

In this Discussion

Powered by Vanilla
Nasze nowe zabaweczki
  • Może chinole są takie duże, stare amerykańskie kurtki są troszkę mniejsze 
    a druga sprawa kupiłem za cenę podpinki a taka kurtka jest warta 500-600 zł (czyli 1/12 ceny)
    może ją kiedyś wystawie na sprzedaż bo już miałem chętnego na kupno 
    Stwierdzam jedna TA ALPHA jest lepiej wykonana niż większość kontraktów (idealne szwy, sztywny pancerny materiał , guziki które nie odpadają .......)
    a miałem kontraktowych alph coś ponad 5 została mi jedna z 68 roku 
    polecam wszystkim ten model

porównanie do Kanadyjskiej LR
    image

są prawie takie same

i porownanie do rozmiaru azjatyckiego MR (takie większe SR)

image

:))
  • To jest ten tygrys co w BB na zlocie mierzyłem ;)

• Na forum nie udzielam się zbyt często (ale czytelnikiem codziennym jestem) natomiast lubię się chwalić nowymi zabaweczkami:)

casio G7900-1ER
    image
    image
    image

Kupiony dlatego, że poprzedniemu przydarzyło się to: zbita szybka, brak podświetlenia, nie mierzy czasu:(  przepraszam za jakość zdjęcia
    image

no i buciki Merrell Annex (to już trzecia para merrelli)
    image
    image
    image
    image

• Pochwale się nowa kurtką M1909 - lekko pancerna i super-ciepła :D wełna z merynosa (kołnierz bardzo duży)
    ogólnie super odszyta itp.....

image

ja mam zielony z 1944 roku 

image

image

image

=:)
  • A ten kołnierz to jest z pudla, czy co?  :))
  • Odlot!! =D>
  • Z merynosa to taki zwierzak  :D
    image
    ale musiał mieć loki 

dlatego to takie ciepłe
    image
    image

=:)
  • Dotarła nowa m65 made in USA kolor brązowa (czekolada).Nie płaciłem VAT-u,dzięki sprzedawcy.
    lucaitblue
    Z N Y przesyłka szybko  dotarła do mnie,w ciągu pięciu dni.imageimage

• Tornister wz 33/50
    image
    image
    image
    image
    image
  • Też miałem taki, obowiązkowo na klapie była wszywka :)
  • Echhhh chodziłem z takim do podstawówki. Gdzie kupiłeś ?
  • Kto nie zna tzw. kostki :D
  • kilka nowych zabaweczek :)
    Wiosna i lato zbliża się wielkimi krokami tak więc kurtki do szafy i trzeba się przepakować w bojówki, tak więc w kilka par się zaopatrzyłem w ostatnim czasie :)
    Na początek spodnie TCU z popeliny od Ziomka z 67 roku.

imageimage
    image
    i ostatni zakup na chłodniejsze dni spodnie M65 z 68 roku
    imageimageimage
    i moje pierwsze BDU DCU six color
    imageimageimage
    i BDU Woodland 50/50 nyco twill nówki blaszki by Wrangler :)
    imageimageimage
    i na koniec do ciorania po mieście i na rower ACU w UCP
    imageimageimage
    pojawiły się też na stanie 2 pary nowych butów.
    pierwsze desert boots na panamie
    image
    image
    i jungle z 1970 roku
    image
    image
    image
    image
    image
    i czapka "pingwin" garnizonowa
    image
    image

POZDRO :)
  • No nieźle!!!  :-bd
    Troszkę tego ci przybyło - Super! - ta czapka jest fajna myślę nad zakupem na wiosna / lato
    Ja się pochwalę bo kupiłem sobie flyersa fajnego ale muszę zdjęcia zrobić
  • Gdzie wy szanowni Koledzy,kupujecie te cuda?
  • jechu, te spodenki M65 to tylko na bardzo chłodne czy wręcz zimne dni bo w takie pogody wiosenne to się zagotujesz na momencie.
  • Zazwyczaj latam w M65 tak do +15 stopni i jest ok powyżej to już jaja na twardo :) latem to już tylko BDU w rip-stopie i to najlepiej 100% bawełny a w tym roku to będzie popelinka w TCU
  • @pelforth - Allegro i eBay działają cuda ;)
  • Gotowanie w spodniach M65/M51 to dziwna sprawa. ja w lato staram się chodzić tylko w tych spodniach dlatego że są bardzo przewiewne i luźne co w lato ma jednak znaczenie dla mnie. Zwykłe spodnie są czasami zbyt ścisłe jak na lato.
    Co do kupowania to trzeba być czujnym/mieć czasami trochę szczęścia :) Moja pierwsza emka okazała się oryginalną bezimienną emką, ale tylko dlatego że ktoś wyższą wylicytowaną cenę odwołał. A teraz już trzy osoby chcą ją koniecznie odkupić :) Ale forum/allegro/ebay potrafią czynić cuda.
  • image

Astatic Road devil RD 104E RF Limited CR577 oraz oryginalny mikrofon Realisticka, nie długo będzie długo wyczekiwany przeze mnie radio

Herbatnik
    image

• No, no devil, szalejesz... Ja czekam aż się trochę ociepli i biorę się za instalowanie mtecha legenda I. Bardzo dobre radyjko wbrew pozorom i za psie pieniądze.
    Rozumiem devilu, że herbuś na bazę a tamto poprzednie do auta???
  • Herbatnik też do auta :D , pocieszę ciebie bracik ma presidenta jacka do auta :D no z bazą jest taki kłopot, że mieszkam w bloku i zbyt warunków nie mam bo nie znalazł bym na kwadracie miejsca na bazę, ale jak bym już miał robić bazę, to pewnie Alana 87 bym kupił na bazę.
  • Devil, jesteś krótkofalowcem, czy to CB?

• Póki co cb, by być krótkofalowcem trza pierw zdać egzaminy radiowca, albo kupić licencję, no jest jeszcze opcja w pmr rozmowy to są typowe już walkie talkie, to jest w przyszłych planach, pierw muszę egzaminy w robocie zaliczyć, to może coś na jesień ruszy z egzaminem radiowca, albo na przyszły rok, bo np o bazie domowej, na tą chwilę mogę pomarzyć, bo nie mam warunków w mieszkaniu, ale zabawa dobra :D
  • Nowy nabytek
    P1060620 (Copy)P1060625 (Copy)P1060623 (Copy)P1060624 (Copy)P1060622 (Copy)
  • kanadyjska parka
  • Tak kanadyjska, kolor jest taki jak na 2 zdjęciu od dołu. Ogólnie stan idealny. To już na razie parek mam komplet (M51, M65, N3-B i ta kanadyjka, może jeszcze kiedyś w przyszłości zapoluję na M48.
  • @Fox - możesz coś napisać, czy to aby ciepłe? Możesz to porównać np. do M65 z podpinką?

• Witajcie zapodałem spodenki bdu proppera czy macie jakieś doświadczenia z tym wytwórca?
    http://allegro.pl/spodnie-bdu-woodland-xlr-ripstop-nowe-i5175425254.html
  • Blatio - Hmm wygląda na to że nie będzie tak ciepła jak N3-B bo tą już przetestowałem w niskich temperaturach i chyba można by było porównać jej parametry cieplne właśnie z M-65 z podpinką. Natomiast kanadyjka ma stały duży kaptur, który można dowolnie formować obszyty naturalnym futrem, prawdopodobnie ale do końca nie mam pewności że reniferem no i ma ona krój który mi się niezwykle podoba. Linki do regulacji na dole i w pasie wychodzące otworami na zewnątrz, wewnątrz rękawów bawełniane mankiety., mocny mosiężny zamek a dodatkowo patka zapinana na 8 dużych mocnych guzików typu kanadyjskiego. Tylko jeden szczegół mnie zastanawia.....co robi pagon na środku pleców? haha ogólnie parka godna uwagi.Polecam
  • >> "Tylko jeden szczegół mnie zastanawia.....co robi pagon na środku pleców?"

Może temu, żeby żołnierz za Twomi plecami nie pomylił Cię z dowódcą oddziału i przypadkiem nie wbił bagnetu w plecy :P
  • Żołnierski humor Kolegi dla plebsu :D
  • Ziomku, kupiłeś flyersa Ralpha Laurena? Ale lans... :)
    Gdzie ją wyprodukowali? Pewnie i tak w Chinach.
  • w usa  :P
    kupiłem jeszcze ostatnio fajniejszą kurteczkę BuAero USN ale musze fotki zrobić
    to dopiero kurtała super :D
  • Ralph Lauren Mfg &Co. sugeruje kontrakt.
  • Tak, tak. Na pewno :-)
  • No ale jakośc jest dobra i dużo tańsza od kontraktu :)

tu moja nowa USNka model 440

żeby nie było made in USA  :P
    image

image
  • Ziomek gdzie taką kurtkę dorwałeś?Czy ma kieszenie boczne?Czy mógłbyś cyknąć fotke tyłu kurtki?
    Podobna do  G1 i A2 ,fajna kurtka.Pozdrawiam.
  • Zakupiłem koszulkę z krótkim rękawem Icebreakera. Bardzo, bardzo przyjemny wyrób. Już n-ty mój zakup z wełny merino. Na początku powodowały lekkie swędzenie ale po kilkukrotnym założeniu nic nie "gryzie" i nie drapie.
    Próbowałem wkleić zdjęcie bezpośrednio ze sklepu internetowego ale nie wychodzi mnie to jakoś...
  • Nawet poprzedniego wpisu nie można edytować. No co za badziewna wanilla :-q
  • Można edytować w ciągu 15 min od napisania
  • No to w jego przypadku minęły 2 minuty. Może podpadł moderatorom...  :D
  • cyps69 
    kupiłem na alle 
    image

kurtka ma boczne kieszonki pod tymi z przodu 
  • Ziomek:podobna do Twojej kurtki z kieszeniami od A2imageimage
  • no fajna także  :-bd
    ogólnie bardzo fajna kurtka a grubej skóry fajna kurtka na wiosnę i na lekką zimę 
    tu link do podobnej