Panowie, jako że kurtce naszej stuknie pięćdziesiątka, pozwoliłem sobie przygotować kalendarz rocznicowy. Spróbowałem przedstawić na 12 kartach krótką, obrazkową historię szanownej jubilatki. Jest więc emka na wojnie i na antywojennych demonstracjach, w filmie i popkulturze, na grzbietach weteranów i buntowników. Wiem, wiele sytuacji i postaci pominąłem, część Waszych uwag uwzględniłem. Projekt, po paru miesiącach pracy, jest już skończony i oddaję go w Wasze ręce. Oto karta tytułowa:
Kalendarz przygotowałem w dwóch wersjach - jpg w RGB (na komputer, np. jako tapeta) oraz pdf w CMYK (do druku, ze spadami). Pliki wyślę wszystkim chętnym na maila, kontakt na priv. Może później wrzucę też do sieci.
Wersja pdf jest przygotowana według specyfikacji do druku w drukarni. Znalazłem w sieci cyfrowe drukarnie niskonakładowe, gdzie koszt wydruku egzemplarza wynosi ok 30-40 zł. Widziałem też oferty na allegro, tańsze. Gdyby ktoś miał jakieś kontakty w branży, niech da znać. Zawsze też można wydrukować sobie na zwykłej kartce A4 i przyczepić na lodówce, ale to już nie to samo ;-)