Witaj, Czcigodny Przybyszu!

Wygląda na to, że jesteś tu nowy. Jeśli naprawdę jesteś tym zainteresowany, kliknij w te przyciski!

In this Discussion

Powered by Vanilla
Nasze nowe zabaweczki
  • image
    Kolejne podejście do vertxów, tym razem OD oraz
    image
    Helikon Patriot w kolorze foliage green
  • Nie wiem skad Helikon bierze, na jakiej podstawie wpisał
    tą gramature w tym polarze. Niby 390 a jest grubo w tyle do 300 polarteca.
  • Polarek bardzo fajnie się prezentuje
    :-bd
  • Jest przyjemny szkoda tylko, że nie ma regulacji z tyłu kaptura, to jedyna wada puki co.
  • No kaptur im trochę nie wyszedł,opada na gały ,mam też patriota czarnego od około 3 lat, całkiem fajny tyle że mój ma zamki no name i w głównym urwał mi się uchwyt i muszę wymienić maszynkę.Całkiem dobrze oddycha(a jak się zgrzejesz można otworzyć wywietrzniki pod pachami), i jest całkiem ciepły nosiłem go na t-shirt i sweter armii francuskiej przy -5 i dawał radę.Plusem są też pojemne kieszenie.Myślę teraz o takim w cojocie.  :)
  • Dzisiejsze trafienie na bazarku.
    Brak naszywki z rozmiarem i kontraktem ale za to w super stanie.
    No i cena fajna 20 zł.
    image
    image
    image
  • Ładny kapelusz
    :-bd
  • Też bym wyrwał chętnie ;)
  • image
    Hi- tec larry tylko cała czarna, ten o.... zamek nie przemawia do mnie no way, na miasto, na rower, szybkie wbiegnięcie do auta, takiego nie drogiego softa potrzebowałem, wygrała z innym tym,że ma kaptur i to całkiem przyjemny, deszczu nie puszcza, dycha nie najgorzej kaptur regulowany dwu stronnie, za jedyne ok 115zł to i da się przeboleć, że jest troszku krótkawa na tyłku i to firma robiąca w moim odczuciu w większości odzież na miasto sprawdza się to dobrze.

image

Na drodze wymiany butów, pani na wcześniejszej reklamacji nie chciała wpisać mojej sugesti na temat reklamowanych butów i tak dokładając ok 100zł stałem sie posiadaczem Mrrelli Intercept jeszcze trzy zabawki są w drodze ;) 

Doszedł
    image
  • image

ja dzisiaj w przerwie na śniadanie dorwałenm coś takiego :) 
  • ziomku, przecież MRE nie służy do zabawy(zgodnie z tytułem wątku) tylko do jedzenia!!! ;)
  • Przecież taką torebeczką można się pobawić przed zjedzeniem. Można ją sobie podrzucać, lub pożąglować jeśli posiadasz kilka sztuk.
  • Można się pobawić też inną torebeczką. Zarówno przed jak i po jedzeniu. Można sobie poŻOnglować zawartością bo każdy chyba posiada co najmniej jedną sztukę =))
  • No to się baw tą swoją torebeczką, jeśli lubisz... ;-)
  • Tam, wtedy też taki mądry byłeś??? :-))
  • :) no już sie pobawiłem i zjadłem 

=))
  • Kurczak, dawno nic nie wrzucałem, aczkolwiek od ostatniego czasu zdążyłem już dwa razy zmienić samochód, zdobyć żonę i parę zegarków, ale z racji ciucha, który dziś do mnie dotarł, chyba za niedługo się przełamię, zrobię foty i wrzucę, bo jestem naprawdę zadowolony z zakupu. Devil wie, o co chodzi ;)
    Dodam, że kupiłem, bo jakaś dobra dusza zarzuciła niegdyś linkiem na "Co ciekawego..." na naszym forum, hie hie hie :D
  • Miałem te buty - Merrelle Intecept. Strasznie nieudane buty. Najgorsze jakie miałem. Była to wersja z Gore-Texem,
    ale mimo wszystko była to straszliwa porażka. Poszły do ludzi w stanie idealnym za 1/4 ceny sklepowej.
  • To są przecież Continuumy.
  • Blatio, dobrze, że samochód zmieniłeś a nie żonę :D
  • Żona nie konsumowała tyle oleju napędowego :P

W skrócie: do niedawna było tak:
    image

Teraz jest tak:
    image

Skodę jeszcze gazowanie czeka.
  • Straż Pożarna się wyprzedawała? ;-)
  • Następny, kurde... :P
  • Warjat to są Intercepty bez gtxa no cóż lepszej opcji nie było, a te wyszły najtaniej bo tylko 100zł musiałem dopłacić zobaczymy w praniu jeszcze nie śmigane,
  • Poszaleć tymi furkami nie można...
  • Zasadniczo na ulicach nie wolno szaleć, bo do tego są tory wyścigowe. Zatem furki zostały zaprojektowane oraz wyprodukowane zgodnie z ich przeznaczeniem, czyli mają służyć jako środek transportu.
  • Ano... Blatio się starzeje, podtatusiał już nieco, więc ze zwijającego asfalt, zawstydzającego wiejskie Golfy GTi II generacji, aż 82-konnego diesla, przesiadł się na nieco mniej porywcze rodzinne kombi :P
  • tja co nie znaczy, że na owym kombi nie odcina :D
  • Devil

Te merrelle w jakim rozmiarze brałeś? Jaka była różnica między tym co zazwyczaj nosisz?
  • U nich to jest usa 10 uk 9,5 euro 44 cm 28, a ja mam stopę 275-280 bo wyższe podbicie i szersze kości w placach :P jak ubrałem do mojej stopy czyli 275 to zdecydowanie i na długość i szerokość były małe. Są to buty w stylu podejściowych zwężają się w stronę palców, latem na pewno w nich będzie ciepło mimo wentylacji przy całym środku stopy z obu stron, wczoraj je pierwszy raz ubrałem w mieście to mimo tych wywietrzników było komfortowo, więc puki co jest ok, aaaaaa sznurówki się luzują.  
  • Mam dwie pary merrellow w rozmiarze 44 chciałbym zakupić te intercepty w sieci. Nie mam możliwości zmierzenia w stacjonarnym sklepie więc nie wiem co zrobić. Jeśli dobrze czytam to powinienem kupić większe?
  • Pany to jak to jest w końcu z tymi rozmiarami? Devil piszesz że 10 USA = 28cm (czyli teoretycznie mój rozmiar) a gdy chciałem kupić i klient zmierzył długość wkładki w tych butach to wyszło 29cm. Czytając na jakiejś stronie z rozmiarami to tam podają że 10 USA = 28,4cm....można się już pogubić
  • Witam
    Posiadam 4 różne pary merrelli, wiec tak:
    1.Sawooth walunut US 10 UK 9,5 EURO 44 wkładka 29 cm ( DOBRE NA ZIME DO GRUBSZEJ SKARPETY, MOCNO SZTYWNE ALE ZA TO DOBRZE TRZYMAJĄ KOSTKĘ, NIE PRZEMAKALNE) wrzuciłem zdjęcia kiedyś na forum
    2. MOAB MID GORE-TEX 10 US UK 9,5 EUR 44
    wkładka 28,5 cm - w testach
    3. CHAMELEON II WARP SLAM 9,5 US, 9 UK, EUR 43,5 wkładka 27,5 cm (NAJWYGODNIEJSZE!!!)
    4.CHAMELEON WARP LEATHER 10 US, 9,5 UK, EUR 44 wkładka 28,5 cm (MASAKRA!!!)
  • Mają widać różnice w rozmiarze w stosunku do modelu.
  • A tak, buty z pozycji 1,2,4 te same wymiary z metki a każdy pasuje inaczej. Naj mniej wygodne są 4, ponadto dwa razy były już u szewca. Odkleja się i pęka gumowa ochrona na palce od skóry i są trochę ciężkie. Tego modelu NIE POLECAM. Kiedyś pisałem o poz. 1 - jak dla mnie but na zimę w ciężki teren i duże mrozy bardzo dobry . Sprawdził się w 200%. Na porę taką jak mamy obecnie to poz 3 - lekkie oraz niesamowicie wygodne. O poz. 2 napiszę coś jak trochę w nich pochodzę. Oczywiście są to moje subiektywne opinie, a buty testowane głównie w terenie (lesie)
    Chociaż w 3 to i po mieście smigam ;)
  • Zabawki o których nadmieniałem wcześniej
    image
     Baribal mini organizer
    image
    Baribal saszetka na klucze
  • Kilka nowych i starych zabaweczek o których nie pisałem.
    na początek sweter armii francuskiej kupiony rok temu zimą więc sprawdzony i godny polecenia, ładnie leży i jest naprawdę ciepły i przede wszystkim nie gryzie bo ma domieszkę sztucznych włókien.Oraz kontraktowy amerykański szalik.

imageimageimageimage
    image
    A teraz nowe zabawki.
    Kontraktowe Spodnie ACU multicam nówki blaszki :)
    imageimage
    image

Udało mi się wygrzebać z hałdy bluz BDU w zielonej panterze orginalnego RAIDA w woodlandzie
    imageimageimageimageimageimage

Polar Helikona Classic Army czarny.
    imageimage

I rękawice Milteca.
    imageimage

Pozdro :)
  • jechu, dobry kontraktor tego szalika.
  • Ta. Wydziergany przez emerytów :)
  • Hmmm. Niepełnosprawnych umysłowo. Grunt, że spełnia swoje zadanie a i podopieczni zarabiają na swoje utrzymanie.
    Ja się pochwalę, że "idzie" do mnie już kolejny wyrób odzieżowy z wełny merynosów.
  • Jechu, takie same rękawice mam od ponad roku, generalnie nie lubię mil-teca, ale one są solidnie i starannie zrobione. Na dniach będą prane-zobaczymy jak zniosą tą próbę. :D
  • Też tak słyszałem o tych rękawicach, zobaczymy.
    Jeszcze kilka zabaweczek :)

Od wakacji trochę się uzbroiłem  ;)

WINGUN 306 sport full metal 6mm steel BB , na nabój CO2

image
    image

i kabura udowa woodland

image

Całkiem przyjemna wiatrówka, metalowa więc dobrze leży w łapie co poprawia celność, która jest tu całkiem niezła.Generalnie dobry sprzęt za niewielkie pieniądze.

Dojechały też dzisiaj Wellco pustynne, używki w b.dobrym stanie ,wymagające lekkiego doczyszczenie za 100 zł, do ciorania, na codzień.
    image

kolejna nowa zabaweczka w dziale noże :)

Pozdro.
  • Z cyklu sprzęt wojskowy, kompletowany na cywilne wyprawy w gory: Plecak ILBE w marpacie woodland (używka, troszke paski pobrudzone i lekko wytarty ale bez dziur, kompletny z lidem i pasem, bez kieszeni na radio ale mysle ze ona mi niepotrzebna), bluza, spodnie i kapelut kontrakty, do tego boczne panele eagle (na mapy itp), dwie kieszonki na granaty (na drobiazgi w sam raz), camelback z wkladem i do tego 3 koszulki MON olive.
    Jeszcze namiot, spiworki i mozna ruszac w trase.
    image

• beanie cap :P
    image
  • Widzę że czapka jest w kamuflażu pixel ;-)
  • Bo to taki "night pixel" ;)

• Nawet chciałem napisać, że to "night marpat" ale nie chciałem się popisywać błyskotliwością ;-)
  • Nowa zabawka :)
    Kurtka ECWCS gen 1 woodland SPO100-02-D-4014 TENNIER INDUSTRIES, INC.
    image
    image
    image
    image
    image

• Moje zabaweczki, może już nie takie nowe ale są
    P1060251 (Copy)
    P1060252 (Copy)
    P1060253 (Copy)
    P1060254 (Copy)
    P1060255 (Copy)