Witaj, Czcigodny Przybyszu!

Wygląda na to, że jesteś tu nowy. Jeśli naprawdę jesteś tym zainteresowany, kliknij w te przyciski!

In this Discussion

Powered by Vanilla
Bazarek - czyli sprzedam, kupię, zamienię, ukradnę, wymuszę, porwę, itp.
  • Miarkujemy emocje, Panowie. Dyskusja w kulturalnej atmosferze, bez ataków ad personam, s'il vous plait :)

• Ja poprostu pokazuje ze nikt nie ma monopolu.  (wyedytowano - to jest dyskusja na priv, a nie na publiczne forum. Wyciąganie komuś rzeczy sprzed pół roku, obojętnie, czy dotyczy Lukabesta, czy nie, to sprawa na prywatną korespondencję, która nas zasadniczo nie interesuje i nie dotyczy wątku.)
  • Słowne wycieczki kierujcie sobie na PW. Od tej chwili każdy nie merytoryczny post stąd usunę. 
  • Jak wyżej.
    Proszę wszystkich po raz kolejny o unikanie postów o charakterze zaczepnym, obronnym, agresywnym, czy też mających wywołać jakiekolwiek negatywne emocje u adwersarza.

Niedawno narobiła się na forum bardacha, bo kilku dorosłych facetów zapomniało, że jest dorosłymi i zamiast, jak faceci, załatwiać między sobą sprawy na privie, zaczęło się objeżdżać na forum. Wobec tego będziemy teraz z Devilem warowali jak gończe psy i każdy objaw jakiejkolwiek wycieczki osobistej, lub choćby cienia wycieczki osobistej o negatywnej wymowie, będzie bezwzględnie wysyłany w niebyt.

Dodam tylko, że jeszcze niedawno źli i niedobrzy admini byli o krok od wlepienia drugiego na tym forum bana. Na razie balansują na krawędzi i lepiej, żeby nikt nie przeważył szali.

Dumą tego forum jest to, że jak dotąd nie przypominało pomyj typu Interia, albo dyskusji pod artykułami w gazeta.pl. Ambicją naszą jest, aby tak pozostało. Nawet za cenę wykluczenia kogoś z tego szacownego, kulturalnego grona.
  • A kto miał dostać tego bana? Bo parę osób zachowywało się niewłaściwie. Między innymi ja też. Przyznam, że czasami niepotrzebnie wdawałem się w gadki z ludźmi (...). Ale nigdy nikogo nie obraziłem ani nie wyzwałem. W sumie często była to obrona własnego honoru lub szukanie sprawiedliwości ;)
    (wyedytowano - to nie jest wątek na gorzkie żale, tylko bazarek, gdzie się sprzedaje, kupuje i szuka).

Od Admina: proszę po mnie nie poprawiać. Co wyedytowałem, jest święte.
  • To zostanie na razie słodką tajemnicą Adminów.
    A obrony własnego honoru, szukanie sprawiedliwości, itp., proszę przeprowadzać li tylko na privie.
    Od tej reguły nie ma odwołania.
  • Monter. Kolego, zachowaj spokój. To tylko kwestia czasu (...). Pozdrawiam.
  • (wyedytowano)
    Pisałem wyraźnie: proszę po mnie nie poprawiać - Admin.

• Jeśli jest ktoś zainteresowany http://tiny.pl/q5h4w cena do małej negocjacji dla emkowiczów.
  • @cyps69
    Nie wiem czy wiesz ale ten link przekierowuje na komentarze do akcji przedmiotów kture kupiłeś na allegro
  • Tak,wystarczy kliknąć na sprzedaję.Nie jest to aż tak bardzo skomplikowane.Pozdrawiam
  • Kolega może w pierwszej kolejności chciał się nam pochwalić całkowitym brakiem negatywów ;-)
  • Hmm, to bardzo dziwne - sam zmieniłem ten link w poście Cyps69 na link do samej aukcji kurtki, jak mi się wydawało. Nie wiem czemu, nadal przekierowuje do jego komentarzy.

A może teraz?

http://allegro.pl/kurtka-m65-kontraktowa-large-i3873077945.html

http://tiny.pl/q5h4w
  • Teraz jest już OK.
  • Oddam w dobre ręce M-65, Medium - Long, Alpha Industries Inc. Kontrakt: DLA100-79-C-2905, OG-107, zamki mosiężne SCOVILL, lub zamienię na Kontrakt z zamkami srebrnymi z lat 1967 - 1969, Medium - Long/Large-Long stan obojętny, kontraktor obojętny, mogą być dziury, kurtka może być dojechana, itd.
  • Mam do sprzedania książkę, The Secret History Of Vietnam War, The Pentagon Papers, New York Times, 677 stron, książka w języku Angielskim. Rok wydania: 1971. Cena: 49 zł, zdjęcia poniżej.imageimageimageimage
    https://imageshack.com/i/gozde7j

https://imageshack.com/i/jm6q7lj

https://imageshack.com/i/0lmqosj

https://imageshack.com/i/170yelj

• Do sprzedania marynarka Bundeswehr, rozmiar: 1, stan bdb, zero plam, zero dziur, itd, cena: 49 zł, zdjęcia poniżej,

Szerokość w klacie: ~ 50 cm ( mierzone na płasko )

Długość całkowita od kołnierza po plecach: ~ 65 cm

Długość rękawa od pachy: ~ 45 cm

https://imageshack.com/i/muy3q4j

https://imageshack.com/i/jtnomxj

image

image

• Toż to bluza Waćpan. Toż to nie marynarka :P
  • Może kogoś zainteresuje :) sprzedaję N3B i wybieram się na polowanie na wilka ;)
  • jechu, na jaki wzrost i jaką budowę ciała ta parka będzie idealna ? 
  • Parki N3B nie maja okreslonego przedziału wzrostu ale tak jak mierzyłem swoją to jest trochę za długa i w rękawie i całej długości więc myślę że będzie ok na wzrost 175-180 cm i klatę do 106 cm, ja tyle mam i na gruby sweter było OK. 
  • mogę wiedzieć jakiego jesteś wzrostu i mniej więcej budowy ciała ? bo rozumiem że ta parka Small jest za długa na Ciebie ?
  • Mam 168 cm wzrostu 106 w kalcie i 80 w pasie gabarytowo kurtka jest na mnie dobra tyle że jest troszkę za długa w rękawie a na długość sięga mi do 3/4 uda.Tak jak pisałem myślę że będzie dobra na osobę moich gabarytów ale o wyższym wzroście ,w M65 noszę rozmiar short a ta kurtka jakbym miał porównywać będzie jak regular.

oczywiście przy takich gabarytach jest pod kurtką sporo luzu na na grube ubranie pod spód i łapy w kieszeniach na klacie ,no i zmieści się jeszcze maciuś :) jak bym miał znów porównać do m65 to jest jak medium z podpinką.
  • Witam. Kupię podpinkę pasującą do M65 So-Sew-Styles '81. Edit: Rozmiar MR
  • Oferta nieaktualna
  • Sprzedam spodnie TS produkcji East Asia Supply, rozmiar MR, zdjęcia dla zainteresowanych wyślę na maila.
  • Dobrze by było jedno chociaż wrzucić tutaj
  • Sprzedam również kurteczkę M65 w rozmiarze LR zakupioną u innego użytkownika forum, kurtka w stanie bardzo dobrym lecz okazała się na mnie zbyt obszerna i duża, gdyby nie to, to na pewno bym ją sobie zostawił:) Producentem kurtałki jest Golden Manufacturing i jest to kurtka po kontraktowa (cywilna). Cena jaka mnie interesuje to 250 zł za komplet (kurtka + podpinka w rozmiarze L). Zainteresowanych zapraszam.
    image
  • Kupię parkę BW w kamuflażu sumpftarn z podpinką za rozsądną cenę.
  • Kurtki "pilotki" , nóż glock 81, balaclava strzelców alpejskich, płaszcz hugo boss i inne.

http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1gRqZ/
  • sprzedam M-65 M/R, stan idealny, wygląda jak NOWA - kurtka ani razu nie prana, kolor żywy, intensywny, kontrakt SO-SEW STYLES z 1989r., pancerne plastikowe zamki YKK, kurtka głównie wisi w szafie - jest na mnie trochę za spora a znowu S/R jest za mała, cena 300 zł + wysyłka

Widać nie czytało się lektury http://m65.org.pl/forum/discussion/18/instrukcja-dodawania-zdjĘc#Item_1

• @emeryten

Zdjęć nie widać, linki nie działają.

pozdro

• a czy teraz zdjęcia po kliknięciu w link są widoczne dla innych ? Bo u mnie tak
  • Teraz jest ok, zdjęcia wchodzą.

pozdro

• Witam

Posiadam do sprzedaży parkę M65 w rozmiarze M (komplet z podpinką oraz kapturem) Parka to kontrakt DLA100-82-C-0691 SO-SEW, kaptur DLA100-79-C-2622, podpinka DSA100-73-C-1651 Winfield. Parka zakupiona w ubiegłym roku w stanie magazynowym, sporadcznie użytkowana. Parka bez rozdrarć, cerowań, futro kaptua jest czyste nie zmechacone, podpinka pomimo lat jak nowa.  Stan całego kompletu oceniam na  bdb-/db+. Cena 250 pln. Dla zainteresowanych kolegów z forum szczegółowe zdjęcia i opis na pw.

image

• ~makiki

Dlaczego ją sprzedajesz? :-/
    Przecież byłeś zachwycony. Nawet niedawno razem o tym gadaliśmy,
    że parki to fajne i niesamowite kurtki ;-)
  • @Falkland

Sprzedaję ponieważ mam juz 3 sztuki a zbieram kase na Parkę N3B. Parką M65 jestem coraz bardziej zachwycony, sprawdziła sie szczególnie podczas ostanich silnych wiatrach przy -18 stopni. 

• Jeśli jest tak jak piszesz to spoko, bo już myślałem że w ogóle rezygnujesz z parki M65 z jakiegoś tam powodu ;-)
  • @Falkland

No co Ty?  Zrezygnować z Parki M65 ... niemożliwe!

• Jeśli musiałbym wybierać pomiędzy parką M65, a emką M65. To wybrałbym parkę, bo to taki niepozorny elegancki płaszczyk. A emka jest bardzo charakterystyczna i dosyć kontrowersyjna ;-)
  • Witam
    Mam na sprzedaż kaptur m 51 stan bdb
    Jak ktoś chętny to zapraszam cena 70 + wysyłka
  • Witam,
    Na sprzedaż mam parkę N3B. Kurtka w rozmiarze Medium, kontrakt: SPO100-96-D-4047 wyprodukowany na potrzeby armii w USA przez firmę Propper International Inc.
    Stan nowy, magazynowy. Założyłem ją dosłownie dwa razy :-)
    Wykonana z bawełny, bardzo ciepła i trwała.

Wymiary: od pachy do pachy mierzone z przodu 67 cm, długość mierzona z przodu 82 cm, długość rękawa po zewnętrznej (mierzona od miejsca wszycia kaptura) 67 cm, długość rękawa po wewnętrznej (mierzona od pachy) 47 cm.
    Kurtałka wisi również na portalu aukcyjnym. Brak wad ukrytych, chcę ja po prostu sprzedać bo napaliłem się na krótszą wersję N2B... :-)
    Info Pw.
  • Cześć ! 

Od dłuższego czasu jestem posiadaczem emki jakiejś typowo odzieżowej marki ale marzy mi się typowo konktraktowa , najlepiej oliwkowa ( ale wiem że z tym ciężko) lub woodland. Jeśli któryś z forumowiczów chciałby się pozbyć swojej M65 w rozmiarze S/L lub S/R w tych kolorach to chętnie kupię w rozsądnej cenie.:D Jeśli chodzi o stan to właściwie interesuje mnie każda poza jakimiś skrajnie zdewastowanymi i z dużymi ubytkami ( ewentualnie może być bez podpinki ). 

Pozdrawiam serdecznie 
    Szymon 
  • Parka N3B aktualna zapraszam. Cena 450 zł.
  • @marcelo
    Na allegro była ostatnio taka emka której szukasz, znajdź użytkownika Lukabest i zadzwoń do niego. Może mieć taką kurtkę. Ile masz w klacie? Aktualnie sprzedaje medium, może nie będzie za duża.
  • Dzięki Olek , na razie zakupiłem emkę trikolorkę i czekam aż dotrze , na oliwkową od Lukabest planuję nazbierać :D

Pozdrawiam serdecznie 
    M.
  • Możesz przez forum się bezpośrednio kontaktować.
  • @marcelo
    Twój rozmiar jest na tyle dobry że jest naprawdę duży wybór i to w dobrych pieniądzach. Pozostaje jeszcze ebay, znajdziesz w przyzwoitej cenie w dobrym stanie ale przeważnie przesyłka drogo wychodzi.

• devil
    Wiem , wiem , dzięki :) 

olek 
    Teraz zależy mi na klasycznej , Olive Green , a tych na allegro w rozmiarze S/L wcale tak dużo nie ma :D 

Oddam za przysłowiowe ' co łaska'  :D 

Cywilna wersja M65 no name , bez podpinki i kaptura , nie umywa się do kontraktówek i nadaje się raczej do typowo miejskich wycieczek , rozmiar S , kolor jak na zdjęciu , nie jest znoszona etc. sprzedaję bo zakupiłem pierwszą kontraktową emkę tricolorkę :)image

stylizowana na wojskową kurtka cywilna szwajcarskiej marki Strellson , także raczej na miejskie wypady niż górskie szlaki :P
     image
    image
    image

Pozdrawiam 
    Marcelo 
    PS

Jak ktoś chce zacząć przygodę z emką , a szkoda mu wydawać kasy to piszcie , oddam tą cywilną za koszty wysyłki :D 
  • @marcelo, mówisz i masz
    Emka S/L, klasyczny olive green, kontrakt, srebrny zamek, cena nawet względna, można się potargować.