Witaj, Czcigodny Przybyszu!

Wygląda na to, że jesteś tu nowy. Jeśli naprawdę jesteś tym zainteresowany, kliknij w te przyciski!

In this Discussion

Powered by Vanilla
Nasze nowe zabaweczki
  • Witam
    przed chwilą  listonosz ją przyniósł i muszę napisać, że jest fajna. Dobrze leży (podkreśla sylwetkę) no i jest cienka jak papier. Chyba poszukam spodni do kompletu:)
  • No super bluza - sam chciałem ją kupić :)
    coś jak TCU ?
    pozdr
  • Fakt, fajna bluza, tylko w rozmiarze zbliżonym do SR, jak dla mnie za mała, Boren napisz jak leży i ile masz w klacie przy wdechu. Ze spodniami może być problem, poszukaj w sklepach militarno taktycznych w Kanadzie, jak tam zakupiłem spodnie.
  • w klacie mam ok 110. Weszła spoko. W brzuchu troche mało miejsca ale chwilka pracy nad sobą i zrobi się luźniejsza. Na pewno to nie jest odpowiednic SR bo ja w MR wchodze na t-shirt na styk.

Jest długa, sięga prawie za tyłek. Także na lato będzie jak znalazł.

ogo2: a możesz podrzucić linki do takich sklepów? Mam kuzyna w kanadzie więc może pomoże.

• Kuplem se spodnie :)

image
  • jeszcze jedno pytanie do ogo2. Jak rozszyfrować rozmiarówkę tych kanadyjskich spodni?
  • Moje spodnie to 7332 czyli dla wzrostu 73 cale ok 185cm i pas 32 czyli ok. 81cm, ja mam 174cm i na mnie pasują (chociaż są długie, sięgają poza kostki) ale przez to że zakłada się je na buty z wysokimi cholewkami to dla wzrostu 185cm są OK
  • no to ja w pasie potrzebuje ok. 100 cm. Czyli rozmiar większe albo się zepnę w sobie i zmieszczę w te mniejsze :) Jaka jest cena przesyłki do polandii?
  • Wychodzi sporo, nie pamiętam dokładnie ile ja zapłaciłem, trzeba się jednak liczyć z kosztem 100-150zł, jak masz kogoś znajomego w Kanadzie to lepiej jego zapytać. Ten sklep co dałem wyżej link nie wysyła do Polski, ale jak u nich kupiłem to wysłali, lepiej zapytać o wysyłkę i koszt, to dadzą odpowiedź.
    Powinieneś poszukać rozmiaru 7040 czyli na wzrost 178cm i pas 102cm, lub 7240, jak szukałem takich spodni na ebaju to przeważnie były bardzo zniszczone i wersje z bawełny, wersja z nyco jest wersją letnią ale nie wiem jak oni to oznaczają bo na metce nic nie pisze, ja porównywałem moje spodnie z podobnymi na jakiejś aukcji gdzie sprzedający podał takie informacje ale ile w tym prawdy, to nie wiem, moje spodnie to na pewno nie 100% bawełna.
    image
  • Hat sun - dwustronny kapelusz będący na wyposażeniu helikopterów w razie strącenia
    image

image

:)

• Fajne te Kanadyjczyki
  • Z innej beczki troszkę :P
    image 
  • A ja się uzbroiłem :).. w Cormaorana ....jeszcze robionego przez rodzimą firmę a nie przez Daiwę
    kaliber CM 5-25g  2,40 z serii Black Star.....moim zdaniem najlepsze kije Cormorana!
    image
    image

No i wyrwałem okazyjnie "niezniszczalną" Daiwę Tournament SS 2600 Whisker.....ale to do innej wędki :) 
    image
  • to można by powiedzieć klasyka ;)
  • Ostatnio wpadło mi trochę pieniążków do kiesy i udało mi się upolować kilka okazji:

image

image

image

plecaczek 80zł

image

image

nadupnik do plecaka, no przyznaje się to już nie byla okazja 90 zł

image

sweter 12 zł w lumpie (drugi taki sam tylko zielony również 12zł ale fotka nie chce sie wstawić)

image

toporek 20zł :)

ustrzeliłem też spodnie w UCP lotnicze, ale tymczasowo ich nie mam i nie moge cyknać fotki

no i kupiłem jeszcze sluchaweczki gdyby ktos potrzebował solidnych słuchawek do wszelakiego sportu to polecam to

image

image

model OMX 680
  • Trafiona na bazarku w doskonałym stanie
    Norweska M 43
    Rozmiar idealny.
    image
    image
    Buty z allegro
    I ciekawe kto wie co to za buty?
    Jak ktoś trafi to wklejam zdjęcie z metką
    image
    image
    image
    image
    Miałem takie buty w okolicach 88 roku tylko kolor brązowy.
    Podobno wtedy mówiono na nie palestynki.

• Ładna kurteczka ! - materiał w niej jest pancerny - mam podobną
    pozdro
  • Fajny bazarek musi być. Na moim tylko warzywa.
  • Witam
    Buciki...? To może...Nowotarskie Zakłady Obuwnicze-Podhale, lata 80-te?
  • Oczywiście, dawne nowotarskie "Podhale" :)

Dziś w tej fabryce siedzi Wojas, a dawna kadra się rozeszła i potworzyła swoje, mniejsze firmy, np. Demar, czy też mój ulubiony ludźmierski Hanzel :)
  • Lukabest zawitał i do mnie tyle że nie przez płot ;) a za pośrednictwem Poczty z nowiutkim Johnem Ownbeyem OG 107 z 83 roku w rozmiarze Medium/Short.
    image
    image
    image
    zamki Ideal
    image
    image
    napy Scovill
    image
    i obszycie
    image
    image
    Ciekawe jest ,że pierwotnie miała naszytą taśmę US AIR FORCE i nad taśmą małą prostokątną naszywkę ze skrzydełkami (świadczą o tym ślady po dłuższej taśmie i ślad po naszywce nad taśmą) a później zmieniono taśmę na US Army.Taśmy wkrótce znikną no i czeka mnie rytuał obcinania niteczek. Lukabest jescze raz wielkie dzięki.
    Pozdrawiam :)  
  • Jechu czy naszywki zostawiasz? No tak przecież sam napisałeś, że wkrótce znikną.....miałem małe zwarcie w szarych komórkach :)
  • Jechu
    Super kurteczka! 
    Pozdrawiam

• ~jechu

Niekoniecznie miałeś naszytą taśmę USAF. Taśmy z napisem US ARMY mogą mieć różną długość. Być może ktoś sprzedając kurtkę zostawił dla siebie stary i rzadki patch, a naszył wersję ogólnie dostępną. Te nowe taśmy wyglądają jak śmierć na chorągwi, więc rzeczywiście lepiej się ich pozbyć. Albo stary patch, albo nic - takie jest moje zdanie

image

• Falkland ,o tym że to USAF wnioskuję po śladzie po naszywce nad taśmą,małej prostokątnej .

A dokładnie ma ślad po tej mniejszej i ślad po długiej taśmie jak ta :
    image
    Kurtka jest nowa a ślady są ledwo widoczne po odpruciu taśm odkryłem, że i pod taśmą z nazwiskiem też jest ślad po innej taśmie, więc myślę ,że to raczej była zmiana przydziału kurtki osobowa i jednostkowa na poziomie magazynu.  
    Pozdro.
  • image

Nowe liczydło ;) Sigma Sport BC 16.12
  • Fajny licznik. Też jestem od lat wierny Sigmie. :)
  • Ja miałem kilka liczników różnych firm, ale pierwsze to były sigmy ;), przez różne nawet marketowe wróciłem do sigmy i to tak konkretnie ;)

• A ja chyba nie mam szczęścia do Sigmy chociaż  mam kilka liczników tej firmy, najczęściej siadało bezprzewodowe ustrojstwo, teraz kupiłem sobie Garmina 610 HR z montażem na rower, będę musiał dokupić ustrojstwo do kadencji
  • Dlatego kupiłem przewodowego, no a kadencja mi osobiście nie potrzebna, nie jeżdżę, na tyle aktywnie :P, ani tez nie robię planów treningowych na rowerze 
  • Płacić za licznik 4 razy więcej tylko dlatego że nie ma kabelka to jakieś nieporozumienie. Kupiłem ostatnio najprostszą Sigmę na świecie. Ma tylko zegarek, dystans całkowity, dystans dzienny, stoper i prędkość. I to mi wystarcza. Kiedyś miałem najdroższą Sigmę jaką produkowali, łącznie z termometrem, iluminacją, spalonymi kaloriami itd. Miała jakieś 12 funkcji. Kosztowała 120 zł. 15 lat temu, więc był to full wypas na tamte czasy. Ale co z tego? I tak używałem zwykle 3, góra 4 funkcji. Zatem wychodzi na to że reszta funkcji była mi zbędna, toteż kupiłem teraz podstawowy model Sigmy. Szkoda tylko że nie posiada pamięci prędkości maksymalnej. Bo to ważna rzecz, podczas bicia własnych rekordów :)

• Ja do roweru terenowego kupiłem sigmę bezprzewodową po tym, jak trzeci raz zerwałem kabelek na jakichś wertepach. Te nowe bezprzewodówki działają już dobrze i nie gubią sygnału, jak starsze wersje.
    W rowerze miejskim mam licznik przewodowy i jestem z niego bardzo zadowolony.
  • Dlatego dołożyłem trochę więcej i mam pamięć całkowitego dystansu po wymianie baterii z możliwością  zgrania na komputer, a pozatym nie kupowałem też najtańszego, bo miałem styczność i z takimi licznikami i wiedziałem czego nie mają i jak łatwo je skasować.
  • Polska pałatka tak mi się zdaje z dwóch sztuk robiło się z tego mały polowy namiot dwu osobowy
  • Miały być Dzunglówki są Meindle z membraną.
    foto net.
    image 
  • Monterze, ale paskudztwo żeś kupił!!! b-(

Używane?

• Racja jedne z brzydszych Meindli jakie widziałem "(meindle kampfstiefel)" pełna nazwa owych ze zdjęcia.
  • Klasyczne "Rumuny" :)
  • Gadacie  ;) , buty mają byc wygodne a nie wyglądać :) Sam model doradził mi znajomek.
    Wczoraj latałem w nich testowo po dworzu, a ukrop był spory .. i dały rade, jednak ten Gore tex działa.
    Co wiecej stopy po 6 h czuły sie lepiej,  niż Conversach.
    Niebawem sprawdzę je w wodzie

• Co do konwersów - ja chodzę chyba już w 4 parze (nie trampki). Sobię tę markę owąż azaliż chwalę. Dobrze oddychają i są dobrze wyprofilowane. Są według mnie lepsze od adidasów i nike a cenowo też lepiej wypadają. Zostaję im wierny jako obuwiu na miasto i kościoła B-)
  • image

Ontario Rat 1 folder
  • Racik dobry sprzet. Używam od roku :-)
  • tak RAT 1 jest super, ale jakiś czas temu Ontario wypuściło mniejszego brata RAT 2.
  • Widziałem, tylko w porównaniu do rata 1 , to na prawdę jest różnica w gabarytach.
  • Hej Devil, gdzie kupiłeś taki fajny nóż?
  • W necie bo u mnie hmmmmm ni ma opcji, a dokładnie http://cqb.pl/ albo http://taktyczni.pl/ podoba cena.
  • W licznikach które miałem nie zerwałem kabelka przez 15 lat - czyli tyle ile jeżdżę. Wystarczy dobrze owinąć kabel wokół widelca, główki ramy a na końcu linki hamulcowej i sprawa załatwiona. Jak coś wisi to wiadomo że się urwie. Jedynie kiedy złamię widelec czy urwę kierownicę, to wtedy stracę kabelek od licznika.

Co do Rata to nóż fajny, ale trochę za ciężkawy. No i bardziej podoba mi się wersja militarna ;)image

• Ta 'oksyda" przy częstym używaniu złazi niemiłosiernie