Wygląda na to, że jesteś tu nowy. Jeśli naprawdę jesteś tym zainteresowany, kliknij w te przyciski!
~Slawkowski
Tak jak już pisałem - kontrakty są fajne. Absolutnie nie jestem ich przeciwnikiem, ale nie dajmy się zwariować. Nie kupujmy starych szmat tylko magazynowe egzemplarze i sami twórzmy ich historię :)
~Monter
Zgadza się. Niech każdy robi to co lubi. Jedni będą kultywować i pisać o niej poezje, a inni będą ją po prostu używać.
To jakaś "żółta" strona. Jedynie obrazki można sobie pooglądać. Ale jenota to mają niesamowitego. Był chyba zmutowany z Jeti... :-?
A skąd wiesz, że jest wypukły? A może jest wklęsły... :D
Wszystko się zgadza, tak to właśnie wygląda w używanych brytyjskich gatkach. Czym materiał jest starszy tym bardziej wypukły się robi. A na końcu pozostaje tylko sama kratka i masz wtedy maskowanie snajpera... ;)
A tak serio, to z tym jest jak samo jak z suwakami w niektórych kurtkach. Jeśli kurtka się kurczy po paru praniach, to wtedy suwak się fałduje gdyż nie zmienia swojej długości w stosunki do kurtki. Zbiega się bardziej zawsze ta tkanina która ma więcej bawełny. Zjawisko takie nie występują w takich kurtkach, gdzie suwak jak i tkanina kurtki są z tego samego materiału. Czyli w tych spodniach kratka jest z innego materiału niż reszta spodni, stąd te pofałdowanie materiału. Dlatego też nie lubię angielskiego ripstopu, bo wygląda po prostu fatalnie. Wygląda jak ta wsiowa poście typu "kora".
Te spodnie służą do walki i do zakłuwania ludzi bagnetem. W tym przypadku faktura materiału w niczym nie przeszkadza. Ale my nie walczymy tylko przebywamy wśród ludzi, więc nie każdemu taki materiał będzie pasować. Zgadza się, tak jak w sumie każde spodnie można nosić i nie wzbudza to sensacji. Z kurtkami już tak nie jest, nie każdą kurtkę można tak sobie założyć. Na przykład taka kurtałka "swiss camo" to propozycja dla niezwykle odważnego mężczyzny... ;-)
W dobrej cenie jest ta emka tan. A pagony to żadna strata :) Gorzej jakby były plamy, lub rozwalony suwak. Jest z typowego gładkiego materiału jak kontrakt, bo jeszcze może być nietypowy materiał o nazwie "stonewash". No i dobrze że jest zrobiona z nyco, bo robią też tany w 100% z cottonu.
Kompletna parka m65 w dobrym stanie. Rozmiar small - 150 pln
http://allegro.pl/kurtka-parka-us-m-65-rozmiar-small-uzywana-i3106759164.html
I tak ta kurtka nie jest kontraktowa, a kolor nie jest stosowany przez armię, więc brak naramienników można olać. No i cena jest 2 razy niższa, a to dla niektórych zaleta. Jeśli kaptur jest z tego samego materiału co kurtka to z niego można uszyć naramienniki, jeśli ktoś nie potrafi z tym żyć. Zresztą emka UCP też nie ma naramienników i ci co ją mają nie narzekają. Ponoć nawet wygodniej nosi się plecak i torbę na ramieniu :) Ale i tak ten kto je odciął jest głupkiem, w bo zniszczył kurtkę. Nie przeszkadza to co prawda w użytkowaniu, ale pozbawił kurtkę oryginalności oraz obniżył jej wartość.
Słusznie mnie pouczyliście, że to naramienniki. W takim razie jak nazywa się to co jest w brytyjskim smocku?
Naklatnik czy nasercnik? :))
Też już to widziałem. Pewnie tam go naszył gdzie była dziura ;)
EDIT:
To miał być taki żarcik, ale dopiero teraz zauważyłem że ta kurtka ma nad kieszeniami widoczne ślady po naszywkach. Zatem nie mógł się pomylić, z tą kieszenią rzeczywiście coś jest nie tak...
Kanadyjka w oliwce. Rarytas !
http://allegro.pl/bluza-kanada-175-90-100-khaki-kontrakt-nowosc-i3107182653.html
Nowa cywilna Alpha z oryginalną podpinką - 299 pln. Okazja !
http://allegro.pl/kurtka-podpinka-alpha-m65-oryginal-nowa-gratis-i3109421053.html