Witaj, Czcigodny Przybyszu!

Wygląda na to, że jesteś tu nowy. Jeśli naprawdę jesteś tym zainteresowany, kliknij w te przyciski!

In this Discussion

Powered by Vanilla
Nasze nowe zabaweczki
  • Gentlemani nie rozmawiają o pieniądzach. ;)
  • Myślę, że jak na M51 w takim stanie cena dla mnie bardzo przystępna. Zdecydowałem się, że ją wezmę, bo raczej
    ciężko znaleźć M51 w bardzo dobrym stanie, a ta jest po prostu (jak) nowa i długo następna taka okazja może mi się nie przytrafić (zależało mi na stanie)... i to mnie przekonało.
    Nie chcę pisać konkretnej ceny, bo w tym przypadku to już sprawa indywidualna... tak czy inaczej w tej cenie pewnie znalazłbym nową Alphę M65... ja jednak wybrałem właściwie nową kontraktową M51 z 1958r.
  • Ale nową kontraktową, a nie nową chinalphę? ;)
  • No jest taka ładna że szkoda w niej chodzić :)

• Jest nawet za ładna. Jest nieskażona bojem i chwałą zwycięstwa :P
  • bardzo ładna emeczka, sam zastanawiam się nad M51.
    jaka cena?????
  • Przeczytaj kilka postów wyżej. ;)
  • Nie widzę nic zdrożnego w pisaniu, mówieniu za ile się kupiło. IMO każdy daje tyle na ile go stać/ile chce wydać
    Oczywiście wybór należy do kupca, jak chce trzymać cenę w tajemnicy, niech trzyma :)
  • Nie powinno się pytać ludzi ile zarabiają. A zapytanie, ile coś kosztuje to nie jest nic złego, tym bardziej jeśli pytający się chce podobną rzecz kupić. Jeśli ktoś nie chce powiedzieć to ma do tego prawo. Ale umoralnianie pytających to już lekka przesada  8-| 
  • Nikogo nie umoralniałem, tylko skierowałem kolegę do postów, w których było wyjaśnione, czemu Sławkowski nie podaje ceny kurtki. Na końcu zdania dodałem emotikonkę dosyć jasno określającą "powagę" mojej wypowiedzi, więc nie widzę w tym zdaniu żadnej przesady.
    Żeby było jasne - ja też nie widzę w tym nic zdrożnego, no chyba, że sprzedawca z jakichś względów poprosi kupującego o dyskrecję - bo np. zrobił dla niego wyjątek i opuścił cenę. W takim wypadku dane słowo zobowiązuje do dyskrecji.
    Ale ja chyba jakiś staromodny jestem, że przejmuję się czymś takim jak dane komuś słowo. B-)
  • Ale do mnie napisałeś, że: "gentlemani nie rozmawiają o pieniądzach", więc to było takie delikatne umoralnienie :P A kiedy kolegę wysłałeś "kilka postów wyżej" to pomyślałem że do tego postu o "gentelmanach" go wysyłasz... :)) 
  • Nie myśl tyle, bo myśliwym zostaniesz... :p
    Poza tym zdanie, o którym piszesz, również pisałem z przymrużeniem oka.
    [irony mode on] Czy dostrzegasz ironię tylko wtedy, gdy zachodzi Cię od tyłu i kopie w rzyć? :D [/irony mode off].
  • Myślę, że 600.
  • kolego krees
    chciałbym wyjaśnić sprawę mojego zapytania.
    prawda jest taka, że jak pisałem posta z zapytaniem o cenę, nie wiem dlaczego ale wpisu sławkowskiego o chęci utrzymania tajemnicy jeszcze nie było. Więc moje pytanie powinno być przed tym postem, a nie wiedzieć czemu jest inaczej.
  • Spoko :). Forum ma widocznie jakąś zadyszkę. ;)
  • ~Krees

Widzisz co narobiłeś... :)) 

Jeden się ostro tłumaczy dlaczego zapytał, a drugi (ja) jest mocno zdziwiony dlaczego nie powinien pytać.

• Jednak czasami człowiek to ma szczęście.

Klasyczna M65, 1980 rok, wg zdjęć, w stanie bdb-/db +  za 120 zł..czyli 1/2 ceny cywilnej kopii.
    Więcej wyszła mi przesyłka kurtki z Jueseju ..no ale nie może być zbyt miętowo.
    Choć i tak całościowo wyszło mniej niż Helikon
    Pozostało tylko czekać..oby tylko wylądowała szczęśliwie i była naprawdę fajna.

image

image

image

image

image

• ~Monter

Wszystko pięknie, wszystko ładnie... Ale widzę, że prawą kieszeń masz sporo niżej niż lewą :/ Moim zdaniem różnica w wysokości lub wielkości kieszeni na klacie to największy mankament jaki może spotkań emkę :( To od razu rzuca się w oczy, tym bardziej że te kieszenie na klacie to znak firmowy emki.

• Tak tylko IMO to  zła perspektywa na zdjęciu. Zobacz jak sa nabite napy .
    Taka fuszerka raczej nie przeszła by przez kontrole jakosci.
    Jak dojdzie to się dokładnie przyjrzę ;)
  • ładna emeczka i cena okazyjna :-bd
    pozdro
  • Emka fajnie się prezentuje, wygląda rzeczywiście na dosyć dobry stan.
    U mnie tym razem niekontraktowo, ale militarnie.
    Czapeczka w kamuflażu woodland (wcześniej oliv)

image image

i emblematy z Helikona,

image

które na polarze tak się prezentują:

imageimageimage
  • gaszone żądzą :x
  • W sumie uniwersalna flaga. Można też ją stosować do góry nogami... ;)
  • Szukałem i udało się :)

image
  • Nabyłem dzisiaj takiego oto kontraktowego niepalnego flyersa CWU-45(P) kontrakt Lancer clothing corporation DLA100-80-C-2655 rozmiar Large.

http://allegro.pl/kurtka-cwu-flyers-zimowa-wiosenna-kontrakt-i3045396985.html?source=oo

• Miałem tę wersję, kieszenie są strasznie, nie praktyczne :P 
  • W sensie trzymania w nich rąk to na pewno, ale przy tak krótkiej kurtce to łapki sie raczej trzyma w kieszeniach spodni :P

Pozdro :)

• nawet nie chodzi o łapki wkładanie rzeczy i wyciąganie było dla mnie wkurzające
  • Potwierdzam iż kieszenie w moim nabytku, o którym sie chwaliłem 16 lutego- sa naszyte zgodnie ze sztuka krawiectwa :)
    Sama kurtka jest imo w bdb/db + stanie- żadnych przetarć w mankietach, kołnierzu, żadnych dziur czy tez plam.
    Sam kolor jest ciut ciemniejszy niz na zdjęciach które umieściłem wcześniej.
    Moje w ostatnim czasie najlepiej wydane 120 zł [kurtka] i 130 zł [wysyłka]
    :)>-
  • Coś dawno mnie tu nie było.
    Mam coś co pewnie zainteresuje parę osób. Nylonowy anorak Pinewood. Troszkę dziwny bo dość długi a rękawy mam na styk albo nawet trochę za krótkie.
    Jeszcze nie wiem czy u mnie zostanie, stay tuned. ;)

Łojezu, niech ktoś z silnorękich zrobi coś z tą fotką. Nie ogarniam...

image
  • Ciekawe mają rzeczy owszem ;)
    Mac jedziesz na zlot NGTu ;)
  • Zależy kiedy i gdzie. ;)
  • Nowe lumpy, spodnie BDU i ACU (jak dla mnie dużo fajniejszy krój jednych i drugich niż w M65).

image image image image

image image image image

• koledzy,

do mnie dziś dotarła paczka. LL John Ownbey rocznik 74. Mój pierwszy dlatego sie tak cieszę.

Na początek: fajny i krótki taki główny zamek do pępka :) 4 kieszenie, że można pomieścić po 2  puszki coli:)))) albo browarki:)

Tak się tylko chcę pochwalić bo to moja pierwsza, rok na nią czekałem....

~ Lukabest - wielkie dzieki jeszcze raz:)

pozdrawiam
  • ACU są w porządku z tym, że kieszenie udowe z velco to wg mnie porażka, bo czasem potrzeba mieć pewne zapięcie +, że można ją ściągną gumą, a to przydatna rzecz. Spodnie MCCU są np rewelacyjne fajnie rozwiązano w nich kieszenie udowe.
  • Czasem się zastanawiam, co jest większym kamuflażowym niewypałem z wojskowego punktu widzenia. UCP czy 6 color ? :-?
  • Zależy jak na to patrzeć i w jakich warunkach używasz, w sumie mnie osobiście bardzo dziwi, że ucp wygrało rywalizację z multicamem, jako miano uniwersalnego kamuflażu
  • W 6 color trochę za dużo kolorków dali, pustynia aż taka malownicza nie jest. Poza tym kolor czary podobno strasznie się nagrzewał w upale. Niby małe kostki, ale na spodniach czy bluzie są ich dziesiątki. A UCP, też mnie dziwi że wygrał z multicamem. Wystarczy tylko spojrzeć i już widać że coś jest nie tak, że to jakaś kpina. Wszystko jest zbite w jedną całość. Jeszcze jako "urban" może być, ale jaki to kamuflaż uniwersalny? Bardziej złośliwi twierdzą nawet, że z dalszej odległości wygląda jak piżama ;)
  • Moje pierwsze, nowe M65, mimo tego ze ten model jest dużo luźniejszy niż BDU, to jestem zadowolony
    Jednak MR to rozmiar dla mnie :)
    image
    image
  • mój ulubiony zamek Talon :)

A ja mam ARVN K-2B TS silver
    image

image

pozdr
  • Popełniłem jeszcze polar  Peckhama 300, bo stary zrobił sie za mały, ale fotek nie będę już wrzucał :)

• On też ma rozmiarówkę, taką jak misiek, czyli na szczupłego i knypkowatego amerykańa, ziomek :O ,kurna jak będę w Kraku, to muszę ciebie odwiedzić i poślinić się tobie na tygryski :))
  • Devil zapraszam :) serdecznie

A ja dzisiaj przed pracą kupiłem sobie takie cosik :D
    imageimage

i erdl dwukolorowy za 20 zł

image

pozdr
  • Ten ERDL fajny. Chyba rozejrze sie za takimi spodniami.
  • Ziomek: Piotrze, ta bluza ERDL to brown dominant z czarnym trochę jasnawym ale są 3 kolory jak w woodlandzie, kieszenie dolne zrobili z ERDLa green dominant - czy to przypadkiem nie Richard Wynn?
    PS
    czyżbyś mijał po drodze do pracy jakiś bazarek lub demobil?
  • Witam
    Piotrku - spotkałem się z Panem co wysprzedaje mundury z VN era bo teraz zbiera WW2
    Wystawiał na allegro TCU popeline 2 typ
    i tigera to kupiłem tigera a erdla dał mi za 20 zł na łaty jakby co - bo jest troszkę znoszony już i metek nie ma 
    Ma jeszcze kilka fajnych rzeczy i będzie wystawiał na allegro - tak mi powiedział
    pozdrawiam
  • ech, wam to dobrze, i to szczęście :P

• Właśnie, ... takim to dobrze... Ziomek ma jeszcze Lukabesta pod nosem, takim to dobrze... ;)
  • no ja mam ok 70-80 km luke best i ziomka od siebie :P