Witaj, Czcigodny Przybyszu!

Wygląda na to, że jesteś tu nowy. Jeśli naprawdę jesteś tym zainteresowany, kliknij w te przyciski!

In this Discussion

Powered by Vanilla
Bazarek - czyli sprzedam, kupię, zamienię, ukradnę, wymuszę, porwę, itp.
  • też miałem ponad 95 w pasie/175 i LR przy moich gabarytach, ściągałem na ściągaczach jeszcze + pasek. 
  • Do sprzedanie dwie kurteczki M65

- oliwka rozmiar Medium Long kontrakt So Sew Styles 1987 stan mint, przewieszana z wieszaka na wieszak, za duża na mnie, w zestawie podpinka cena 450 zł

http://www.aukcjoner.pl/gallery/011001614-.html#I1

- woodland Medium Regular stan bdb kontrakt 1983 cena 150 zł

http://www.aukcjoner.pl/gallery-demo/11001650.html

info grzelmat@wp.pl
  • Trochę gratów:

Pouch (zwał jak zwał) od jednego z lepszych twórców pochew itp. z knives.pl - Sipera
    Idealny na portfel i dokumenty. Wymiary 16cmx14cm(mierzone po rancie)x~3cm.
    Cena 110 zł plus przesyłka

image
    image
    image

Kurtka gore-tex RAF'u
    Bardzo ładna (wręcz elegancka) kurtałka gaytexowa prosto z wysp.
    Nie
    przemaka, membrana w stanie idealnym, zostało nawet trochę oryginalnego
    impregnatu. Stan zamków, rzepów i szwów idealny. Na zewnątrz czysta.
    Posiada jedno zmechacenie na prawym barku. Dość długa, sięga trochę
    ponad kolana. Nie posiada kaptura, ale za to ma wygląd normalnego
    płaszczyka więc z parasolem komponuje się idealnie. Na plecach jest
    odblask, ale odprucie będzie bezproblemowe. Jest przyszyty na zakładce
    materiału więc nie uszkodzimy membrany odpruwając go.
    Dodaję do niej podpinkę w formie kamizelki.

Rozmiar 180/100.
    Ja mam 183 cm wzrostu i jest idealna.

Cena 70 zł plus przesyłka

image
    image
    image

Kontraktowa marineska MARPAT (coś dla Devila)

Stan BDB. Nigdy nie prana ani zbytnio nie noszona.
    Rozmiar L.
    Cena 45 zł plus przesyłka.

image

Spodnie M65 Helikon

Stan BD. Trochę noszone. Dwie mało widoczne plamki na tyłku i dziwnie na wpół rwący się szew w kroku.
    Do donoszenia i zciorania.

Rozmiar M-R

Cena 60 zł plus przesyłka

image
    image
    image

• akurat wyrwałem za 40zł taki sam stan, ale mniejszy rozmiar :D
  • Może jestem wybredny... ale gdyby ta Medium Long So Sew Styles miała miedziane zamki brałbym ją odrazu:)
  • Kanadyjska parka niczego sobie...
  • Też mi się spodobała ;)
  • tak, tylko na mnie zbyt mała a szkoda bo nie widziałem jeszcze takiej na naszych serwisach aukcyjnych....jest na osobnika do 170 cm i raczej szczupłej budowy
  • Fakt, kanadyjski demobil bardzo rzadko gości w naszych demobilowych sklepach i na naszych aukcjach, a ubranka są naprawdę fajne.
  • Poszukuję-kupię kurtkę M-65, oryginalnej, nowej albo używanej w rozmiarze :
    X-LARGE X-LONG lub L/XL  (195cm i 115cm w klatce)
  • witam , zauwazylem ze i motocykle tu macie , to moze ja pokaze cos takiego ;)
    sprzedam lub zamienie za cos ciekawego ;)

• Sprzedam  kurtkę M65 3 color desert.
    Rozmiar Medium Short.
    Jest nowa a na mnie niestety za duża.
    Edit: Nieaktualne.
  • Sprzedam :
    Parka M65 oryginalna kontraktowa Oliv X-SMALL

stan bardzo dobry , żadnych przetarć ani łat.
    http://tablica.pl/oferta/parka-m65-oryginalna-kontraktowa-oliv-x-small-ID1MTYx.html

admin: Jak zauważyłeś nikt tutaj nie ma problemów ze wzrokiem.

• Sprzedam:
    Oddychająca czapka Quick Dry.
    Kupiona 5 listopada, nieużywana.
     cena 15 zł + plus koszt wysyłki.
    image
    image
  • do sprzedania 

kurtka M65 oliwka medium long so sew styles stan mint cena 400 zl

kurtka M65 woodland medium regular bdb cena 100 zł

kontakt grzelmat@wp.pl
  • Cześć Wszystkim,nie znalazłem nigdzie działu do powitań zatem poczynię to tutaj. Tak się składa,że to mój pierwszy post na tym świetnym forum i pierwsza oferta sprzedaży. Wybaczcie za brak zdjęcia(dodam)  Cóż,jaki koń jest każdy widzi , zwłaszcza tutaj
     Zatem ;
    Pod młotek idzie M43 jacket .Kupiona czysto kolekcjonersko .  Nowa, rok prod 44 ,bez plam ,dziur itp.. słowem igła \magazyn ,rozmiar 38R czyli jakoś na nasze M\L

cena tylko 450 zł a więc kawior w cenie pasztetu :)
     Zainteresowanym prześlę foto na maila   sapek67@gmail.com

Pozdrawiam

• sapek: kilka fotek tej kurtki byłoby mile widziane
  • sapek poprosze kilka  zdjęc  tej  m43............. pozdrawiam  wszystkich

• przemoon poszło pw

sory wszystkich ale coś mi w kompie siadło i nie moge obrobić zdjęć\zmniejszyć , dlatego dla zainteresowanych zdjęcia M43 z chęcią wysyłam na maila

pisać ,nie bać się, pytać, pozdr

sapek67@gmail.com
  • SPRZEDANA

DZIĘKUJĘ ZA UWAGĘ I POZDRAWIAM
    CIESZY MNIE NIEZMIERNIE FAKT,ZE M43 TRAFIŁA W POWOŁANE RĘCE
    POZDR
  • ogo gratuluje :D
  • Kupił ktoś inny, ja już mam M43 38R  i chyba na razie mi wystarczy :)
  • uuuuuuuu to gratuluje w takim razie komuś innemu :D 
  • Szukam płaszcza o militarnym rodowodzie, coś podobnego do tego: http://www.etsy.com/listing/83258496/vintage-wool-coat-mens-wwii-army lub: http://www.acejackets.com/Fidelity-Naval-Bridge-Coat-p/23144.htm
    Najlepiej w czarnym kolorze (marynarka wojenna?), lub ciemno szarym.
  • Witam,
    Jestem zainteresowany kupnem kurtki M65 w rozmiarze M-L w woodland camo, najlepiej bez naszywek. Rok kontraktu nie jest super ważny (ale musi to być kontrakt) - kurtka powinna być w takim stanie, żeby się mogła przydać na prezent :) Mam nadzieję, że wiadomo o co chodzi: nie sprana, bez dziur, plam, przetarć itd. Przeszukałem alledrogo, ale nic nie wyszukałem fajnego.
    Propozycję proszę wrzucać na forman1022@yahoo.pl
    Jestem w stanie obrzejrzeć potencjalny zakup na terenie: Katowic, Gliwic, Mikołowa.
    pozdrawiam,
    Jakub

Witam, ogłoszenie nieaktualne. Pozdrawiam!
  • forman 1022: kolego na pierwszej stronie tego postu, zamieściłem kilka zdjęć i info kurtki, której szukasz , kurtka praktycznie w stanie magazynowym
  • forman 1022 tutaj masz nową medium-long za śmiesznie małe pieniądze. Może nie woodland ale też ładna.
    http://allegro.pl/nowa-kurtka-m65-desert-ml-i2802388489.html
  • Do sprzedania bardzo ładny Ownbey. Kurtkę wystawiam na prośbę znajomego. Kontakt poprzez Allegro lub mailem bezpośrednio z właścicielem : pantherus555@gmail.com
    http://allegro.pl/kurtka-m-65-medium-kontraktowa-swietny-stan-1980r-i2850296657.html
    Edit: kurtka sprzedana
  • Posiadam na zbyciu buty Jungle w kolorze czarnym, używane w stanie dobrym. Rozmiar 8,5 W (dł wkładki 28 cm, szer 9,5 cm), cena 85zł. Zdjęcia na priv dla zainteresowanych. Pozdr.
  • Sprzedam już chwalony tu nożyk ;)

Zrobiony przez Andrzeja Skipera Szkwarkowskiego. Kupiłem go z drugiej ręki jakiś rok temu. Nie cackałem się z nim. Robił wszystko czego akurat potrzebowałem. Twardy skurczybyk z niego jest i żadnej pracy się nie boi. Przeżył spływy kajakowe, prace jachcie, wiele wycieczek w góry.

Trochę danych:
    Dobrej jakości stal D2.
    dł. całkowita: 23cm
    dł. ostrza: 12,5 cm
    grubość ostrza: 4.5mm
    Pochewka zrobiona przez Gotherda. Nóż można nosić normalnie i poziomo. Bardzo pewnie trzyma, nóż wchodzi na wyraźny klik. Nie ma strachu, że wypadnie.
    Okładki wręcz eleganckie zrobione (chyba) z hebanu trzymają się na ślicznych mozaikowych pinach.
    Podsumowując nóż nie leżał na półce. Dorobił się paru wżerów, które mu dodają charakteru. ;) Jest też trochę rys od używania.
    Tnie dość agresywnie, stal długo trzyma ostrość roboczą. Spory choil pomaga w bardziej precyzyjnych pracach. Świetny kompan podczas wypraw wszelkich.  ;)

Ma parę wżerów i rys ale to jest nóż do używania a nie do patrzenia.

image

image

image

250 zł + wysyłka
  • Sprzedam kurtke G1 brązowa skóra w dobrym stanie z lat 70.Rozmiar na gości tak na 170cm wzrostu średniej budowy;)Zainteresowanych zapraszam na priv,mejl kaka216@vp.pl

Nie spamuj !!, jakieś zdjęcia wypadało by zamieścić oferowanego przedmiotu. 

• Witam

Kupię nową kontraktową M65 w kolorz Oliv i rozmiarze Large Regularl. Propozycje na priv. jaroszm@go2.pl

pozdrawiam

• makiki: chyba chodzi o rozmiar Large Long lub Large Regular - zapytaj kol Lukabest, na tym forum (lub przez aukcję tutaj jest link do jednej z nich: http://allegro.pl/kurtka-m65-us-army-medium-regular-i2862397396.html, kol. Marek na pewno coś ma, a jak w tej chwili nie ma, to prawdopodobnie  będzie miał)
  • Wielkie dzięki kolego. Oczywiście że rozmiar L/R :-) i iuż pytam.

pozdrawiam

• Nie będę oryginalny :) Szukam kontraktowej M65 w bdb/db stanie. Kolor Oliv. Rozm L-R

• było o tym nie raz jest tu na forum taki pan lukabest i pisz do niego, albo czytaj wątki o aukcjach z allegro, bo tam wrzucamy ciekawe aukcje
  • Tak wiem, ale zapytac chyba nie szkodzi? Może ktoś inny ma na zbyciu ;)
  • Może kogoś zainteresuje Flyer's CWU-45/P (N) Alphy

http://allegro.pl/kurtka-flyer-s-cwu-45-p-n-alpha-gun-metal-roz-l-i2879176537.html

oczywiście cenę możemy ponegocjować :)

• Zamienię nową oliwkową So-Sew, Medium Regular (stan magazynowy, podpinka, rocznik 1989) na nową oliwkową Large Long, może być bez podpinki,dowolny rocznik i kontraktor z wyłączeniem Winfield-a, lub sprzedam-440zł.

nieaktualne

• Jakby ktoś chciał przygarnąć mintową parkę (sam shell bez kaptura i podpinki) M65 rozm. L kontrakt z 73 Wynn Industr. z suwakiem General oraz nową nieużywaną N-2B Alpha Industries w rozmiarze M (replika) w kolorze sage green, obszycie rozsuwanego na pół kaptura sztuczne futerko w kolorze kojota (jakby ktoś chciał podrzucę kilka fotek)
  • Koledzy ...czy Winfield ...serio musi u nas robic za ''czarnego luda '' ? przyznajcie że ma tutaj czarny pr ....czy zasłużenie ? czy sprawiedliwie myslimy o tych kurtkach cytuje klasyka .....z pamięci ....... '' robionych pod ogniem Vietcongu ?''

pozdrawiam wszystkich
  • W początkach mojej emkowej choroby, wcale tak nieodległych, byłem o włos od kupienia kopii Helikona. Krótko po wizycie w sklepie miałem okazję pomacać i przymierzyć "niesławnego" Winfielda i... byłem zachwycony, porównując go do Helikona! Wiem, że to porównanie nie jest miarodajne, bo chyba każdy kontrakt wypadnie w nim lepiej od kopii. Jakiś tydzień później kupiłem kontrakt Ownbeya z 1972 roku (chwalony tutaj "pancerny" 1733) i znów, w porównaniu do tej kurtki, Winfield się chowa.
    Do czego zmierzam - punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :D. Dla kogoś nieobytego z kontraktowymi emkami "czarny lud" Winfielda będzie się jawił jako superciuch, a z kolei ktoś obyty z innymi, uznawanymi za lepsze kontraktami, nie będzie się nim zachwycał. 
  • ....czuję się wywołany do odpowiedzi.Absolutnie nie chcę robić czarnego pijaru. Na pewno są wspaniałe Winnfildy, ja nie chcę trafić na pechowy egzemplarz a takie się zdarzają zwłaszcza bodajże rocznik 1976 i druga sprawa, pojawia się w Polsce zadziwiająco dużo kurtek tego kontraktora w stanie magazynowym, może to przypadek a może nie.
    Przepraszam wszystkich posiadaczy emek Winfield-a, którzy mogli poczuć się urażeni kontekstem mojego ogłoszenia.
  • Intruder...absolutnie  ...nie mam mowy o urazie...dyskutujemy...ale  Winfield ( przynzacie że  nazwa  piękna ) ...ma  u Nas zasłużenie.... czy nie  złą prasę...mam kurtkę Winfielda...niesławny kontrakt  76 ...ale koledzy  ..przyznaje że nyco mocne  ...ładne  w  kolorze  ..i co  dla mnie  najważniejsze -  bez  tendencji  do  mechacenia !  ma wprawdzie  patkę kieszeni  z  innej  ( hah ) partii materiału ...ale  szczerze móiwąc ...nawet  mnie to  bawi ...coraz  dalej  jestem  od  szukania  w  naszych  kurtkach  owej ''mint  doskonałości  ...magazynowej ''  ...im dalej w  las...  tym  bardziej  ...chcę  kurtki  z  charakterem ...pięknej ...z plamą ...napisem  na  plecach  ...obojętne ...musi  mieć  to coś ...w  sobie ...ten look  od  którego  ...kręci  sie czasem  w  głowie ......znacie to  ....przecież !            właściwie  tu zgodziłbym sie  z  tym  co Krees pisze o m51 ...moim zdaniem ...to sa   najwspanialsze  kapoty ....to jest wzorzec  niedościgniony ...

Krees  ...mam  Ownbeya z 72 roku i to jest  wspaniała  kapota ...przyznaję ....wileka i  obszerna ...o  ciemnozileonym tonie  ...    pozdrawiam Wszystkich  

• Ciekawy sposób pisania :D
  • HA!!!! Devil toć to biały amerykańdzański wiersz  \:D/