Witaj, Czcigodny Przybyszu!

Wygląda na to, że jesteś tu nowy. Jeśli naprawdę jesteś tym zainteresowany, kliknij w te przyciski!

In this Discussion

Powered by Vanilla
Kalendarz jubileuszowy 2015
  • Panowie, jako że kurtce naszej stuknie pięćdziesiątka, pozwoliłem sobie przygotować kalendarz rocznicowy. Spróbowałem przedstawić na 12 kartach krótką, obrazkową historię szanownej jubilatki. Jest więc emka na wojnie i na antywojennych demonstracjach, w filmie i popkulturze, na grzbietach weteranów i buntowników. Wiem, wiele sytuacji i postaci pominąłem, część Waszych uwag uwzględniłem. Projekt, po paru miesiącach pracy, jest już skończony i oddaję go w Wasze ręce. Oto karta tytułowa:

image

Kalendarz przygotowałem w dwóch wersjach - jpg w RGB (na komputer, np. jako tapeta) oraz pdf w CMYK (do druku, ze spadami). Pliki wyślę wszystkim chętnym na maila, kontakt na priv. Może później wrzucę też do sieci.
    Wersja pdf jest przygotowana według specyfikacji do druku w drukarni. Znalazłem w sieci cyfrowe drukarnie niskonakładowe, gdzie koszt wydruku egzemplarza wynosi ok 30-40 zł. Widziałem też oferty na allegro, tańsze. Gdyby ktoś miał jakieś kontakty w branży, niech da znać. Zawsze też można wydrukować sobie na zwykłej kartce A4 i przyczepić na lodówce, ale to już nie to samo ;-)
  • Świetny pomysł :) ale czy dałoby się zrobić wersję bez pasyfki na klapie kieszeni?
  • Super, jakby co to odezwę się na priv
    pozdrawiam
  • Panowie, pliki dostępne są już w sieci. Zbyt wiele zamieszania było z wysyłaniem plików na maila.

Wersja PDF CMYK:

Nie wprowadzam już żadnych zmian, jest to wersja ostateczna.
  • Wilkie dzięki pliki pobrane teraz trzeba to wydrukować
    Dobra Robota Cantrell!!!!!!!!!!!!!!
    Pozdrowienia
    :-bd
  • Cantrell: przyłączam się do przedmówcy. Dobra robota,
  • Dzięki, panowie.

Wrzucam jeszcze raz tytułową kartę, bo znikła z pierwszego postu.
    image
  • Oto wersja anglojęzyczna, międzynarodowa:
    This is the english version of M65 calendar:

• Dobra robota z tym kalendarzem!!
  • Panowie, wkradł się niestety błąd w kalendarzu w wersji polskiej. Nowe wersje lipca i sierpnia już dostępne. Przepraszam za zamieszanie.
  • Super.Kawal dobrej roboty.
  • drukuje się :)
    image
  • ???
    A cóż to jest?
  • Hej, małe kalendarze dla członków tajskiego forum M65 (moich znajomych)   :D 
    Poznałem tam kilku  miłośników M65 
  • Pocztówka :-)
    Rozumiem, że to tylko jedna zmontowana karta. Jak z czytelnością, widać coś?

• Nie to będzie mały kalendarz - to tylko pierwsza strona
  • Po co zatem dodałeś te miniaturki? To zepsuło koncepcję, zrobił się bałagan  :-?
  • No właśnie. Dlaczego ingerujesz w czyjąś robotę? Sam sobie zrób taki kalendarz od podstaw, wtedy będzie ok. :P
  • Bez sprzeczek i przegadywań panowie.
  • Witam,
    Czy jest w planach II edycja kalendarza na 2016 rok?
  • Szczerze mówiąc, nie planowałem robić kalendarza na przyszły rok. Nie mam nawet teraz koncepcji. Ale pomyślę :-)
    Chociaż mało czasu, kruca bomba
  • ... kruca bomba, ale ten jest zajefajny. Myślę że na 2016 również byłby " bomba" :-D
    Pozdrawiam