niestety nie mam, McM pisał kiedyś, że to obwód w calach klatki piersiowej, chyba najlepiej mierzyć przy wdechu, ja noszę M65 w rozm. MR, ta 43-ka 36R jest na mnie na styk, nic już nie da się założyć pod spód, jak znajdzie się chętny to ją sprzedam, jest to model z 43-go roku
przecież to bajecznie proste! rozmiar xxxxxs, manga inc....tylko niestety rocznik zatarty :-)) Ale słyszałem, że w skośnych jak są niewyraźne numery seryjne to wystarczy materiał mieczem samurajskim podrapać i farba się uwidoczni, tyle, że cholibka miecza pod ręką akurat nie mam!
Ogo2, Devil: Można napisać maila do właściciela kurtki, znam przypadek, że po rozmowie oferujący kurtkę zdecydował się ostatecznie ją do Polski wysłać. Pozdrawiam.
emkopodobna kurteczka z nomexu ML prosto z magazynu, fotki podobnej kurtki (inny skład materiału) umieścił kiedyś Andzej/Lobo47 w wątku "Nietypowe odmiany M65"
No ta wygląda znacznie lepiej niż z allegro - a chyba będzie pasować bo widzę że dziurki na guziki są pod skosem - tak jak w większości podpinek - mi się trafiła jakaś nietypowa (z 1951 r.) - a kurtkę mam z 1957 więc może dlatego nie pasuje
Bardzo fajna ta M43. Eh, gdyby budżet pozwolił... ;)
Wracając do podpinki, to rzeczywiście wygląda świetnie, mam tylko nadzieję, że rozmiar mi podpasuje, bo zapomniałem zapytać sprzedawcę, z jaką kurtką ją nosił (o ile nosił).
Kurtkę mam z 1953 roku, podpinka jest z 1951... ale inna specyfikacja (z różnych lat)... Coś mi jednak mówi, że będzie pasowała :),
Ogo2 - mam już jenota, nawet z tego samego źródła, co Ty :). Tym razem nie ryzykowałem, że ktoś (Ty?) mnie ubiegnie(sz) ;) i dogadałem się poza Allegro. :D
W weekend postaram się porobić jakieś zdjęcia, a może kiedy będę już miał podpinkę; w każdym razie wrzucę je na forum.
Do kompletu będzie mi brakowało jeszcze spodni z podpinką, ale do nich muszę jeszcze dojrzeć, także finansowo.
A ja kupiłem niedawno spodnie M51 new old stock Small Long (miałem kiedyś MR ale były takie wielkie, że je sprzedałem na Alle...) wersja podstawowa i wersja z początku lat 60-tych z guzikami jak w emkach M65, suwaki Rapid w obydwu.